Annonce

Van Aert løb med det hele efter vild duel
24. januar 2021 16:12Foto: Team Jumbo-Visma / Cor Vos
af Joachim Alexander Farshøj

Wout van Aert sikrede sig den samlede sejr i årets cyklecross-World Cup, da han besejrede ærkerivalen Van der Poel i den femte og sidste afdeling af løbsserien efter et meget svingende løb i Overijse.

Sjas Patat med Simon Andreassen og Sebastian Fini: Mountainbike og cykelcross special

se mere cykling på

Wout van Aert kan nu kalde sig tredobbelt vinder af World Cuppen i cyklecross.

 

Den belgiske mester førte løbsserien inden årets sidste afdeling i Overijse, men med Mathieu van der Poel kun femten point bag ham, var der fra start stor spænding om både sejren i den sidste VM-optakt og sejreni den samlede World Cup-stilling.

 

En tidligt punktering til Van der Poel gav Van Aert chancen for at køre en sikker sejr i hus, men sådan gik det ikke, da Van der Poel kæmpede flot for at kæmpe tilbage gennem mange omgange. På næstsidste omgang lignede det, at det endelig skulle lykkes, men så gik det helt galt for verdensmesteren, der både styrtede og mistede pusten, hvorfor Van Aert i sidste ende kunne rulle i mål som suveræn vinder, mere end et minut foran Van der Poel.

 

Van der Poel trillede slukøret ind på andenpladsen, hvor han også sluttede i den samlede World Cup-stilling, mens Tom Pidcock rundede podiet af.

 

Referat

Der var lagt i kakkelovnen til en spændende duel om den samlede sejr i årets cyklecross-World Cup mellem Mathieu van der Poel og Wout van Aert, da den sidste afdeling af løbsserien i dag løb af stablen i Overijse.

 

Før starten var der kun 15 point mellem den førende Van Aert og verdensmesteren Van der Poel, og da der gives ti point mere til førstepladsen end andepladsen, var spændingen i top, da rytterne spurtede ud af starthullerne og op ad en knaldhård bakke.

Annonce

 

Bedst fra start kom den evigt velkørende Toon Aerts, men Van der Poel, Van Aert og Quinten Hermans var lige bag den tidligere belgiske mester. Den nuværende belgiske mester, Van Aert, overtog hurtigt føringen var Toon Aerts, men der var stadig ingen seriøse huller i feltet.

 

Første gang, Van Aert og Van der Poel skilte sig ud, var på den lange løbebakke midt på omgangen, og det hul voksede hurtigt, så i løbet af bare fem minutter havde de to superstjerner allerede vist, hvem der bestemte. Game on.

 

Halvejs gennem anden omgang var forspringet til den jagtende Tom Pidcock allerede oppe på mere end tyve sekunder, men tilgengæld var der ikke en meter mellem Van Aert og Van der Poel, deres forskellige stile til trods.

 

Det var lige indtil slutningen af anden omgang, hvor Van der Poel uheldigvis punkterede på baghjulet. Det kunne Van Aert naturligvis ikke vente på, så belgieren sejlede væk på den lange bakke lige efter målstregen,og nu skulle Van der Poel finde arbejdshandskerne frem.

 

Verdensmesteren blev hentet af en gruppe med Tom Pidcock og Michael Vanthourenhout, inden han fik skiftet cykel, men så var det Van Aerts tur til at få problemer. Et styrt skabte udfordringer med Van Aerts saddel, og det udnyttede Van der Poel selvfølgelig til at hente nogle sekunder på sin ærkerival.

Annonce

 

En fuldstændig fantastisk omgang af Van der Poel sikrede, at Van Aerts forspring kun var på ni sekunder, da de to kombattanter tog hul på fjerde omgang. Efter Van der Poels supermandstogt stagnerede forspringet dog lidt, og Van Aert øgede faktisk en del på fjerde omgang, hvorfor han pludselig kunne tage hul på femte omgang med et forspring på 17 sekunder ned til Van der Poel og 40 sekunder til Tom Pidcock.

 

Generelt virkede det til, at Van Aert havde hævet farten gevaldigt, da han både satte ny hurtigste omgang og hurtigste tid på den lange bakke lige efter målstregen. Det påvirkede også frospringet, der voksede til 21 sekunder efter løbesektionen, der uomtvisteligt passede Van Aert som fod i hose, hans stærke løb in mente.

 

Løbet var dog langt fra slut, for ud af det blå var forspringet nede på 13 sekunder, så med tre omgange igen, var der lagt op til ordentligt herreslagsmål. Van Aert virkede træt, mens Van der Poel var tilbage på sit A-game, og hollænderen havde belgieren indenfor synsvidde.

 

Cykling er dog en mærkelig sport, og på få hundrede meter gik Van Aert fra at være praktisk talt hentet til pludselig at føre med 12 sekunder igen. Et styrt fra Van der Poels side gav også Van Aert en seriøs matchbold, og den chance forspildte Jumbo-Visma-stjernen ikke.

 

Derfra så Wout van Aert sig ikke tilbage, og mens Van der Poel gik mere og mere i stå, var Van Aert usårlig på sidste omgang. Derfor rullede han også over stregen med god tid til at fejre den samlede sejr i World Cuppen, inden Van der Poel sluttede som toer, mere end et minut efter.

Annonce

INFO
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
World Cup - Cross
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Video i artiklenInterview med Caleb Ewan efter etape sejr

Video

LIVE nu: Brostenssæsonen er i gang!!!

Landevej

Annonce