Van Avermaet: Jeg er klar til klassikerne
08. februar 2019 10:51 af Andreas N. Weisberg Foto: CCC Team 2019

Den olympiske mester er, ifølge sig selv, lige der hvor han skal være i forhold til klassikersæsonen.

Belgieren, der skiftede BMC ud med CCC forud for starten på den nuværende sæson, griber sæsonen an på samme måde som sidste år og regner med at ramme jorden i fuld fart i Omloop Het Nieuwsblad.

 

Van Avermaet, der deltager i Volta a la Communitat Valenciana lige nu, håber på at kunne komme igennem det spanske løb samt Tour of Oman uden de helt store problemer. Derefter står den på den belgiske klassiker før det går løs i Amstel Gold Race.

 

”Jeg er lige præcis der hvor jeg gerne vil være. Jeg har ikke haft nogle store problemer henover sommeren med min vintertræning og jeg føler mig klar til at tage hul på sæsonen - klassikersæsonen,” udtaler han sig til Cyclingnews.com.

 

Selvom Omloop Het Nieuwblad måske ikke kan måle sig på prestige med nogle af de løb som Greg Van Avermaet har vundet i løbet af sin karriere (Paris-Roubaix, OL) så er det alligevel et løb der betyder meget for den 33-årige rytter.

 

”Det er et belgisk løb, det er et WorldTour-løb og jeg har vundet det to gange,” svarer han til hvorfor det lige præcis er det løb som han vælger at starte sæsonen med.

 

I forhold til Van Avermaets løbsprogram, er det ikke det helt store der er sket af ændringer fra sidste år. Den største forandring må dog sige at være holdet, det nye polske Team CCC hvor Van Avermaet må siges at være den allerstørste stjerne. Det er dog ikke noget der yderligere stresser den erfarne rytter.

 

”Det var et godt program i 2017 og 2018o og for en klassikerrytter som mig, er det ikke så nemt at ændre på det. Man kører de fleste af klassikerne, Touren og måske VM og sådan er det også de næste par år fremad.”

 

”Jeg har mine egne mål, jeg har min egen stil, og de behøver ikke forvente mere fra mig end tidligere,” slutter Van Avermaet af med.

 

 

 

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN