Annonce

EKSKLUSIVT

Vingegaard er blevet far: Det er fantastisk
21. februar 2021 10:00Foto: Bram Berkien
af Rasmus Brandt

Jonas Vingegaard blev far i september sidste år. Den rolle passer danskeren godt, og selvom det gør det sværere at være hjemmefra, når han skal ud og jagte landevejs-succes, så hænger tilværelsen glimrende sammen for den Glyngøre-baserede Jumbo-rytter.

Danish dynamite! Vingegaard sætter favoritterne af i favoritfeltet

se mere cykling på

Man kunne fristes til at tro, at højdepunktet i 2020 for Jonas Vingegaard kom da han lå og kørte op med de helt store cykelstjerner i Vuelta a España i oktober og november måned.

 

Selvom dette naturligvis var stort, var det ikke så vildt, som det der skete måneden før, da den 24-årige danske bjergrytter blev far for første gang.

 

Det fortæller han til Feltet.dk

 

”Jeg blev far i september sidste år, hvor vi fik min datter Frida. Det er selvfølgelig helt fantastisk,” fortæller den danske bjergged fra Glyngøre.

 

Rollen som far passer Vingegaard glimrende, og selvom han rejser meget som professionel cykelrytter, er det på ingen måde uforeneligt med at være far.

 

”Selvfølgelig er det hårdt at rejse væk for at køre løb, men det er fantastisk at komme hjem igen. Jeg synes sagtens, det kan hænge sammen med at være professionel cykelrytter. Det er gået helt fantastisk indtil videre, så det er bare dejligt,” fortæller den jyske prof-rytter.

Annonce

 

At være far og cykelrytter kræver som regel en stærk partner, og det har Jonas Vingegaard heldigvis et pragteksemplar af, mener han selv.

 

”Min kæreste Trine klarer det rigtig godt, både når jeg er ude og hjemme. Hun tager det store læs nu, og det sætter jeg virkelig pris på. Det er fantastisk, som hun klarer det. Vi bor i samme by som Trines forældre, så det er en kæmpe hjælp for os, at vi kan tage derover af og til” fortæller Vingegaard om kæresten og svigerfamilien, hvor svigermor hedder Rosa og vist nok kan bage en god kage i ny og næ.

 

Jonas Vingegaard krydser lidende målstregen i Polen Rundt. Foto: Sirotti

 

Spurgt ind til, hvordan livet som ung far og atlet er, svarer den danske bjergrytter meget reflekteret. Han mener nemlig ikke, det er usædvanligt at blive far som 24-årig, bare fordi man er professionel idrætsudøver.

 

”Det er nærmest kun i cykelverden, at man ikke får børn tidligt. Fodboldspillere er som regel unge, når de får børn, og her i Jylland er det også meget normalt, at man får børn i den her alder.,” forklarer den 24-årige nordjyde.

Annonce

 

Den nye tilværelse har betydet, at livet pludselig er mere end bare cykling. Derfor vil danskeren da også tage det meget roligt, hvis sæsonen pludselig igen bliver afbrudt af Covid-19

 

”Jeg kommer til at være meget væk i normale sæsoner, så hvis den bliver forkortet igen, tager jeg med glæde hjem til familien,” slutter en glad Vingegaard af.

 

Væk fra familien skal han dog, for danskeren debuterer på søndag i UAE Tour, hvor han ser ud til at få en fri rolle på det stærke Jumbo Visma-hold. Det kan du læse mere om her.

INFO
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Video i artiklenOptakt: Strade Bianche

Landevej

Video i artiklenFølg Fuglsang på grusvejene i Strade Bianche

Landevej

Annonce