Annonce

EKSKLUSIVT

Veloplagt Gregaard: Vi knokler røven ud af bukserne
12. oktober 2020 21:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

De første ni etaper i dette års Giro d’Italia har været gode for Giro-debutanten Jonas Gregaard, som melder alt klar til den næste kommende uge.

Radio Tour - taler Giro, etape 9: Danske sejre på stribe og en ny gylden generation

se mere cykling på

Astana og Jonas Gregaard har ligesom resten af feltet været kastet i vælten på de foregående ni etaper. Hektisk kørsel og masser af gas har givet godt cykelløb.

 

Selvom der til tider har været lidt at se til, fortæller Jonas Gregaard, at han har det godt i kroppen og stadig føler sig frisk, hvilket lover godt for resten af  løbet.

 

”Jeg har det meget godt. Jeg føler mig godt tilpas, og jeg er egentlig okay frisk i kroppen, selvom det har været nogle hårde dage,” siger Jonas Gregaard til Feltet.dk.

 

”Jeg restituerer rigtig hurtigt og føler mig bedre og bedre dag for dag,” fortæller han yderligere.

 

Godkendt præstation af teamet
Det er klart, at de foregående ni etaper ikke er gået helt ubemærket hen på kontoen med resterende kræfter, og derfor var den første hviledag da også tiltrængt.

 

”Man kan selvfølgelig godt mærke, at der ikke har været nogle nemme dage med sprinteretaper, så den vej rundt har man godt kunne mærke det. Folk var trætte i går, og det var jeg også selv,” siger han.

Annonce

 

”Man kunne godt se på folks ansigter, at det havde været nogle hårde ni etaper,” siger han.

 

Til gengæld er kaptajnen Jakob Fuglsang stadig godt med i klassementet, hvor han er nummer seks og stadig er mere end fint placeret i kampen om sejren.

 

”Det synes jeg. Der har ikke været nogen rigtig hård bjergetape endnu. Der har været en masse hektiske dage, men indtil videre ser det meget godt ud,” siger han.

 

Dertil kommer også, at man endnu har til gode at se et terræn, hvor Fuglsang normalvis trives, hvilket også kommer til at gøre en forskel.

 

”Han er omkring et minut fra førertrøjen, og jeg tror, at når de rigtige bjergetaper kommer, så står det endnu bedre til for Jakob,” siger han.

”Det ligner, at han er super stærk, når det går opad,” siger han.

Annonce

 

Coronaspekulationer lagt væk
I den foregående uge måtte én af favoritterne, Simon Yates, udgå af løbet med en positiv coronatest. Selvom medierne har brugt meget tid på at skrive om det, så fylder det ikke hele Gregaards verden, tværtimod.

 

”Vi har snakket lidt om det, men man kan ikke tænke over det. Jeg skal bruge min energi på meget andet end spekulationer om ting og sager,” siger han.

 

Når først man har levet i en cykelverden med corona i noget tid, så bliver man hurtigere vant til at kunne lægge noget sådan fra sig.

 

”Nu har jeg levet i det her coronashow i nogle måneder, og man tror ved hvert løb, man kommer til, at det bliver det sidste,” siger han.

 

Desuden er det ikke op til feltets ryttere at bestemme, hvad der skal ske i sagen, og om cykelløbet må fortsætte. Det hører til højere oppe i fødekæden.

Annonce

 

”Indtil nogen med magt siger noget andet, er der ikke meget at sige. Vi fortsætter på vores hold med at overholde de retningslinjer, vi har. Vi bliver testet ret ofte og alle er påpasselige,” siger han.

 

Gregaard understreger desuden, at alle hold blev testet i går, og at han selv bliver testet i dag, og Giro-arrangørerne har da også meldt ud, at boblen fortsat virker til at være intakt.

 

Den første test står på søndag
I morgen går det hele løs igen med 10. etape. Herfra følger en ny uge med løb, hvor rytterne igen skal i aktion. Det er Astana klar til, fortæller Gregaard.

 

”Det synes jeg [at Astana er klar red.]. Holdet er klar og super motiverede. Vi gør et kæmpe stykke arbejde for Jakob,” siger han.

 

Han fortæller desuden, at holdet er samlet om deres kaptajn, og at han er godt tilfreds med den indsats, som de har leveret for ham på nuværende tidspunkt.

Annonce

 

”Det kan godt være, at nogle medier skriver, at vi ikke er til stede, men jeg synes nu, at vi kæmper røven ud af bukserne med de mand, vi har til det,” fortæller han.

 

Det er selvfølgelig beklageligt, at Miguel Angel Lopez og Aleksandr Vlasov ikke er med mere, men så må man omstille sig.

 

”Jakob værdsætter vores hjælp. Han ville selvfølgelig ønske, at de to ikke røg ud, men sådan er situationen ikke, og så må vi gøre vores bedste,” siger han.

 

I den kommende uge ses der især frem til 15. etape, som slutter en lang dag med kategori-1-stigningen Piancavallo, som byder på 14,3 kilometers kørsel med 7,9 i gennemsnitlig stigningsprocent.

 

Det kan meget vel blive den første rigtige store klassementsduel, og det er naturligvis noget, som Gregaard og resten af mandskabet ser frem til.

Annonce

 

”Vi ser frem til en god lille uge, der kommer her. Jeg tror først, at man ser den rigtig store klassementsduel på næste søndag,” siger han.

 

”Jeg tror på, at med den stigning, der er søndag, der får vi at se, hvem der egentlig kan gå hen at vinde Giroen og køre på podiet,” siger han.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

LIVESTREAM: Postnord Danmark Rundt ruten præsenteres

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Video i artiklenMerlier om kaotisk spurtsejr: Det gik ikke som planlagt, efter Mathieu havde problemer med sin cykel

Video

Video i artiklenMerlier vinder sikkert Le Samyn, mens Van der Poel kører leadout med halvt styr!

Video

Annonce