Annonce

Veteran med fokus på ny sportsgren efter karrierestop
21. januar 2021 21:00Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Adam Hansen ligger ikke på den lade side efter sit karriestop sidste år, eftersom australieren satser på ny sportsgren efter cykelkarrieren.

Interview med Adam Hansen

se mere cykling på

Han stoppede sin aktive karriere som cykelrytter i 2020, men australske Adam Hansen har ikke helt lagt cyklen på hylden.

Det fortæller han overfor VeloNews.

Den 39-årige australier indstillede sin karriere efter sidste sæson, hvor han kørte for Lotto Soudal. Det har givet ham mere fritid, som han har brugt på at kaste sig over disciplinen triatlon med ambitioner om at gennemføre en Ironman.


I sit hjem i Tjekkiet er Hansen i gang med flere projekter vedrørende triatlon - heriblandt et projekt om at bygge sin egen cykel.

"Jeg er i gang med at bygge min egen cykel til triatlon, hvilket tager noget tid. I mellemtiden bruger jeg en Ridley-cykel, som jeg fik i gave af holdet (Lotto Soudal, red.)," siger Hansen.

Ikke nok med det er australieren også i gang med et andet projekt. Projektet går ud på, at han vil bygge sin egen swimmingpool.

"Jeg arbejder også på en lille swimmingpool, der fungerer lidt som et løbebånd, og som akkurat er stor nok til at svømme crawl. Jeg har altid holdt af at svømme, men jeg har ikke svømmet i lang tid, da diverse swimmingpools holder lukket. Derfor bygger jeg nu min egen pool, og den er stille og rolig på vej."

Hansen løb ind som nummer 38 i sin Ironman-debut i Florida i 2019 i tiden 9:05:54 timer, og han satser på at stille til start ved denne sæsons første Ironman-løb i Taiwan til marts.

Den 39-årige australier nåede at få 14 sæsoner på cykelsportens øverste niveau. Foruden Lotto Soudal kørte han også hos T-Mobile i sin professionelle karriere.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mads P-holdkammerat skuffet efter Trek-kollaps

Landevej

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Annonce