Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Valgren tror på OL-succes: Man kan ikke afskrive Jakob
23. juli 2021 19:09Foto: Sirotti
af Hans Emil Højgod - Interview: Rasmus Nowak Brandt

På trods af en problemfyldt optakt for Jakob Fuglsang til lørdagens OL-linjeløb, tror Michael Valgren stadig på sin kaptajn. Feltet.dk har taget en snak med den blonde dansker om dette, taktikken, de største favoritter og OL-forventningerne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tidligt lørdag morgen dansk tid venter OL-linjeløbet for de håbefulde ryttere, der har fået æren af at repræsentere deres land under Legene.

 

Her skal Michael Valgren forsøge at hjælpe sin kaptajn, Jakob Fuglsang, til at indfri sit store guldmål, som danskeren har haft siden sin sølvmedalje i Rio de Janeiro for fem år siden.

 

Selvom Fuglsangs optakt har været præget af sygdom og manglende form, vil Valgren på ingen måde afskrive sin kaptajns muligheder for at køre med om de sjove placeringer, når det går løs i Tokyo.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Det fortæller danskeren, der normalt tørner ud for EF Education - Nippo, på en telefonforbindelse fra Japan til Feltet.dk.

 

”Man kan ikke afskrive Jakob. Folk sagde, han var dårligt kørende under Touren, men Touren er bare noget helt andet i forhold til et endagsløb. Han har vundet Liege - Bastogne - Liege for guds skyld, som er verdens hårdeste endagsløb.”

Annonce

 

”Han har kvaliteterne til det, og det er derfor, at vi er hernede os tre andre ryttere, det er for at bakke op omkring ham. Det er sådan, holdet er, det er udtaget på den baggrund, så det bliver spændende.”

 

Ud over Valgren og Fuglsang, består det danske landshold til linjeløbet af Christopher Juul-Jensen og Kasper Asgreen, hvor sidstnævnte skal også køre onsdagens enkeltstart.

 

Fuglsang stadig ikke på 100%

De fire ryttere, der alle deltog i dette års Tour de France, tog den lange flyrejse fra Paris til Tokyo efter den sidste etape i Touren, og på trods af den lange tid i luften har jetlaggen ”været minimal” i forhold til, hvad Valgren frygtede på forhånd.

 

Kaptajnen Jakob Fuglsang døjede dog allerede med sygdom inden afgangen fra det franske, hvilket så ham udgå inden sidste etape til Paris.

 

Optakekten har således ikke været optimal for de rød-hvidblusede ryttere, og Valgren er da også ærlig, når snakken falder på Fuglsangs helbred.

 

”Han (Fuglsang, red.) er stadig nok ikke 100 procent frisk, altså det der maveonde har drillet ham lidt. Jetlag og rejsen oveni så føler man sig bare ikke godt kørende. Det er der ikke nogle af os, der sådan rigtig har gjort lige siden,” forklarer rytteren fra Østerild.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Netop Astana-stjernens helbred er også en stor del af landsholdets tanker for, hvordan løbet skal gribes an.

 

På trods af Fuglsangs problemer er målet i skrivende stund stadig at gøre alt for at få dansker-kaptajnen bedst mulig frem til den afgørende Mikuni-stigning, hvor løbet formentlig skal afgøres.

 

”Vi holder kortene tæt til kroppen indtil videre for at have fingeren på pulsen i forhold til Jakobs helbred, men jeg tror, det bliver alt for, at han skal hen til stigningen så frisk som muligt. Han er klar til at bide skeer med de bjergryttere.”

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

Annonce

 

”Vi går og tænker lidt på en plan B”

Ifølge Valgren er Fuglsang, ”den eneste (dansker, red.) som kan vinde en medalje på den rute”, og alt handler derfor om den normalt bjergglade dansker.

 

Der har dog alligevel været bolde i luften omkring en eventuel plan B for det danske mandskab. Såfremt vil taktikken blive noget anderledes, så alle ikke sidder samlet om Fuglsang, men at man i stedet vil prøve at få nogle satellit-ryttere afsted.

 

”Vi går og tænker lidt på en plan B - måske prøve at sætte nogle i forkøbet. Men vi har heller ikke som sådan rigtig snakket taktik endnu, fordi vi ser tiden an, også for at se hvordan Jakob kommer sig efter sit maveonde i Paris,” lyder det Valgren.

 

Hvis det går som forventet, vil Fuglsangs hjælperyttere derefter få svært ved at sidde med, når de voldsomt stejle procenter viser sig på Mikuni-stigningen.

 

Valgren selv lufter dog tanken om at sidde med op over den stejle, himmelvendte stigning, men ser det som en besværlig opgave.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

”Jeg ved ikke, om det giver mening at prøve at køre med op ad den så længe som muligt og se, om man kan komme tilbage nogle af os. Det har jeg svært ved at se, for jeg tror, at de kommer til at sætte os med et par minutter, selvom vi kører fuld gas. Jeg tror, det bliver svært at komme tilbage derfra.”

 

Netop den stejle afgørende stigning, som Valgren hentyder til, begynder efter knap 200 kilometer og består af 6.7 kilometer med 10.1 procent hældning i snit. Især de midterste fire kilometer er brutale, hvor procenterne kravler derop, hvor al morskab er væk for rytterne.

 

”Det er det sidste hårde rigtige bjerg. Der kommer små stigninger efterfølgende, men det er dér, slaget skal slås i sidste ende. Det er jeg ikke spor i tvivl om. De bjergryttere der, de kommer til at spille med musklerne. Den er hård,” lyder det frygtsomt fra danskeren.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Valgren i aktion på 19. etape ved dette års Tour de France. Foto: Sirotti

 

Lang liste af konkurrenter

OL-løbet på landevejen er et af de største endagsløb på kalenderen, når det indfinder sig hver fjerde år, og af samme årsag, er det en stjernespækket liste af ryttere, der kommer til at stå klar på lørdag.

Annonce

 

Primoz Roglic, Tadej Pogacar, Richard Carapaz, Yates-brødrene og Alejandro Valverde er blot et fåtal af de stjerner, der vil forsøge at skabe det store resultat.

 

Hvem der er favoritten, er derfor et svært spørgsmål, men Valgren har udset sig enkelte som de stærkeste.

 

”Der er mange på en eller anden måde. Sådan en som Adam Yates er godt kørende, det har jeg på fornemmelsen. Dem fra Touren har måske de bedste chancer, Pogacar, Wout van Aert.”

 

Den lange liste af store ryttere, gør det dog svært for Valgren, der må ty til flere navne for at få alle sine bud med på en vinder.

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

”Det er jo svært at sige, hvor de står henne dem der; Remco (Evenepoel, red.), Schacmann og (Adam, red.) Yates for eksempel. De skal nok være der.”

Annonce

 

”Så kommer du også til at se sådan nogle som Mollema. Måske også Dan Martin, han er en god mesterskabsrytter. En sådan en stejl Ejnar (som Nakumi passet red,) er lige noget for ham. Mon ikke der også er en colombianer, der også kører stærkt,” fortæller Valgren kækt.”

 

Selvom danskerens egne ambitioner forbliver i rollen som hjælperytter på grund af den særdeles hårde rute, vil danskeren, der har til sædvane at præstere flot i mesterskabsløbene, ikke komplet afvise sine egne muligheder.


”Det kan være, at jeg selv lige pludseligt er godt kørende,” lyder det grinende fra danskeren.

 

Stor oplevelse i vente

Lige meget om det ender med dansk succes i form af et stykke metal efter løbet, venter der en stor oplevelse for de danske ryttere.

 

OL vil altid være noget specielt, og Valgren er derfor også begejstret for at komme ud på de japanske landeveje og køre væddeløb.

 

”Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg tror, det bliver en kæmpe oplevelse,” udbryder danskeren.

Annonce

 

”Jeg bor på værelse med Christopher (Juul-Jensen ,red.), og han synes Rio (OL i 2016, red.) var megafedt. Han havde lidt undervurderet oplevelsen af at køre OL for landsholdet. Hvor stort det er. Det glæder jeg mig til at være en del af.”

 

Glæden ved udsigten til OL indfandt sig allerede på den sidste etape af Tour de France, hvor de danske ryttere ikke kunne dy sig for at konversere lidt om den forestående oplevelse.

 

”På Paris-etapen snakkede jeg en del med Christopher og Kasper, om at nu glædede vi os til at komme afsted.”

 

Læs også
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud

 

Det er dog ikke kun selve løbet, der giver Valgren en glædelig spænding ved OL.

 

Den Olympiske By, som de danske ryttere flytter til efter at have boet uden for den de første dage, ser Valgren frem til at stifte bekendtskab med.

Annonce

 

”Jeg glæder mig til at komme ind og mærke suset derinde og lige se andre atleter. Det er sådan noget, man forbinder OL med.”

 

Den tidligere Amstel Gold Race-vinder ærgrer sig dog over, at muligheden for at møde andre atleter end sine cykelkollegaer er forværret grundet corona-retningslinjerne.

 

Danskeren fremhæver selv sine landsmænd Mikkel Hansen og Jeanette Ottesen, som nogle han gerne vil hilse på, selvom det nu bliver en smule sværere end ved tidligere udgaver af OL.

 

På trods af dette er Valgren dog ved godt mod frem mod lørdagens løb, og stemningen blandt landsholdsrytterne bliver i hvert fald ikke en stopklods for et flot resultat.

 

”Jeg synes, vi har haft en god rejse sammen. Vi har hygget os de her tre træningspas indtil videre. Så det har gået som fod i hose. God stemning, så det er gået rigtig godt indtil videre.” fortæller han afsluttende

Annonce

 

Du kan læse alt om lørdagens løb, og se hvem Feltet.dks ekspert har som favoritter til guldet i vores store OL-linjeløbsoptakt.

INFO
OL Tokyo
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce