Viviani tager 2. etape i Abu Dhabi
22. februar 2018 13:05 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Danske Michal Mørkøv lavede et flot forarbejde, da Quick-Step Floors italienske sprinter Elia Viviani spurtede sig til sejren på 2. etape af Abu Dhabi Tour. Han henviste Danny Van Poppel og Pascal Ackerman til anden- og tredjepladsen. Viviani overtog samtidig førertrøjen. 

Quick-Step Floors italienske sprinter Elia Viviani fortsætter sin succesrige start på 2018. Efter i forrige uge at have tage den samlede sejr i Dubai Tour, kunne han i dag tage sejren på 2. etape af Abu Dhabi Tour.

 

Det skete efter et flot forarbejde fra hans nye hold Quick-Step Floors, hvor særligt Julien Alaphilippe og danske Michael Mørkøv sørgede for at holde deres holdkammerat fremme til den afsluttende spurt, hvor Viviani henviste Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) til andenpladsen og Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) til tredjepladsen.

 

Den norske Team Sky-rytter Kristoffer Halvorsen gjorde et flot comeback efter sin skade tidligt på sæsonen, da han endte med en fjerdeplads. En anden nordmand, gårsdagens vinder Alexander Kristoff (UAE) måtte til gengæld nøjes med en syvendeplads. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) kom hurtigt bagfra, men han startede, som også set tidligere i sæsonen, sin spurt alt for langt tilbage og blev nummer fem.

 

Med sejren overtager Elia Viviani også førertrøjen fra Alexander Kristoff, der nu er nummer to i klassementet i samme tid som Viviani.

 

Løbsreferat

Alle ryttere, der nåede målstregen på gårsdagens etape, var med, da feltet tog starten på en flot solskinsdag i Abu Dhabi. Modsat i går var der ganske stor aktivitet i den indledende fase, hvor først en seksmandsgruppe med blandt andre Joey Rosskopf (BMC) længe lå 10 sekunder foran feltet.

 

De blev dog kørt ind igen efter 10 km, men Rosskopf nægtede at give op. Han angreb igen, og denne gang fik han selskab af Alessandro Tonelli (Bardiani), Alexander Porsev (Gazprom-Rusvelo), Jaco Venter (Dimension Data) og Charles Planet (Novo Nordisk). Kvintetten havde med 120 km igen et forspring på 2.50, og det voksede over de næste 30 km til 4 minutter.

 

Med 50 km til mål opstod der pludselig panik i feltet, da Katusha-Alpecin forcerede voldsomt sammen med Team Sky, Lotto-Soudal og Quick-Step Floors. Forceringen betød, at feltet blev trukket ud, og at flere ryttere måtte falde fra, heriblandt gårsdagens vinder Alexander Kristoff (UAE) samt favoritterne til det samlede klassement i form af Miguel Angel Lopez (Astana) og Tom Dumoulin (Team Sunweb).  

 

Af klassementsrytterne viste til gengæld Zakarin, Yates, Bilbao, Mas, Alaphilippe, Valverde, Aru og Costa stor styrke, da de formåede at holde sig til i udskilningen. Alejandro Valverde (Movistar) kunne sågar med 20 km til mål vinde den indlagte bonusspurt og snuppe tre sekunder i klassementet.

 

Med 17 km tilbage var der imidlertid samling igen.

 

Med fire kilometer til mål var det et meget beslutsomt Katusha-Alpecin mandskab, som satte sig frem for at tage revanche for den seneste tids dårlige resultater til holdets supersprinter Marcel Kittel. Det lange lige opløb skulle favorisere den stærke tysker, som ikke er vild med overraskelser og de mere tekniske opløb. Katusha-Alpecin kunne dog ikke holde særligt Quick-Step Floors væk fra fronten, da de på den sidste kilometer overtog fronten med Julien Alaphilippe og en stærkt kørende Michael Mørkøv for holdets italienske sprinter Elia Viviani.

 

Timingen for det belgiske mandskab viste sig at være perfekt, da Viviani kunne træde sejren hjem.   

 

Tyske Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) forsøgte sig med en lang spurt, som Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) reagerede på, men Viviani kunne let komme forbi og vandt klart foran hollænderen og tyskeren. Til slut kom Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) flyvende, men han startede, ligesom vi også har set tidligere i sæsonen, sin spurt alt for langt tilbage og blev nummer fem.

 

Den norske Team Sky-rytter Halvorsen gjorde et godt comeback efter sin skade tidligt på sæsonen, da han endte med en fjerdeplads. En anden nordmand, gårsdagens vinder Alexander Kristoff måtte til gengæld nøjes med en syvendeplads.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Barguil droppet til VM – Geniez fik sidste franske plads

BORA arbejder på ny kontrakt til Peter Sagan

Lobato overvandt forfærdeligt år: Vigtigt for min fremtid

Optakt: Tour de l’Eurometropole

Colbrelli blev snydt af angreb: Ville ikke åbne for tidligt

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien

Uimodståelige Moscon sejrer igen

MPCC mener ikke Froome skulle have kørt Giro

Mitchelton sikrer sig italiensk tempomaskine

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo

Bora kaprer Schachmann fra Quickstep

Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast

Dansker-duo får mere ansvar på Cervélo-Bigla fra næste sæson

Trek-Segafredo kaprer Ciccone

Continuum Sports snupper Wiśniowski hos Team Sky

Ny agent skaber tvivl om Sosas Trek-kontrakt

Løbsberetning: Hærvejsløbet 2018

TIRSDAG

BMC jagter endnu en VM-medalje

Landa stadig uklar til VM

Lasse Norman skifter til belgiske Corendon-Circus