Valverde: Izagirre er en god ven
10. februar 2019 19:51 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Når han nu ikke selv var i stand til at vinde, er Alejandro Valverde godt tilfreds med, at sejren i Volta a la Comunitat Valenciana gik til Ion Izagirre.

Den første dag i juli 2017 var ikke sjov for hverken Alejandro Valverde eller Ion Izagirre. I Düsseldorfs spejlglatte gader kostede et venstresving dem begge muligheden for videre deltagelse i Tour de France. Faktisk kom ingen af dem i aktion igen det år, og begge måtte gennem en opslidende kamp for at nå tilbage til topniveauet.

 

Den har de begge klaret med stor succes. Valverde blev verdensmester i Innsbruck for et lille halvt år siden, og i dag kunne Izagirre lade sig krone som samlet vinder af Volta a la Communitat Valenciana, mens Valverde blev nummer to.

 

”Det har været et smukt og meget tæt løb med en fantastisk vinder. Ion er en god ven og mangeårig holdkammerat, og han var til stor hjælp i Innsbruck. Det er et godt tegn, at vi begge er på podiet, fuldt restituerede og i færd med at bringe mere glæde til spansk cykelsport. Styrt er en del af sporten og noget, vi risikerer hver eneste dag,” siger Alejandro Valverde efter løbets afslutning.

 

Den sejrsvante veteran har endnu ikke oplevet at stå øverst på skamlen i 2019, men det tager han foreløbig ikke så tungt.

 

”Alt i alt synes jeg, vi har kæmpet flot - både på de vigtigste etaper og i klassementet. Men det var ikke muligt at lukke hullet i klassementet på stigningen i går. Det var ret umuligt efter enkeltstarten. Yates er en fortjent vinder, så jeg er tilfreds med andenpladsen både på etapen i går og i klassementet,” lyder det fra Valverde.

 

Valverdes næste opgave bliver Vuelta a Murcia, som begynder på fredag.

DEL
DELTAG I DEBATTEN