Van der Poel lammetæver modstanden i Bruxelles
05. januar 2020 16:35Foto: SWpix.com
af Lukas Bennike Lewerissa

Van der Poel tog en overlegen sejr i Brussels Universities Cross DVV Trofee, da ingen kunne følge hans tidlige angreb. Eli Iserbyt kom på andenpladsen, mens Corné van Kessel sikrede sig en flot tredjeplads.

Annonce

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) fortsatte sin gode stime, da han i dag tog sin tredje sejr i 2020.

 

Der var ingen i nærheden af verdensmesteren, da han med et angreb på fjerde omgang slap væk fra al modstand. Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) og Corné Van Kessel (Tormans CX Team) kæmpede hårdt om de resterende podiepladser.

 

Iserbyt kom på andenpladsen, Van Kessel blev treer, mens Vanthourenhout måtte nøjes med en fjerdeplads.

Van der Poel også suveræn i Bruxelles

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Iserbyt fører stadig i kampen om DVV-trofæet.

 

Løbsreferat

35 ryttere var til start på dagens tekniske rute.

 

Tim Merlier (Creafin-Fristads) tog fronten tidligt med Mathieu van der Poel på sit hjul. Van der Poel lagde sig hurtigt i front og ledte en større gruppe ned ad dagens første nedkørsler.

Annonce

 

Tim Merlier lavede en lille fejl i et sving, og Mathieu van der Poel lå alene i front allerede, hvor van Kessel og Eli Iserbyt var et par af de ryttere, der førte an i jagten på verdensmesteren.

 

Hullet til van der Poel blev lukket, og en gruppe bestående af Michael Vanthourenhout, van der Poel, Eli Iserby og Van Kessel kom ind på anden omgang sammen. Jens Adams og Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) var et par af de nærmeste forfølgere, i et løb hvor de store forskelle ikke var opstået endnu.

 

På anden omgang skruede Vanthourenhout op for tempoet, og sammen med van der Poel fik han et lille hul til resten af rytterene. Verdensmesteren viste dog ingen svaghedstegn, og lå konstant lige bag Vanthourenhout. Corne van Kessel var nærmeste forfølger.

 

I sidste del af anden omgang lagde van der Poel pres på, og fik en cykellængde til Vanthourenhout, Corne van Kessel var stadig tæt på de forreste, mens resten af rytterne allerede var ved at blive distanceret til de to forreste.

 

Da de kørte ind på tredje omgang, var Vanthourenhout hårdt presset af van der Poel, mens Kessel var omkring fem sekunder efter dem. Adskillige forfølgere kom dryssende ind omkring ti sekunder bag de forreste.

Annonce

 

Van der Poel styrter

Van der Poel havde fået et lille forspring til Vanthourenhout og ligenede et godt bud på en vinder. Men så styrtede han lige efter en nedkørsel, og var nødt til at bruge 10 - 15 sekunder på at putte sin kæde på.

 

Vanthourenhout var nu forreste rytter, nærmeste forfølger var van Kessel, og van der Poel var nu i tredjeposition.

 

Van der Poel kørte dog meget stærkt, og kom hurtigt op til van Kessel og Vanthourenhout, og de tre var nu en gruppe. De nærmeste forfølger var Eli Iserbyt, der alene prøvede at hente den forreste gruppe.  

Vermeersch, Merlier og Tom Meussen (Group Hens-Maes Containers) var lige bag Iserbyt.

 

Da rytterne kørte ud på tredje omgang, havde Merlier og Iserbyt fået kontakt med den forreste gruppe, og de var nu fem mand i front. Vermeersch fik kontakt kort efter.

 

Samling foran

I den forreste gruppe satte Vanthourenhout et hårdt tempo, og den blev stukket ud, hvor især Vermeersch og Merlier kæmpede for at hænge på. Vermeersch styrtede på en nedkørsel og mistede kontakt med resten af gruppen, især fordi Vanthourenhout satte et drabligt tempo foran.

Annonce

 

Iserbyt, van der Poel, Vanthourenhout og van Kessel lå nu i front, mens Merlier kæmpede for at bevare kontakt med gruppen.


Da rytterne kom ud på fjerde omgang, var de fem igen samlet. Vermeersch og Meussen kæmpede for at nå gruppen, da de var henholdsvis fem og syv sekunder bag de forreste.

 

Van der Poel stikker af

Van der Poel angreb den store gruppe kort efter de krydsede stregen. Det lignede allerede at van der Poel ville tage endnu en suveræn sejr, da ingen svarede på angrebet, og verdensmesteren hurtigt fik skabt et stort hul.

 

Da de kørte ud på femte omgang, havde van der Poel et forspring på omkring 20 til en forfølgergruppe bestående af Iserbyt og Vanthourenhout. Lige bag dem kørte van Kessel. Der var problemer med tidtagningen ved stregen, men der var ingen tvivl om at van der Poel havde øget sit forspring.

 

På femte så van der Poel komfortabel ud i front, mens Iserbyt og Vanthourenhout forsøgte at holde afstanden til van Kessel.


Verdensmesteren kørte ud på sjette omgang alene. 33 sekunder ham efter krydsede Eli Iserbyt stregen, tre sekunder efter ham kom Vanthourenhout, og to sekunder efter ham havde van Kessel næsten hentet de to.

 

Holdkammeraterne Iserbyt og Vanthourenhout kæmpede mod van Kessel i kampen om podiepladserne, og de prøvede at smide van Kessel på skift.

Annonce

 

Det lykkedes van Kessel at hænge på, og han begyndte at sætte de to andre under pres, og i slutningen af sjette omgang var forfølgergruppen samlet igen, da de kørte ud på syvende omgang 39 sekunder bag van der Poel.

 

Hård kamp om podiet

På den sidste omgang lignede van Kessel pludselig den stærkeste, og prøvede at smide Iserbyt og Vanthourenhout af sit hjul.


Iserbyt formåede at følges med van Kessel, men Vanthourenhout kæmpede længere tilbage for at holde kontakten.

 

Iserbyt angreb umiddelbart efter, og van Kessel kunne ikke følge tempoet.

 

Van der Poel vandt i sikker stil, med tid til highfives til tilskuerne.

 

Iserbyt kom i mål 29 sekunder efter van der Poel, 37 sekunder efter vinderen kom van Kessel i mål, tæt fulgt af Vanthourenhout. Jens Adams kom på en flot femteplads, og må håbe det flotte resultat kan hjælpe ham med at få en ny kontrakt.

Annonce

 

INFO
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Cyklecross
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce