Uttrup Ludwig slået af suveræn italiener
21. marts 2021 16:01Foto: Thomas Maheux
af Benjamin Bisgaard

Elisa Longo Borghini smadrede konkurrenterne, da hun kunne sejre på hjemmebane i Trofeo Alfredo Binda. Cecilie Uttrup Ludwig kørte et rigtig flot løb og spurtede sig til en tredjeplads.

Annonce

Italienske Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) vandt efter et flot soloridt dagens Trofeo Alfredo Binda. Danske Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Nouvelle) spurtede sig i forfølgergruppen til en tredjeplads, imens at Marianne Vos (Jumbo-Visma) tog sig af andenpladsen. 

 

På anden sidste omgang gjorde italieneren forskellen, og selvom Uttrup Ludwig i en femmandsgruppe forsøgte at hente Trek-Segafredo-rytteren, viste Longo-Borghini sig for stærk. 

 

Hun kunne køre alene til mål, og bagved vandt Marianne Vos spurten foran Uttrup Ludwig. 

Elisa Longo Borghini tager sejren i Alfredo Binda

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Løbsreferat
Det var med sol og skyfri himmel, da kvindernes Trofeo Alfredo Binda blev skudt afsted kort efter middag.

 

141,8 kilometer havde rytterne at tilbagelægge på en rute, der strak sig fra Cocquio til Cittiglio i Lombardiet-regionen, og som på de sidste 70 kilometer skulle afgøres over fire omgange på en 17,5 kilometers rundstrækning.

 

Det tog noget tid, før et udbrud kunne etablere sig, og da rytterne havde krydset Cittiglio for første gang efter 27 kilometer, var feltet fortsat samlet.

Annonce

 

Alle angreb, der blev sat ind, blev neutraliseret, og efter 75 kilometer var det status quo, rytterne havde kørt med 38 kilometer i timen, og ingen kunne komme væk.

 

Tatiana Guderzo (Alé BTC Ljubljana) og Paliena Rooijakkers (Liv Racing) formåede dog alligevel at rive sig fri op ad Orino-stigningen, hvor Guderzo tog første QOM (Queen of the Mountain). Duoen fik opbygget et forspring på 30 sekunder, da de havde gennemført første omgang på finalestrækningen.

 

Dette forspring svandt dog og blev så småt, at Marta Cavalli (FDJ-Nouvelle) i et snuptag kunne lukke hullet op til de to udbrydere på næste Orino-stigning. Cavalli tog anden QOM, og på nedkørslen fik Audrey Cordon-Ragot (Trek Segafredo) lukket hullet. Den oprindelige duo var dermed blevet til en kvartet i front, men det var stadig kun med 10 sekunder ned til favoritfeltet.

 

Det var ikke kun oppe foran, at der blev kørt cykelløb. Nede i feltet var der flere angreb, hvor særligt Jumbo-Visma og Team DSM viste sig.

 

Det høje tempo betød, at frontgruppen blev hentet med 32 kilometer igen, men i stedet fik Anouska Koster (Jumbo-Visma) sig et hul på den lille bakke.

Annonce

 

I favoritgruppen bagved var der omtrent 40 ryttere tilbage, hvor Cecilie Uttrup Ludwig var iblandt. Koster holdte ikke længe, og med 30 kilometer igen, var favoritterne på andensidste omgang atter samlet.

 

Longo Borghini gør forskellen - Cecilie hænger i
Feltet var lige blevet samlet inden tredje gang op ad Orino-stigningen, før australske Tiffany Cromwell (Canyon-SRAM) angreb. Det blev dog hurtigt neutraliseret af Trek-Segafredo-mandskabet, der satte et højt tempo.

 

Og så skete det. Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) accelererede voldsomt op ad bakken, som gav den store udskilning. Bagved er det Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle) og Marianne Vos (Jumbo-Visma) med Margarita Garcia (Alé BTC Ljubljana), Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) og Soraya Paladin (Liv Racing), der kæmpede for at holde snor i Longo Borghini.

 

Over toppen var femmandsgruppen med Uttrup Ludwig otte sekunder efter italieneren, hvor den efterfølgende forfølgergruppe var yderligere 25 sekunder efter. Her var det Chantal van den Broek-Blaak (SD Worx), der selv måtte frem at føre.

 

Longo Borghini havde kun et i hovedet, nemlig at fortsætte på egen hånd resten af vejen. Hendes høje fart øgede forspringet til 15 sekunder ned til Uttrup Ludwig-gruppen ved indgangen til sidste omgang og de 17,5 kilometer.

Annonce

 

Den efterfølgende gruppe havde tabt endnu mere og var dermed ude af finalen.

 

Longo Borghini ser sig ikke tilbage
Det var altså med Uttrup Ludwig blandt de seks ryttere, der skulle afgøre løbet. Et ikke så hensigtsmæssigt samarbejde gav dog Longo Borghini fordelen, og hun blev blot ved med at øge.

 

Det ville Vos dog lave om på. Op ad første stigning lagde hun godt tryk på i gruppen, men det hjalp ikke på forspringets størrelse.

 

Det var derfor på løbets sidste opstigning til Orino, at forskellen skulle gøres ned i femmandsgruppen, hvis ikke det var en italiener, der skulle løbe med en sejr på hjemmebane.

 

Da de endelig ramte stigningen, virkede det til, at gruppen havde affundet sig med, at de skulle køre om de sekundære placeringer. Angrebene udeblev, og Longo Borghini fortsatte bare derudaf.

Annonce

 

Det blev derfor for Uttrup Ludwig og kompagni et spørgsmål om at holde den større forfølgergruppe bag sig. Med otte kilometer til mål var italienerens forspring steget til et minut, og der var det så godt som afgjort.

 

Efter fire timers cykelløb var det altså italienske Elisa Longo Borghini, der viste sig stærkest, og hun kunne derfor række hænderne i vejret som vinder af årets Trofeo Alfredo Binda.

 

De sekundære placeringer skulle afgøres i en spurt blandt de efterfølgende fem ryttere, og her var det Marianne Vos, der tog sig af andenpladsen, imens at Cecilie Uttrup Ludwig bliver treer.

INFO
Elisa Longo Borghini
Nyheder
Cecilie Uttrup Ludwig
Nyheder Profil Resultater Statistik
Trofeo Alfredo Binda
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE