Viviani: Trafiksikkerhed har ikke ændret sig under coronakrisen
02. juni 2020 15:00Foto: Mathilde l’Azou
af Andy Joachim Pedersen

Det er for tiden op til debat, hvordan verdenssamfundet kan ændre sig efter coronakrisen. Elia Viviani vil dog gerne starte den debat med at mane en cykelrelevant del af den til jorden.

Annonce

Det er ganske populært at diskutere, hvordan en moderne arbejdsplads kan indrette sig anderledes eller mere effektivt som følge af de restriktioner, som kom i kølvandet på covid-19. Der er dog ikke meget, der ændrer sig på en cykelrytters arbejdsplads.

 

Nærmere bestemt snakker Viviani om landevejene, hvor cykelrytterne i det professionelle felt typisk trækker ud og træner. Her var der før lockdown løbende debat om, hvordan bilister og cyklister havde et farligt forhold til hinanden.

 

Elia Viviani siger allerede nu, at trafiksikkerheden ikke er blevet bedre på asfalten. Faktisk har så godt som intet forandret sig i den positive retning, hvis man spørger italieneren.

 

”Hvis vi havde håbet, at bilisterne havde ændret sig i forhold til deres respekt for os, så er det en tabt kamp. På vejen er alt som, det var før lockdown. Faren er ikke forsvundet, intet har ændret sig for os,” siger Elia Viviani til La Gazzetta dello Sport.

 

Det er nok desværre ikke sidste gang, at man hører om en rytterpåkørsel under træning, som man har hørt så mange gange i cykelsportens historie.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce