Prøv vores nye app
Vanvidscomeback: Nicklas Amdi Pedersen vinder Uno-X Cup 2021
18. februar 2021 08:50
af Christian Frese

Nicklas Amdi Pedersen leverede et enestående comeback og stjal sejren i Uno-X Cup fra Dennis Lock. VM-bronzevinderen startede 6. og sidste afdeling med hele 38 point op til Fusion ECT-rytteren, men VM-bronzevinderen formåede på imponerende vis at vende klassementet på hovedet. Joakim Lisson gjorde PO Autos triumf komplet ved at snuppe etapesejren.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se afgørelsen på ræset i ovenstående video

Nicklas Amdi Pedsersen leverede et utroligt comeback og vandt Uno-X Cup 2021, mens Joakim Lisson gjorde PO Auto-triumfen total ved at spurtbesejre Zaki Yama og Jeppe Falk til seriens sidste etapesejr.

 

Amdi var forud for finaleafdelingen hele 38 point efter den førende Dennis Lock fra Fusion ECT, men spurt for spurt arbejdede den utrættelige VM-bronzevinder sig tættere og tættere på sin konkurrent i den samlede stilling.

 

Amdi vandt hele fire af de otte* indlagte spurter undervejs, og med en enkelt indlagt spurt igen overhalede han Lock i klassementet.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

PO Auto-kaptajnen udbyggede derefter sit forspring til tre point inden spurten om de store point som afslutning på ræset, og da han her formåede at blive nummer syv, blot en enkelt placering bag Lock, var sejren en realitet. 

 

I afslutningen lykkedes det endvidere Lisson at komme først over målstregen, da han som konklusion på et særdeles underholdende ræs overspurtede japanske Yama og danske Falk i Watopias vulkan.

 

Sejren sendte Lisson op på det samlede podium, efter at danskeren var startet 6. afdeling på klassementets syvendeplads.

Annonce

 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at resultaterne endnu er uofficielle. Vi vil publicere de officielle resultater i morgen, når valideringsprocessen er gennemført. Eventuelle diskvalifikationer vil indfluere på resultaterne.

Feltet.dk vil gerne takke samtlige ryttere, seere og læsere i forbindelse med Uno-X Cup 2021, og vi glæder os allerede til marts, hvor vi afvikler og livestreamer en ny serie - denne gang i samarbejde med CeramicSpeed.

 

Etapereferat

133 A-ryttere deltog i 6. afdeling af Uno-X Cup, som løb af stablen over et kort lead-in efterfulgt af ni omgange af den flade og godt fire kilometer lange rundstrækning Volcano Circuit CCW.

 

Ved hver passage af målstregen, inklusive ved afslutning af lead-in, skulle rytterne fordele henholdsvis 10, 6, 4, 2 og 1 point imellem, og med 60 point til etapevinderen var der hele 150 point at hente totalt - seriens absolut højeste for en enkelt afdeling.

 

Feltet udgjordes af en blanding af nuværende og tidligere professionelle, kontinentalryttere, unge talenter samt erfarne danske og internationale elite-Zwiftere, og den høje kvalitet skinnede igennem fra start.

 

Et stort set fuldt felt, og en gennemsnitsfart på over 50 kilometer i timen var nemlig facit, da rytterne nærmede sig den første indlagte spurt som konklusion på vejen fra Downtown til målstregen på vulkanøen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Team PO Auto CeramicSpeed var tvunget på pointjagt fra start, men i første spurt var det Fusion ECT-talentet Gustav Heby, som viste sig hurtigst foran holdkammeraten Simon Nielsen, der formåede at snyde Amdi for yderligere to point.*

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Amdi snuppede seks point på tredjepladsen, men klassementsetteren Lock begrænsede sit tab til to point, da han fulgte VM-bronzevinderen til dørs på den første indlagte spurt.

 

De fire forreste slog et lille hul til feltet i kraft af den hæsblæsende spurt, men kort efter var alt igen samlet til en ny sprinterduel i vulkanens indre.

 

Her åbnede Amdi en lang spurt, men Oskar Hvid (Fusion ECT) og forsvarede fornemt Locks føring med at tage sig af de ti point foran PO Auto-kaptajnerne Bjørn Andreassen og Amdi.

 

Michael Nim (DBR) forsøgte at udnytte splittelserne efter spurten, men selvom feltet var strakt helt ud, så blev han opslugt med det samme.


Amdi sætter klassementsjagten ind

Ved tredje spurt lancerede Lock selv spurten, hvilket endte med at give bagslag. Denne gang timede Amdi nemlig sin indsats perfekt, og mens Lock sluttede helt udenfor pointene, vandt PO Auto-rytteren de ti point i sikker stil.

Annonce

 

Dermed havde Amdi barberet 14 af de 38 point, som den 27-årige dansker havde op til Lock forud for afdelingen, og det skulle blive bedre for PO Auto-rytteren.

 

Ganske vist dominerede Fusion ECT den fjerde spurt med Nielsen og Oscar Feldfos først over stregen, men Amdi sluttede igen treer med Lock på femtepladsen.

 

På dette tidspunkt var rytterne end ikke fremme ved rutens halvvejspunkt, hvilket så ud til at lægge en dæmper på spurtlysten.

 

I hvert fald kørte kun Amdi og Lock om pointene som afslutning på fjerde omgange - en duel som førstnævnte nemt tog sig af.

 

Efter spurten etablerede løbets første reelle angreb sig. Nicklas Bekker (Fusion Dec) og Magnus Brinch Larsen (Cycling Power) kom afsted med PO-kvintetten Frederik Muff, Daniel Stampe, Emil Toudal, Magnus Valet Henneberg og Andreassen.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Udbruddet lignede en oplagt mulighed for Andreassen til at sætte kurs mod den samlede sejr, men efter et par kilometer i front blev gruppen hentet af det nu stærkt reducerede felt.

 

Derfor skulle feltet atter afgøre pointene ved den indlagte spurt, hvor Lisson på de sidste meter pressede sig forbi Heby og tog de ti point. Amdi blev firer bag Nielsen, mens hverken Andreassen eller Lock scorede point.


Vanvittig afslutning

Fire PO Auto-ryttere Stampe, Toudal, Amdi og Jaques Stilling rev sig fri efter spurten, og det fik i sagens natur Fusion ECT til at sætte sig frem i feltet.

 

Nielsen, Jesper Attermann og Jeppe Tolbøll tonsede afsted i front, hvilket hev de forreste tilbage til feltet i løbet af få hundrede meter.  

 

Udbrudsforsøget virkede imidlertid ikke til at have sendt meget syre ud i Amdis ben. Ved omgangens afslutning havde han nemlig overskud til at afvise Thomas Maaloe (Fusion ECT) og minimere den samlede afstand til Lock med yderligere otte point.

 

Dermed var Amdi med tre omgange igen bare syv point efter Lock i den samlede stilling, og i den følgende spurt skulle den tidligere kontinentalrytter gå forbi sin rival i klassementet.

Annonce

 

For her var Amdi akkurat i stand til at passere holdkammeraterne Stilling og Lisson, da de bakkede af efter at have lukket et tidligt hul til Tolbøll. Lock blev femmer, og dermed var Amdi to point foran i klassementet.

 

Fusion ECT havde dog ikke tænkt sig at give op. I den sidste spurt minimerede Nielsen og Maaløe Amdis pointhøst, da de henviste ham til fjerdepladsen. Lisson tog tredjepladsen, mens Lock igen blev nummer fem og således var tre point efter Amdi inden spurten om de 60 point.

 

Dermed var scenen sat for finaleomgangen, som skulle byde på et kort angreb fra Oliver Friis (MTBO), men det var Fusion ECT, der for alvor satte gang i finalen.

 

Tolbøll, Attermann og Nielsen rykkede nemlig ved kilometermærket, og det slog Peter Rask Jensen (TLK) kontra på.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Jensen så ud til at være på vej mod sejren, men op mod målbanneret nærmede sprinterne sig med Lisson og Zaki Yama (Next) i spidsen.

Annonce

 

Det blev uhyggelig tæt, men på selve målstregen lykkedes det med det yderste af neglene for Lisson at presse sig forbi og tage sejren for næsen af japaneren og Jeppe Falk (Fusion ECT), mens Jensen måtte tage til takke med fjerdepladsen.

 

*Spurten efter lead-in kan desværre ikke inkluderes i den samlede stilling, da Zwiftpower ikke har registreret rækkefølgen af ryttere over stregen. Vi beklager fejlen.

 

Resultat af 6. afdeling af Uno-X Cup (provisorisk)
1. Joakim Lisson
2. Zaki Yama
3. Jeppe Falk
4. Peter Rask Jensen
5. Rasmus Bøgh Wallin
6. Dennis Lock
7. Nicklas Amdi Pedersen
8. Gustav Heby
9. Morten Nørtoft
10. Christian Moberg

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce