Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Verdens første kommercielle e-cycling hold er dansk - Er du god nok, kan du komme på
30. november 2018 14:00Foto: A.S.O.
af Mathias Blohm Schytte

Fusion ECT er verdens første kommercielle e-cyling hold. Holdet har tolv ryttere på kontrakt, og efter lanceringen for seks uger siden har interessen været så stor, at holdet nu etablerer et ”stagiare”-hold, som vil gå under navnet Fusion EVO. Hvis du er god nok, kan du blive en af dets ryttere.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Man skal nærmest have levet under en sten, hvis man ikke har opdaget, at e-sport buldrer frem. FIFA, CS-GO, Dota og Fortnite er bare nogle af de spil, der bliver konkurreret i. Med Zwift er cykelsporten i dén grad også kommet på banen, og her er det et dansk hold, der er pionerer.

 

Fusion ECT, eller Fusion Esport Cycling Team powered by SiS & Wahoo som er det fulde og meget mundrette navn, er det danske hold, der lige nu er frontløbere indenfor kommerciel e-cycling. 

 

Her er holdets Jesper Atterman på vej op ad Alpe D'Huez eller Alpe Du Zwift som bjerget hedder her.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Bag holdet står tøjproducenten Fusion, der blandt andet leverer tøj til det danske kontinentalhold coloQuick, og her sidder marketingsansvarlig Troels Vest Jensen med mere end én kasket. For ud over at være rytter og manager på holdet er han med kollegaen Nikolaj Laursen idémand bag projektet. 

 

”Ambitionen var at lave det som et rigtigt cykelhold med de erfaringer, vi har fra coloQuick. Det vil sige, at der skal være hjælpere rundt om holdet, der skal være sponsorer, leverandører og holdledere. Fuldstændigt som var det et rigtigt hold, men altså kun i den virtuelle verden,” forklarer Troels Vest Jensen. 

 

Holdet fandt selv de første ti ryttere, men lod to pladser være åbne. Efter et par løb havde to ryttere vist sig så godt frem, at de blev indlemmet i truppen, som altså nu rummer 12 ryttere. 

Annonce

 

 

Omdrejningspunktet er Zwift og Facebook

Alle løb bliver kørt på den digitale platform Zwift, og i modsætning til eksempelvis FIFA-spillet, adskiller løbene i den digitale verden sig ikke voldsomt meget fra rigtige løb. Rytterne sidder på en hometrainer i deres egne hjem, og her skal der trædes watt akkurat som sad de på landevejene. 

 

På en skærm kan de så følge med i, hvor godt de klarer sig i løbet. Her kan de se deres watt-tal, puls, kadence og placering i feltet og det samme for både holdkammerater og konkurrenter. Men det er ikke kun rytterne selv, der kan følge med. 

 

”På vores facebookside kan folk, der er interesseret i vores hold følge med på en livestream, hvor de kan følge holdets ryttere og deres data. Til nogle løb har vi også åbnet for rytter-kanalen, så man kan høre, hvordan vores ryttere sidder og aftaler taktik,” fortæller Troels Vest Jensen.

 

 

Trods holdets relativt spæde start har projektet allerede fået godt med luft under vingerne, og en livestream af et løb blev set af over 5000 seere. Som en ekstra service har holdet endda tilknyttet en kommentator til de større løb, mens Zwift også selv har kommentatorer ansat, som dog kommenterer på engelsk.

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Udviklingsteam på vej

Holdet har endnu ikke eksisteret i to måneder, men alligevel har interessen og lysten til at blive en del af holdet været så stor, at de nu etablerer endnu et hold. 

 

”Vi offentliggjorde i søndags, at vi lancerer et udviklingsteam. Et helt klassisk stagiaire-team, som kommer til at hedde Fusion EVO. Her finder vi 10-15 ryttere, som kan få lov at vise sig frem,” siger Troels Vest Jensen. 

 

EVO er en forkortelse for Evolution - altså udvikling, og holdet vil få tilknyttet sin helt egen holdleder, ligesom der er mulighed for at rytterne kan rykkes op, hvis de gør det godt nok.  

 

”Det er et udviklingsteam, så hvis der er åbne pladser, når vi skal i gang med kontraktforhandlinger til næste år, så har vi allerede nogle ryttere inde omkring kernen fra vores udviklingshold, som vi kan rykke op,” forklarer manageren. 

Annonce

 

Folkene bag holdet er lige nu i gang med at udvælge de nye ryttere, der skal tegne det nye hold. De har allerede modtaget en række ansøgninger, men skulle man have mod på selv at blive en del af holdet, vil der være mulighed for at ansøge den næste uges tid, ved at kontakte holdet på deres facebookside. 

 

I udvælgelsessprocessen vil der blive kigge på både Zwift- og landevejserfaring, mens også watt-tal og andre faktorer spiller ind. 

 

Gæsteoptrædener fra både proffer og kendisser

Fusion ECT vil gerne være med til at bredde cykling som e-sport ud, og det regner de med blandt andet at kunne ved at få en række kendte til at stille op. I den forbindelse har de allerede haft besøg af coloQuicks Johan Price-Pejtersen, der i sommer blev nummer syv ved DM i enkeltstart.

 

Uanset ens eget niveau vil man derfor kunne få mulighed for at prøve sig af mod professionelle cykelryttere. Senest har Troels Vinther fra Riwal CeramicSpeed stillet op for det nye hold, og i et felt på over 1200 ryttere var han med til at køre den såkaldte Alpe du Zwift-etape, en etape, der er en tro kopi af Alpe D’Huez. Selv foretrækker han dog at køre på landevejene, men erkender at e-sporten kan noget. 

 

”Jeg synes det er et kanongodt alternativ, når der er dårligt vejr udenfor, at man så kan sætte sig ind og køre Zwift, det gør det meget sjovere, så på den måde er det et fantastisk program,” siger den kommende prokontinentalrytter til Feltet.dk. 

Annonce

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Her ses Fusion ECT's Morten Tillquist, som netop er blevet overhalet af holdkammerat Troels Vest Jensen op ad Alpe Du Zwift.

 

Troels Vinther, der til daglig fungerer som vejkaptajn hos Riwal CeramicSpeed, har ikke umiddelbart nogen planer om at skrotte karrieren som professionel landevejsrytter med karrieren som e-sports rytter, men glæder sig alligevel over, at timerne på hometraineren er blevet mere overskuelige. 

 

”Jeg har altid været den type, hvor sekunderne føltes som minutter på en hometrainer, og jeg har aldrig rigtig gidet at sidde der mere end en lille time ad gangen, men Zwift gør bare, at det der konkurrencegen kommer op i en, og jeg kan altså presse sig selv meget mere, end jeg ville kunne, hvis jeg bare lå og kørte på hometraineren,” siger Troels Vinther. 

 

Et af Alpe D'Huez', som her hedder Alpe Du Zwift, ikoniske hårnålesving set fra oven.

 

Hos Fusion ECT arbejder de løbende på at få nye gæsteoptrædener, men de kigger ikke kun mod de professionelle ryttere. Også kendisser, der ikke umiddelbart har noget med cykelsporten at gøre, er interessante. 

Annonce

 

Fitnessdronningen Charlotte Bircow har allerede indgået et samarbejde med holdet gennem sin cremeserie Active By Charlotte, men det er dog ikke sikkert, at hun nøjes med at levere saddelfedt og lotion til holdet.

 

Aerobic ikonet har allerede vist interesse for en gæsteoptræden, fortæller manager Troels Vest Jensen, som også har et par tidligere cykelproffer i kikkerten. 

 

Udstyret er lønnen

Når holdets manager, Troels Vest Jensen, ikke omtaler holdet som professionelt, skyldes det, at ingen af rytterne får løn. De får derimod stillet udstyr til rådighed, og det skorter bestemt ikke på high-end motionsudstyr. 

 

Som tidligere nævnt er det tøjmærket Fusion, der står bag holdet. Det betyder selvfølgelig, at rytterne er udstyret med tøj fra Fusion, mens Charlotte Bircow altså også bidrager. 

 

Læs også
ColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende

 

Her er det Troels Vest Jensen og holdkammerat Martin Lind, der knokler på hometraineren.

Annonce

 

Hometraineren, som måske er e-sportens vigtigste element, leveres af den amerikanske producent Wahoo. Selve cyklerne leveres af Factor Bikes, som også leverer cykler til det franske WorldTour-hold AG2r. Factor bikes ejes blandt andet af den tidligere Team Saxo Bank-sprinter Baden Cooke, og har blandt andet den tidligere danske pro, John Ebsen, i staben.

 

Yderligere har det danske hovedtelefonsfirma Miiego meldt sig på banen som leverandør af kommunikationsudstyr til brug i spillet, mens energiprodukter til rytterne leveres af britiske SiS, som også leverer produkter til Team Sky, det britiske landshold og fodboldklubben Manchester United.

INFO
Motion
Nyheder
E-cykling
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Minut for minut: Sådan snupepde 37-årig italiener etapesejr
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar

Annonce

Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer

Annonce

Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps

Annonce

Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
Landevej
Lykkelig Gaudu tilbage som sejrherre: Skæbnen spillede mig et puds
VIS FLERE

Annonce