Vellykkede Vingegaard: Har taget et stort skridt i år
10. april 2021 20:15Foto: Sirotti
af Benjamin Blirup Cilleborg

Jonas Vingegaard kan se tilbage på et vellykket Baskerlandet Rundt, hvor han foruden ungdomstrøjen sikrede sig karrierens første WorldTour podie i et etapeløb. Dermed bygger danskeren yderligere på sit fremragende forår.

Annonce

Etapesejr i UAE Tour, samlet sejr og to etapesejre i Settimana Coppi é Bartali, og nu podieplads i Baskerlandet Rundt.

 

Jonas Vingegaard har været flyvende i år, og Jumbo-Visma nyder stor glæde af deres danske darling. Holdet kan nemlig tage hjem med de to øverste placeringer.

 

Mens Primoz Roglic gjorde arbejdet færdig på sjette etape af Baskerlandet Rundt og sikrede sig den samlede sejr, kunne Vingegaard nemlig tilføje sit første WorldTour podie. Resultatet er et symbol for danskerens udvikling. Det fortæller han i et efterfølgende interview.

Gaudu tager sidste etape i Baskerlandet, mens Roglic vinder samlet

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

“Jeg har taget et stort skridt i år. Jeg er virkelig glad for andenpladsen i klassementet. Jeg var virkelig skuffet over ikke at vinde etapen forleden. Desuden ville jeg gerne gøre et godt resultat for min datter,” fortæller Vingegaard.

 

Han fortæller i samme åndedrag, at datteren er nået de syv måneder. Derfor betød dagens resultat meget.

 

“Jeg er glad for at kunne lave et resultat for hende. De (familien, red.) er altid klar til at støtte mig og bakke mig op,” fortæller Vingegaard.

Annonce

 

 

Etapen var fuld af forskellige konstellationer og angreb dagen lang, hvor prominente navne skiftedes til at køre sig i rampelyset. På forhånd var det da også udset til at være en særdeles ukontrollerbar etape, hvor Vingegaard har suget vigtig erfaring til sig.

 

“Vi kørte godt, men var også ret heldige i dag. Jeg har virkelig lært meget. I dag led vi hele dagen, det var virkelig hårdt - men i sidste ende også en god dag for os,” fortæller en smilende og tilfreds Vingegaard.

 

Om lidt over en uge venter næste store projekt, hvor Roglic og Vingegaard skal høste mere succes. Inden da venter der dog et kærkomment gensyn med familien.

 

“Jeg skal være hjemme næste uge. Jeg har ikke været hjemme længe, så det glæder jeg mig til,” fortæller Vingegaard, som understreger, at han skal køre ardennerklassikerne, inden der venter en pause.

Annonce

INFO
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce