Vanvittige Roglic fuldender triumf: Cort to’er på afsluttende enkeltstart
05. september 2021 20:27Foto: Photogomezsport
af Malthe Graungaard Bech

Primoz Roglic viste sig endnu en gang som stærkeste mand, da han vandt den afsluttende enkeltstart. Han vinder dermed løbet ganske suverænt. Magnus Cort blev en flot nummer to. 

Annonce

Den helt store favorit til den afsluttende enkeltstart, Primoz Roglic, satte en tyk streg under, at han er den stærkeste mand i dette års Vuelta a España.

 

Sloveneren smadrede alle konkurrenterne, og han kunne dermed fejre sin tredje Vuelta-triumf i træk.

 

Den eneste mand der pressede ham var Magnus Cort. Bornholmeren kørte en meget flot enkeltstart, men måtte efter noget tid i hot seat erkende, at Roglic var den hurtigste.

Magnus Cort destruerer Cernys tid med 62 sekunder og er i hotseat – se bornholmeren køre i mål her

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Cort kan dog se tilbage på en flot Vuelta, hvor han vandt ikke mindre end tre etapesejre.

 

Kampen om tredjepladsen blev imidlertid noget mere spændende. Jack Haig havde før enkeltstarten et minuts forspring til Adam Yates, men den stærke brite fik hurtigt barberet noget af det forspring ned.

 

Yates havde dog lagt for hårdt ud, og han formåede dermed ikke at snuppe den sidste podieplacering.

Annonce

 

Podiet i årets Vuelta ender dermed med Roglic som vinderen, Enric Mas tager sig af andenpladsen mens Jack Haig blev nummer tre.

 

Etapereferat:

Sidste etape af Vuelta a España skulle afgøres i en 33,8 km lang enkeltstart fra Padrón til Santiago de Compostela.

 

Ruten havde 636 højdemeter i alt, og derfor var den helt store favorit ganske naturligt Primoz Roglic.

 

Han og resten af klassementfolkene skulle dog først ud på ruten til sidst, og derfor var der flere af de tunge drenge, der fik TV-tid i starten.

 

Allerførste mand på ruten var Josef Cerny (Deceunick - Quickstep).

Annonce

 

Den tempostærke tjekke kørte stærkt, og han formåede at tilbagelægge ruten på 45:18. En ganske fornuftig tid, som dog blev slået af en vis bornholmer.

 

Før det skete, så rullede Tom Scully (EF - Education Nippo) ind over målstregen i næstbedste tid. 1:18 efter tjekken. Andenpladsen blev dog hurtigt overtaget af Nico Denz (Team DSM), som var 16 sekunder hurtigere end Scully.

 

Den tid blev dog også hurtigt slået af en holdkammerat. Chad Haga (Team DSM) kom ind 27 sekunder langsommere end Cerny.

 

Cort med fantomtid

Hvis der var nogle, der troede, at Magnus Cort (EF - Education Nippo) ville rulle i gennem den sidste enkeltstart, så tog man grueligt fejl.

 

Den danske rytter smadrede fuldstændig Cernys tid. Han kom ind i mål på 44:16. Han slog altså Cernys tid med over et minut.

Annonce

 

En tid som skulle vise sig at holde i rigtig lang tid.

 

Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash) kom i mål mere end fire minutter langsommere end Cort, men det var alligevel til stor jubel, da det var hans allersidste professionelle løb.

 

Den garvede italiener blev fejret af hele holdets stab, mens han havde et bredt smil på læberne. En flot karriere fik dermed et flot punktum.

 

Klassementfolkene presser ikke Cort - undtagen en...

Selvom der ikke var spænding om den samlede sejr, så var der stadigvæk flere placeringer i spil, da klassementfolkene, som de sidste, rullede ud på dagens enkeltstart.

 

En af de placeringer var ottendepladsen. Den besad Guillaume Martin (Cofidis), men helt som forventet, kunne han slet ikke forsvar den placering. Franskmanden har for vane at køre dårlige enkeltstarter, og det må man sige han igen formåede.

Annonce

 

Davide De La Cruz (UAE Team Emirates) formåede at hoppe helt op på syvendepladsen. Han passerede også Sepp Kuss (Jumbo Visma), som tabte over fem minutter.

 

Der var også kamp om tredjepladsen. Jack Haig (Bahrain Victorius) havde før enkeltstarten et minuts forspring til Adam Yates (Ineos Grenadiers), og det forspring blev hurtigt presset. Ved første mellemtid havde briten allerede hentet cirka halvdelen af den tid, han skulle bruge.

 

Helt som ventet så satte Roglic bedste første mellemtid. Her havde han kørt 20 sekunder hurtigere end Cort.

 

Det virkede samtidig som om, at Adam Yates havde lagt for hårdt ud. Haig fik stabiliseret forspringet, og forsvarede dermed flot sin samlede tredjeplads.

 

Dermed var den eneste spænding tilbage i løbet, hvorvidt Roglic skulle knuse de danske cykelfans hjerter. Sloveneren var på et tidspunkt ved at køre forkert, men det ændrede dog ikke på, at han var den hurtigste mand på dagen.

Annonce

 

Han slog Corts tid med 14 sekunder, og han kan dermed fejre sin tredje Vuelta-triumf i træk.

INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE