Hattrick af Van Aert: Vingegaard fuldender miraklet
18. juli 2021 19:18Foto: Sirotti
af Malthe Graungaard Bech

Belgiske Wout van Aert vinder massespurten på Champs-Elysses, og fuldender dermed et fantastisk løb. Tadej Pogacar vinder sit andet Tour de France.

Annonce

Det blev ikke til en ny rekord for Mark Cavendish, som blev slået af Wout Van Aert i den afsluttende spurt på Champs-Elysses.

 

Det belgiske fænomen har dermed vundet en bjergetape, en enkeltstart og en massespurt i årets Tour de France. 

 

Cavendish slog ikke rekorden for flest etapesejre, men han kan dog trøste sig med, at han er vinderen af den grønne pointtrøje.

 

Bedste dansker blev Magnus Cort, som spurtede sig til en 15. plads.

 

Helt som forventet så skete der ikke nogle ændringer i klassementet. Tadej Pogacar og resten af UAE-mandskabet blev fejret på den indledende tur mod Paris, mens de formåede at holde sig ude af problemer, da de og resten af feltet ramte Champs-Elysses.

Danskersamling i front af feltet

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Jonas Vingegaard fuldtende en fantastisk debut med at cementere sin andenplads, hvilket er den første danske podieplacering i 25 år.  

 

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET.

 

Etapereferat:

Traditionen tro begav feltet sig på ud festlig march mod Paris. Vinderen af Tour de France, Tadej Pogacar, blev fejret, mens resten af UAE-mandskabet også modtog en fortjent hyldest.

 

På et tidspunkt sneg alle resterende danskerne sig foran feltet for at få taget et dansk fællesbillede, mens også Andre Greipel, som kørte sit sidste Tour de France, blev hyldet.

Annonce

 

 

Der var generelt store smil at spore hos de 141 resterende ryttere, som alle virkede glade for, at Paris nærmede sig med hastige skridt.

 

På den indledende del af etapen skulle de også over den eneste indlagte bjergspurt, som danske Mikkel Bjerg, med det passende efternavn, tog sig af.

 

Stille og roligt nærmede rytterne sig Paris, og herfra steg koncentrationen blandt rytterne, som skulle ind og kæmpe et sidste slag på det verdensberømte Champs-Elysses.

 

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET.

Annonce

 

Angreb med det samme

UAE-mandskabet kørte først ind i Paris, men slap hurtigt fronten, da løbet først blev givet frit.

 

Jonas Rutsch (EF Education Nippo) angreb som den første, mens ryttere som Christopher Juul Jensen (Team Bike Exchange) og Julian Alaphilippe (Deceunick Quickstep) også kørte med. De kom dog aldrig rigtigt afsted.

 

Herefter angreb Stefan Bisseger (EF Education Nippo), mens danske Casper Pedersen (Team DSM) endnu en gang forsøgte at køre med i udbruddet. Duoen fik selskab af Harry Sweeny (Lotto-Soudal)

 

Bagerst i feltet havde Peio Bilbao (Bahrain Victorius) mekaniske problemer, og hang derfor i et godt stykke tid som sidste mand i feltet.   

 

De tre fik skabt sig et hul på 10 sekunder, mens andre forsøgte at give trioen selskab. Det lykkedes for vinderen af 16. etape, Patrick Konrad (Bora Hansgrohe).  

Annonce

 

Casper Pedersen faldt dog efterfølgende tilbage i feltet. Formentligt en holdordre fra Team DSM som ville køre for Ces Bol i spurten.

 

Med små 40 km tilbage skulle dagens indlagte pointspurt køres. Cavendish havde før etapen et stort forspring, men var ikke matematisk sikker på at tage den grønne trøje med hjem.

 

De tre forreste tog sig af de første tre placeringer, mens Mark Cavendish og Michael Mørkøv (Deceunick - Quickstep) tog sig af fjerde og femtepladsen.

 

Michael Matthews måtte nøjes med sjettepladsen, og det stod dermed klart, at australieren skulle vinde etapen, mens Cavendish maksimalt måtte få 12 point, hvis han skulle vriste den grønne trøje af briten.

 

Herefter kom der flere angrebsforsøg fra feltet, som betød, at de tre forreste blev kørt ind igen.

Annonce

 

Der kom derfor flere angreb. Det lykkedes for Brent Van Moer (Lotto Soudal), Ide Schelling (Bora Hansgrohe) og danske Michael Valgren (EF Education Nippo) at skabe et lille hul til feltet.

 

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET.

 

Traditionel massespurt

De tre ryttere fik oparbejdet et forspring på små 30 sekunder til feltet, som dog hele tiden holdt dem i kort snor.

 

Ledt an af Deceunick - Quickstep kom feltet dog hele tiden nærmere og nærmere.

 

Med små 10 km igen fik Davide Ballerini en punktering, og briten mistede dermed en af sine vigtige leadout-folk.

Annonce

 

Der kom samling på det hele, da der resterede seks km, selvom Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) forsøgte sig med et angreb. Det stod dermed klart, at sprinterene helt som forventet skulle spurte om sejren.

 

Quickstep-toget tog fronten med fire kilometer igen, men lå forholdsvist lang tilbage, da der manglede to km.

 

Det belgiske hold mistede lidt hinanden, og derfor satte Cavendish sig på Wout van Aerts hjul på opløbstrækningen.

 

Det lykkedes dog for det belgiske fænomen at overspurte alle konkurrenterne, og han har dermed vundet en bjergetape, en enkeltstart og en massespurt i årets Tour de France.

 

Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) blev nummer to, mens Cavendish måtte nøjes med tredjepladsen. Han kan dog trøste sig med, at han forsvarede sin føring i pointkonkurrencen. 

Annonce

 

Ingen af klassementfolkene var ude for uheld, og der var derfor ingen ændringer i toppen af klassementet. Tadej Pogacar (UAE Emirates) vandt dermed hans andet Tour de France.

 

NYT MANAGERKONCEPT - VÆLG 20 RYTTERE FRA 5 KATEGORIER I HALVÅRSSPILLET.

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Annonce

ANNONCE