Verdensmesterens tilstedeværelse hjalp Asgreen
07. april 2021 15:40Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Hvis man spørger Kasper Asgreen, er der ingen tvivl. Julian Alaphilippes tilstedeværelse i favorit-gruppen bidrog til danskerens triumf, da den regerende verdensmester fjernede opmærksomheden fra danskeren i finalens pokerspil

Annonce

Den ene havde benene, den havde det ikke, men konkurrenterne vidste intet om det.

 

Sådan var situationen i finalen i Flandern Rundt for Deceuninck-Quick Step, der sad med to mand i finalen med Kasper Asgreen og Julian Alaphilippe side om side med stjernerne Wout van Aert (Jumbo-Visma) og Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

 

Over for Feltet.dk og et par andre danske medier kastede Kasper Asgreen tirsdag lys over den tavse hjælp, som verdensmesteren Alaphilippe gav danskeren i pokerspillet i Flandern Rundt.

Se de sidste fem kilometer af Flandern Rundt

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

”Han er en kæmpe stjerne, og han kører på en måde, der virkelig viser, han har et kæmpe format. For han ved, at det, han er der, gør, at de andre skal holde øje med ham. At de ikke ved, hvor de har ham, giver mig en kæmpe chance i cykelløbet,” fortæller Asgreen om den opmærksomhed Alaphilippe sugede i finalen.

 

”Så selv da han kunne mærke, han ikke havde benene, kæmpede han videre, indtil han ikke kunne mere. Det var ikke noget, vi snakkede om undervejs, men han kunne mærke, benene ikke var der. Så det, at han gør det, og kæmper til han segner viser et kæmpe format. Han er en fantastisk holdkammerat at have,” understreger Asgreen.

 

Alaphilippe spillede poker i Flandern Rundt for at hjælpe Kasper Asgreen. Foto: Sirotti

Annonce

 

I finalen bekendte franskmanden senere kulør, da han blev sat, imens hans danske holdkammerat sad med gode kort og tilpas med diamanter i stængerne, til at han i finalen kunne baske Van der Poel i spurten.

 

Alaphilippe endte som en beskeden nummer 42.

 

Om Alaphilippes tilstedeværelse bidrog til hans sejr, er Asgreen dog slet ikke i tvivl om.

 

”Det spil, der var med Julian i finalen, gjorde helt sikkert de andre nervøse, og det gav mig mulighed for, at jeg kunne spare mine ben,” forklarer Asgreen.

 

Er kommet i en ny klasse

Et monument på sit palmarés er noget, de fleste ryttere drømmer om hele karrieren.

Annonce

 

Nu har Kasper Asgreen vundet Flandern Rundt, og det bringer ham op i en andet lag af cykelstjerner.

 

Det er danskeren klar over her to dage efter triumfen.

 

"Det er klart, det sætter mig i en ny klasse af ryttere. Når man kan køre lige op med to af de bedste ryttere i verden og slå dem, så sætter det en op i en anden kategori,” fortæller Asgreen, der ikke ser det som noget udelukkende positivt rent sportsligt.

 

”Det er noget, jeg skal lære at håndtere i fremtiden, for det gør det ikke nemmere for mig at vinde cykelløb fremover,” konkluderer han.

 

At han allerede som 26-årig i bare hans fjerde år på WorldTouren skulle vinde Flandern Rundt, var da heller ikke noget han havde troet, dengang han blev hevet ind på et skadesramt Deceuninck-Quick Step-hold midt i 2018-sæsonen.

Annonce

 

”Havde du spurgt mig for tre år siden, havde jeg nok sagt: lad os nu se,” fortæller Asgreen og bryder ud i et stort grin.

 

”Jeg havde ikke troet, jeg ville vinde det. Der er ikke mange, der opnår det. Så det er noget man drømmer om, og dårligt tør turde håbe på. Når man så kommer ind, og begynder at sidde jævnligt i finalerne, begynder troen at komme selvfølgelig,” fortæller Asgreen om den udvikling han har været igennem.

 

Den udvikling har været til at se.

 

I 2019 blev han nummer to i Flandern Rundt, i 2020 vandt han semi-klassikeren Kuurne-Bruxelles-Kuurne, inden han i år tog det helt store skridt og vandt monumentet samt den prestigiøse klassiker E3 Saxo Bank Classic.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenUAE Team Emirates ude af Fléche Wallone

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Annonce