Verdensmesteren besejrede Brand i sidste World Cup
24. januar 2021 14:29Foto: BettiniPhoto
af Joachim Alexander Farshøj

Årets sidste cyklecross-World Cup bød på et spændende løb mellem verdens bedste kvindelige mudderbetvingere, der i sidste ende udmøntede sig i en sejr til verdensmesteren Ceylin del Carmen Alvarado.

Annonce

Ceylin del Carmen Alvarado vandt årets sidste World Cup-afdeling i Overijse.

 

Den hollandske verdensmester var fremragende gennem hele løbet, og på sidste omgang blev hendes tekniske evner for meget for Lucinda Brand, der måtte slippe landsmandens baghjul.

 

Alvarado kunne derfor rulle over stregen i ensom majestæt og børste regnbuetrøjen ren. Det var dog ikke nok til at ændre noget i den samlede World Cup-stilling, da Lucinda Brand allerede inden den sidste afdelign havde sikret sig den samlede sejr. 

Brian Holm om sin tid i Belgien: Det var de bedste år af mit liv!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Lucinda Brand sluttede som toer efter en spurt med Manon Bakker, der snuppede sin første podieplacering i en World Cup foran Clara Honsinger.

 

Referat

Året femte og sidste World Cup-afdeling i cyklecross løb i dag af stablen i belgiske Overijse, og som vanligt lagde de benhårde kvinder ud. Lucinda Brand havde allerede sikret sig den samlede sejr i løbsserien, men en prestigefuld World Cup-sejr blot ugen før VM i Oostende var stadig på bordet, så der blev gået til stålet.

 

Bedst fra start på den spektakulære brostensbakke kom Marianne Vos iført de nye Jumbo-Visma-farver, men det var ikke nok til at ryste nogle af de andre favoritter, og efter en flot nedkørsel overtog verdensmesteren Ceylin del Carmen Alvarado pole-position på den knaldhårde rute.

Annonce

 

Da rytterne krydsede målstregen for første gang og tog hul på anden omgang, havde en lille elitær gruppe på fire ryttere bestående af Alvarado, Vos, Denise Betsema og Lucinda Brand skilt sig ud. På den meget svære nedkørsel med flere mudrede hårnåle sving viste særligt Alvarado dog sine tekniske evner, og regnbuestriberne sejlede væk uden overhovedet at lægge watt i pedalerne.

 

Undervejs på anden omgang fik Denise Betsema lukket hullet til Alvarado, mens Marianne Vos stille og roligt dumpede længere ned i gruppen af forfølgere. Lucinda Brand lå stadig på mellemhånd, nu skarpt forfulgt af briterne Anna Kay og Eve Richards.

 

Efter en fremragende løbesektion spurtede Lucinda Brand bogstaveligt talt til fronten i ført World Cuppens hvide førertrøje, og nu var det i stedet Ceylin del Carmen Alvarado, der halsede et par meter efter. Verdensmesteren hang dog i, samtidig med at de yderst velkørende Manon Bakker og Clara Honsinger fik lukket hullet til trioen, så en femmandsgruppe var samlet forrest, da de rullede ud på næstsidste omgang.

 

På det lange løbestykke midt på omgangen viste Brand og Alvarado på ny, at ingen kunne følge deres tempo på de mest fysisk krævende stykker, og det var nok til, at de to største forhåndsfavoritter fik slået det nok største hul i løbet hidtil.

 

Da sidste omgang blev ringet ind var det stadig med Brand og Alvarado i front, men Clara Honsingers imponerende klatrerevner skulle bestemt ikke negligeres, og det vidste frontduoen godt. Alvarado fyrede den derfor nedad for fulde gardiner, og det var for hurtigt for Brand, der igen skulle lukke hullet til Alpecin-Fenix-stjernen.

Annonce

 

Denne gang havde Lucinda Brand dog ikke flere tricks i ærmet, og Alvarado forsvandt stille og roligt i horisonten, mens Brand fik selskab af en stærkt kæmpende Manon Bakker.

 

I sidste ende var ingen tæt på at lukke hullet til Alvarado, der tog en sikker sejr, inden Lucinda Brand og Manon Bakker spurtede om andenpladsen - en spurt, Brand var relativt suveræn i. Den amerikanske mester Clara Honsinger tog sig af fjerdepladsen.

INFO
Ceylin del Carmen Alvarado
Nyheder
World Cup - Cross
Nyheder Profil Resultater
World Cup - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
Manon Bakker
Nyheder
Clara Honsinger
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Styrtende australier begår regnvådt Valenciana-kup

Landevej

Video i artiklenInterview med Michael Matthews før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Greg van Avermaet før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Dylan Teuns før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Wout van Aert før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Skal Ewan og Demare spurte på kuperet dag i Valencia?

Landevej

Annonce