EKSKLUSIVT

Vejkaptajnen Kragh ser fremad: Vi skal have mere ud af det
13. maj 2021 13:00Foto: Team DSM | Vincent Riemersma | Keep Challenging
af Interview: Rasmus Brandt - Artikel af Andy Pedersen

Vejkaptajnen Asbjørn Kragh Andersen er skuffet over gårsdagens resultater i Ungarn Rundt, hvor holdets sprinter Alberto Dainese ikke blev afleveret ordentligt i spurten. Nu venter der en ny dag, fortæller Kragh, og italieneren er klar efter gårsdagens strabadser.

Annonce

Han er blandt topsprinterne i Tour de Hongrie, men i går måtte han gå bitter fra målstregen, og den bitterhed skal i de kommende dage vendes til det, som Team DSM kom til Ungarn for: At skaffe resultater i spurterne.

 

Det fortalte Asbjørn Kragh Andersen til Feltet.dk efter gårsdagens spurt.

 

”Vi kører for etaperesultater med Alberto. Det er det, vi er her for. Vi skal prøve at få noget bedre ud af det, end vi fik i dag med ham,” fortæller danskeren på en forbindelse til Ungarn.

6. etape byder på grotter og smukt landskab

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

”Han er jo sprinter, så han er lidt bitter, men det er vi andre egentlig også. Vi er frustrerede, fordi vi havde sat næsen op efter mere. Vi er nødt til at vende det negative til noget positivt og så få et bedre resultat i morgen [i dag red.],” siger han.

 

Første skridt for en ny ’Cavendish’
Team DSM lagde allerede inden løbet op til, at det var alt for den 23-årige italiener med de hurtige stænger i løbet, men alligevel spillede fremløbet mod gårsdagens spurt ikke, som det passede den erfarne dansker med overblikket hos på landevejen hos DSM.

Annonce

 

”Det er bestemt ikke, hvad vi kom for. Vi kom for at køre med om sejren, men vi fucker lidt op i det allerede med 25 kilometer til mål,” fortæller han.

 

”Vi gør ikke, som vi har aftalt inden, og så bliver der noget miskommunikation, og så kommer vi lidt på bagkant hele vejen ind til finalen. Alberto kommer til at sidde selv med halvanden kilometer igen,” siger han om den skuffede italiener, hvis skuffelse deles af resten af holdet.

 

Foto: Team DSM | Patrick Brunt | Keep Challenging

 

Holdet ser nu fremad mod de næste spurter, og så kommer danskeren med en vurdering af, hvor der ellers kan allokeres kræfter, hvis det skulle handle om andet end spurterne, som dog forbliver deres førsteprioritet.

 

”Der er ikke nogen tvivl om, at klassementet skal køres på lørdag, og der har vi Kevin [Vermaerke red.] og Roman [Combaud red.], som jeg tror få lov til at give det et forsøg op ad bakken og se, hvad det kan række til,” siger han og fortsætter:

Annonce

 

”Det er ikke noget, vi har fokus på overhovedet. Vi er her for at øve os i at køre spurten for Alberto,” siger han.

 

Indsatsen med at træne leadoutet for italieneren er ikke med et bestemt løb i sigte, men nærmere med et helt bestemt fokus, og det har store ambitioner bag sig.

 

”Det er ikke møntet på noget bestemt løb. Det er møntet på, at vi vil lave en ny Cavendish måske. Det her løb er en del af udviklingen til, at han kan blive en ny topsprinter, og at vi kan få verdens bedste leadout en dag forhåbentlig,” siger han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Skal tilbage i løbsrytmen
For danskeren selv er det hans første løb efter en knæskade, der har drillet ham over en længere periode, og det gav i går en rolle i både leadout-toget og som dirigenten, der gav dessiner på landevejen.

Annonce

 

”Jeg skal også lige i gang. I dag var jeg andensidste mand for Alberto og så vejkaptajn. Jeg skulle gerne prøve at dirigere dem lidt bedre, end det gik i dag,” siger han og fortæller, at der blev talt med store ord, da planen ikke helt blev fulgt, som den var aftalt.

 

Løbet er den første i en række frem mod DM, der blandt andet byder på Dwars door het Hageland og Elfstedenronde, mens også ZLM Tour venter danskeren før et DM, der markerer et umiddelbart første delmål på løbskalenderen.

 

”Mit personlige mål er også bare at komme tilbage, finde noget fitness og noget løbsrytme,” siger han.

 

”Nu skal vi først lige have mig i gang igen og ind i rytmen, og så tror jeg, at vi sætter en fod i jorden, som man siger, efter DM, og så laver vi en god plan for efteråret,” siger han.

 

Til netop DM kommer danskeren med mulighed for at køre med kollegaerne Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen, såfremt de to kommer med til Give, og her er holdets samlede ambition at være med, hvor løbet afgøres.

Annonce

 

”Min ambition er at være med, hvor det sker til sidst, og så kommer vi på Team DSM for at være med, hvor det er sjovt,” siger han til slut.

 

Asbjørn Kragh Andersen, Alberto Dainese og resten af Team DSM og feltet yderligere fire etaper i løbet, som afgøres med den afsluttende etape i Budapest på søndag.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

INFO
Asbjørn Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team DSM
Nyheder
Tour de Hongrie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Annonce

ANNONCE