Van der Poel tæt på samlet Superprestige-sejr efter dagens sejr
10. februar 2019 19:10 af Andy PedersenFoto: Photopress.be

Mathieu van der Poel vandt ikke overraskende Superprestige i Hoogstraten. Denne gang var det Toon Aerts og Corné van Kessel, som han henviste til de sekundære placeringer.

Da herrerne skulle ud på ruten var det med regn og mudder til den helt store guldmedalje. David van der Poel udgik tidligt i løbet efter et uheldigt og kraftigt møde med en pæl, som kostede ham smerter i knæet.

 

Denne gang blev Mathieu van der Poel dog udfordret af Toon Aerts, som hang tæt op og ned af hollænderen. De to sad sammen indtil Aerts valgte det forkerte spor i mudderet og måtte se sin cykel hænge fast kortvarigt.

 

Dette var mere end rigeligt incitament for van der Poel, som blot skruede op for motoren og kørte væk. Ingen andre så van der Poels baghjul før efter målstregen, og hollænderen fører stadig løbsrækken, som afgøres næste weekend.

 

Aerts kom ind over stregen 37 sekunder efter van der Poel, mens van Kessel var næsten ét minut bagefter. Sejrherren van der Poel fortæller efterfølgende, at betingelserne var lige noget for den nykårede verdensmester.

 

”Det var meget varmt i dag. Jeg fik, hvad jeg håbede på og det blev ret mudret. Det var en rodet rute og der var mange spor, som man ikke kunne se. Da jeg startede mit første angreb, havde jeg et fladt dæk. Jeg kørte ret længe med det, og skulle derfor bruge et andet, tredje og fjerde forsøg, før jeg kom væk. Jeg er glad for at vinde her,” siger han til Wielerflits.nl.

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN