Van der Poel er ikke mæt endnu: Alt er muligt
08. juni 2021 18:35Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool
af Hans Emil Højgod

Mathieu van der Poel kunne igen i dag løfte armene over hovedet og juble, da han smadrede konkurrenterne i spurten på 3. etape af Schweiz Rundt. Succes avler, som bekendt, succes, og hollænderen håber da også på endnu en triumf i morgen. 

Annonce

Igen i dag havde Mathieu van der Poels konkurrenter ikke en chance, da hollænderen første trådte på speederen og hamrede mod målstregen på de sidste meter.

 

Alpecin-Fenix-rytteren tog derfor sin anden sejr i træk i Schweiz Rundt, men det betyder ikke, at han kommer til at slække på speederen på morgendagens etape. Det fortalte Van der Poel i vinderinterviewet.

 

”Alt er muligt. Én skal jo vinde, så måske er det mig igen.”

Gense: Van der Poels vilde triumf i Amstel

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

På dagens etape, der var den tredje af slagsen i etapeløbet, prøvede Van der Poel flere forskellige taktikker af for at snuppe etapesejren.

 

Først startede han angrebsfesten i feltet, men da det ikke lykkedes at komme væk på grund af en hårdt arbejdende Jakob Fuglsang, satte hollænderen sig i en venteposition, mens han holdkammerater var med til at sætte tempo.

 

”Vi prøvede at gøre etapen hård igen I dag, ligesom vi gjorde I går på den sidste stigning,” forklarede dagens vinder efter den sjette triumf på landevejen i sæsonen.

Annonce

 

”Jeg så spurten tidligere ved første passage. Jeg så, at den passede mig godt, så jeg gik efter det. Jeg vil forsvare trøjen så længe som muligt.”

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

”Bjergene er for hårde for mig”

Med den overbevisende sejr og de medfølgende bonussekunder formåede Van der Poel også at hive den gule førertrøje af schweiziske Stefan Küng, så han selv kan trække den over hovedet i morgen.

 

Ifølge hovedpersonen selv bliver det dog en kort gul fornøjelse, da der på torsdag venter for store stigninger til, at han kan beholde den gule trøje.

 

”I morgen er en mulighed (for at forsvare trøjen, red.), men bjergene er for hårde for mig. I morgen minder om de sidste dage, men det bliver ikke lettere. I dag var det meget svært og holdet måtte arbejde hårdt. De var utrolige,” lød det fra Van der Poel.

Annonce

 

I morgen venter der dog en opgave for hollænderen, som minder meget om hans sejr på 2. etape. Finalen er præget af en kategori 2-stigning, hvorefter en hurtig nedkørsel mod målstregen vil afgøre, hvem der kan løbe med sejren.

INFO
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de Suisse
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Bevort rydder bordet ved DM

Landevej

Annonce

ANNONCE