Verdensmestrene snuppede det hele i Lille
10. februar 2019 09:15 af Christian Frese Foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel og Sanne Cant vandt begge lørdag, da rytterne for sidste gang i denne sæson kæmpede i DVV Trofee-serien. De to verdensmestre tager med deres respektive sejre også det samlede klassement hos henholdsvis mændene og kvinderne.

Mathieu van der Poel lukkede lørdag årets DVV Trofee-serie med at vinde sidste afdeling, Krawatencross, i Lille. Den nykårede verdensmester kørte solo fra start, og trods et styrt undervejs endte han med at vinde ganske suverænt foran Michael Vanthourenhout og Toon Aerts.

 

Efter blot at være blevet nummer 21 i åbningsløbet tilbage i november sidste år, ryddede den suveræne hollænder bordet i resten af serien. Med sejre i de syv sidste løb vinder Corendon-Circus-rytteren det samlede klassement foran Aerts og Vanthourenhout.

 

Hos U23-rytterne var det også den nykårede verdensmester, der viste sig stærkest, da Tom Pidcock sluttede to sekunder foran Niels Vandeputte med landsmanden Ben Turner som treer.  

 

Løbsreferat

Modsat til sidste uges VM i Bogense valgte van der Poel allerede at angribe på første omgang, og den 24-årige fik et lille hul ned til Joris Nieuwenhuis, mens en gruppe med Vanthourenhout, Aerts, Lars van der Haar, Corné Van Kessel, Quinten Hermans og storebror David van der Poel var yderligere en håndfuld sekunder efter.

Over den næste omgang øgede van der Poel stille og roligt sit forspring, mens han samtidig kunne samle de 15 bonussekunder op undervejs på omgangen. Nærmeste forfølger var nu Hermans kort efterfulgt Nieuwenhuis, Aerts og Van Kessel. 15 ryttere var dog stadigvæk indenfor et halvt minut af verdensmesteren i front. 

Hermans gjorde det flot, og belgieren lagde på tredje omgang afstand til de næste ryttere. Van der Poel kunne han dog ikke stille noget op imod, hvis forspring blot blev større og større. 

Løbet var foreløbigt ganske udramatisk, men det blev der lavet om på over de næste ti minutter. Vanthourenhout satte tempo på i forfølgergruppen, og kun Van Kessel kunne svare igen. Desværre for sidstnævnte ramte han en stolpe på indersiden af et sving, og styrtet kostede Van Kessel chancen for en topplacering. 

Uheldene var dog langt fra forbi for Telenet-Fidea Lions-holdet. Hermans tabte nemlig kæden kort efter Van Kessels styrt, og pludselig var Vanthourenhout oppe på andenpladsen alene. Belgieren var dog nu 30 sekunder efter Van der Poel, men det skulle hurtigt blive reduceret, da verdensmesteren i starten af femte omgang lavede en sjælden fejl.

Van der Poel skred ud i et hurtigt højresving, og selvom styrtet kostede betydeligt mindre tid end Van Kessels og Hermans´ uheld, var fejlen medvirkende til, at hele otte konkurrenter endnu var indenfor 35 sekunder af van der Poel med tre omgange igen.

Blandt disse var Vanthourenthout blevet hentet igen, og kampen om andenpladsen var derfor helt åben. Ganske usædvanligt gik tempoet helt ud af den nu ti-mandsstore forfølgergruppe, da rytterne krydsede målstregen for næstsidste gang - 44 sekunder efter van der Poel.

Derefter besluttede Aerts dog, at det var blevet tid til et angreb, og kun Vanthourenthout kom med. Duoen kørte faktisk så stærkt, at de halverede afstanden op til van der Poel på en enkelt omgang.

 

Hollænderen havde dog stadig over 20 sekunder inden løbets sidste omgang, og forspringet blev ikke mindre end det, før van der Poel på de sidste meter endnu en gang kunne sænke farten og lade sig hylde som vinder af et cyklecrossløb. Den 29. sejr i denne sæson var i hus.

 

Bagved van der Poel var der hård kamp om de sekundære placeringer. Vanthourenhout kom til sidst af med Aerts og tog andenpladsen, mens Aerts akkurat holdt van der Haar bag sig og blev treer.

 

Aerts´ tab på 13 sekunder plus bonussekunder betyder, at van der Poel vinder DVV Trofee med 1.26 samlet. Vanthourenhout slutter med et samlet tab på 5.50 som nummer tre.

 

 

Kvindernes Krawatencross

Hos kvinderne blev det også sejr til verdensmesteren, da Sanne Cant i et underholdende løb endte med igen at snyde hollænderne i en tæt afslutning. Cant sejrede foran Denis Betsema og Loes Sels. 

 

Cants sejr var hendes anden i årets serie, og lørdagens triumf sikrer desuden Cant den samlede sejr foran Sels og Nikki Brammeier, der sluttede femmer i Lille.

 

Løbsreferat

Det var på forhånd spået til at blive endnu et åbent løb blandt kvinderne, og det skulle vise sig at holde stik. Første initiativ kom fra U23-verdensmesteren, Laura van der Heijden, og efter første omgang var hollænderen i spidsen sammen med Brammeier og Betsema. Ellen van Loy, Sels og Cant var dog kun syv sekunder efter.

 

Få minutter senere smeltede grupperne sammen, hvorefter Cant og van der Heijden slog et lille hul. De andre fire var dog ikke mere end et par sekunder efter, da rytterne krydserede målstregen for anden gang, og kun van Loy fik ikke kontakt igen på tredje omgang.

 

På denne omgang var det så i stedet Sels, der satte et angreb ind. Cant svarede med det samme, mens også van der Heijden fik genslutning mod omgangens afslutning. Brammeier og Betsema var ti sekunder efter ved målstregen.

 

På fjerde omgang var billedet det samme. Sels var igen den aggressive, men Cant var i stand til at lukke de små huller undervejs, og på de mere tekniske sektioner kom van der Heijden også tilbage. Bagved de tre førende dukkede Betsema imidlertid op på opløbstrækningen, og da klokken ringede for sidste omgang, var hun kun fem sekunder efter de forreste.  

 

Vinderen skulle findes mellem disse fire kvinder, og på den sidste omgang fortsatte Sels ufortrødent i front med Cant lige bag sig. Van der Heijden så derimod træt ud, og hun blev passeret af Betsema, der pludselig lignede et godt vinderbud.  

 

På et af de få lige powerstykker var det dog Cant, der lagde sig i front. Verdensmesteren løftede tempoet og gik ind på omgangens mere tekniske del med et lille forspring til Sels og Betsema.

 

Det hul kunne de to sidstnævnte ikke lukke, hvorfor Cant kunne løfte armene til sejr. Belsema blev toer lige foran Sels, mens bare 19-årige van der Heijden måtte nøjes med fjerdepladsen.

Cant vinder med 1.35 til Sels og 5.03 til Brammeier samlet.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansk Industri: Verdens største cykelløb er en unik mulighed for at promovere Danmark

Region Hovedstaden byder Tour de France velkommen

Bekræftet: Tour de France starter i Danmark i 2021

Følg Tour de France pressemøde LIVE her

Provisorisk startliste sender ti danskere til Omloop

Se opsigtsvækkende video: Carbel kører sammen med lastbil

Touren bliver officielt præsenteret på Københavns Rådhus

Træt Froome melder fra til UAE Tour

410 hollandske kilometer venter rytterne i Vueltaen 2020

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Fuglsangs overmand brugte erfaringen til at vinde

Quick-Step-sprinter lykkelig efter sejr i årets første løb

Flyvende Fuglsang: Følelsen var god

Optakt: Torsdagens etaper i Oman, Andalusien og Algarve

Prudhomme løfter sløret for Tour-etaperne i Danmark

Følg Fuglsang i Andalusien og første bjergetape i Algarve

Søren Kragh sekser i dramatisk afslutning

Optakt: Tour du Haut-Var

Fuglsang toer i Wellens-triumf

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour

Efter svær tid: Alexey Lutsenko dedikerer etapesejr til sin kone

Cort om dansk Tour-start: Det er en kæmpe ting

Fransk medie publicerer artikel igen: Touren kommer til Danmark

Den forhenværende Lotto-Soudal-rytter James Shaw har fundet nyt hold

Ærlig Greg Van Avermaet: Green Moutain er for hård

Vild forvirring: Kommer Tour de France til Danmark eller ej?

Endnu en Superman på Astana: Lutsenko tager tredje sejr

Pozzovivo kører efter sejren i sæsonens første test

Colbrelli om klassikere: Top fem er ikke længere nok

TIRSDAG

Jonas Vingegaard glæder sig til debut hos Jumbo-Visma

Pineau: Tour-deltagelse er mit inderligste ønske

Laporte drømmer om sejren i Paris-Roubaix

Budgettet til VM i Schweiz i 2020 er på plads

Markel Irizar stopper karrieren efter San Sebastian

Optakt: Onsdagens etaper i Oman, Andalusien og Algarve

Optakt: Volta ao Algarve

Optakt: Vuelta a Andalucia/Ruta del Sol

Wellens nedtoner ambitionerne i Ruta del Sol

Dimension Data med Valgren og Bak i Algarve

Pernille Mathiesen sæsondebuterer i Valenciana

Skuffet Van Avermaet slog ikke til i Oman