Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Verdens bedste: Sådan rekrutterer Jumbo-Visma stortalenter
11. april 2021 06:00Foto: Sirotti
af Christian Frese

Vi bringer her tredje kapitel i historien om ColoQuicks og Team Jumbo-Vismas store samarbejde. Denne gang deler ColoQuicks ledende sportsdirektør, Christian Moberg, flere detaljer om samarbejdets indhold, og så forklarer Head of Development hos Jumbo-Visma, Robbert de Groot, hvordan vinderne af UCI´s verdensrangliste i 2020 vurderer fremadstormende talenter.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du får her den tredje artikel i vores nye store artikelserie, hvor sportsdirektører, sportslige ledere og ryttere vil tage dig helt tæt på talentudviklingsarbejdet hos ColoQuick og Team Jumbo-Visma.

Du finder her første og andet kapitel.


I sidste uge kunne Christian Moberg afsløre, at han og ColoQuick har et tæt samarbejde med storholdet Team Jumbo-Visma.

 

Moberg er i månedlig kontakt med hollændernes talentchef, Robbert de Groot, og den snak handler ikke blot om, hvilke af de nuværende ColoQuick-ryttere som har potentialet til at efterfølge Jonas Vingegaard som den næste dansker på Jumbo-Visma.

 

”Vores samarbejde handler om mere end bare kontrakter. Selvfølgelig skal det føre til en kontrakt for nogen, men man skal også være meget god for at køre for Jumbo nu. De er vel sammen med Ineos verdens bedste cykelhold lige nu”, siger Moberg til Feltet.dk og uddyber:

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

”Vi får en helt masse sparring med nogen, som har meget større midler end os, så succesen kommer i et bredere syn, hvor vi lærer meget fra deres trænere og sportsdirektører, især om træning, talentudvikling og planlægning med vores ryttere. Og så får vi hele tiden nye træningsprogrammer og kostfif fra dem”.

 

Som kontinentalhold er det ingen simpel proces at skulle omsætte gode råd fra verdensranglistens nummer et, men Moberg er opsat på at udnytte den hollandske vejledning til at forvandle flere danske talenter til profiler på højeste niveau.

 

”Det koster måske lidt penge og tid at få implementeret, men hen ad vejen kommer det, og så bliver vores hold mere og mere professionelt. Vi sigter mod at skabe de bedst mulige rammer for vores ryttere, og der får vi mange forskellige input fra Jumbo”.

Annonce

 

Foruden faglig viden nyder ColoQuick også logistisk og direkte sportslig gavn af samarbejdet med Jumbo-Visma.

 

”Vi har mulighed for at køre nogle HC-løb, som Jumbo-Visma kører, og som deres udviklingshold ikke kan køre. Har vi problemer med cykler eller hjul, bar og gels, generel ernæring, eller mangler vi ruter og et sted at sove, så har vi altid et sted at ringe hen. Det er ikke nemt at se på tegnebrættet lige nu, men hen ad vejen kommer der en masse små ting. Det er godt at kende nogen i denne verden”.
 

VIL DU LIVESTREAME EN MASSE CYKELSPORT? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+


Kontakt til Bora og Quick-Step

Jumbo-Visma er dog langtfra det eneste WorldTour-hold, som ColoQuick jævnligt er i kontakt med. Frederik Wandahls skifte til Bora-Hansgrohe har øget tyskernes opmærksomhed på det danske hold, mens også Brian Holm kan finde på at ringe til Moberg på Quick-Steps vegne.

 

Moberg bekræfter, at ColoQuick som udgangspunkt ikke foretrækker at sende ryttere til ét WorldTour-hold fremfor et andet, men Den Røde Baron insisterer på, at samarbejdet med hollænderne adskiller sig fra de øvrige.

 

”Kontakten sker lidt oftere, og den er mere indgående og dyb. Jumbo er mere professionelle, mens de andre er lidt gammeldags i det. Jumbo kigger meget på rytteren som menneske. De vil også meget gerne have vores holdninger. Når de får en af vores ryttere med på træningslejr, så bestemmer de ikke bare, hvordan tingene skal foregå. Det er en fælles beslutning”, siger Moberg.

 

Ifølge den danske sportsdirektør søger Bora og Quick-Step ikke meget information om den enkelte rytters træning og behov, før holdene giver rytteren chancen på en træningslejr, ligesom de to storhold heller ikke giver meget feedback til ColoQuick undervejs på lejren.

 

Jumbo-Visma er derimod konstant stræbende efter information, inden de beslutter at invitere et ungt talent indenfor på en træningssamling.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

”Jumbo er meget mere interesserede. Hvor kommer rytteren fra? Hvad har han trænet de seneste to-tre måneder? Hvor mange hviledage skal han have, før han kan komme op at køre fuld distance med deres hold? Har han egentlig kapacitet til at træne sammen med Robert Gesink, som har kørt i 25 år?”.

Artiklen fortsætter under billedet

Samarbejdet mellem ColoQuick og Jumbo-Visma tog for alvor fart, da hollændernes sportsdirektør Grischa Niermann så jydernes Julius Johansen vinde junior VM i Bergen i 2017. Foto: Sirotti.


Mennesket bag rytteren

Netop at have rytteren med på en eller flere træningslejre er et essentielt skridt i den meget omfattende rekrutteringsproces, som Jumbo-Visma gennemgår med hver enkelt potentiel ny rytter - en proces, der strækker sig langt ud over rytterens resultater og præstationer på lejren.

 

Mandskabet gør nemlig en betydelig indsats for at danne sig et omfattende indtryk af rytterens personlighed, så begge parter kan blive bevidste om, hvorvidt individet vil passe ind under de værdier, som holdet bygger på.

 

”Det er meget vigtigt at tale med rytterens trænere og sportsdirektører og selvfølgelig også med rytteren selv. Ikke alle ryttere passer på det samme hold. Vi følger rytterne på deres TrainingPeaks og ser på løbsresultater”, siger de Groot og tilføjer:

 

”Vi skaffer så meget information som muligt, også på det personlige plan. Vi inviterer dem på træningslejre- eller dage og online-møder. Selvfølgelig vil du gerne se rytteren i løbsaktion, men hvis ikke, så kan du stadig se meget ud fra deres adfærd og træningslyst. Vi prøver at bygge et længerevarende forhold, fordi vi tror, at det hjælper rytteren udvikle sig”.

Annonce

 

Men hvilke menneskelige egenskaber er det så konkret, at de Groot og sportsdirektørerne Grischa Niermann og Robert Wagner leder efter i talenterne?

 

”Vi kigger efter ryttere, som er villige til at lære, og som er i stand til at kommunikere om deres udvikling. Hvad er deres visioner, og hvordan vil de opnå dem? Vi har en masse snakke for at lade dem vide, hvad vi gør og hvorfor. Vi ønsker deres mening om det. En af de vigtigste ting for os er, at rytteren er villig til at se på sin proces over årene fremfor bare at sige, at han vil vinde et løb”, forklarer de Groot.

 

I de kommende dage kan du læse meget mere om, hvordan ColoQuick og Jumbo-Visma planlægger en rytters forløb på hollændernes træningslejr, samt hvor mange ryttere som Christian Moberg i øjeblikket forsøger at sende afsted på samlinger hos forskellige WorldTour-hold.

 

Desuden vil du kunne læse meget mere om de værdier, som understøtter både ColoQuicks og Team Jumbo-Vismas respektive talentudviklingsmiljøer. Du finder artiklen lige her.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv

Annonce

Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

Annonce

Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce