Ustoppelig Van der Poel: Det var glat og teknisk
06. februar 2019 18:32 af Joachim Farshøj Foto: Mathias Mundbjerg / Feltet.dk

Den nykårede verdensmester i cyklecross Mathieu van der Poel tog i dag sin første sejr i regnbuestriberne på en kompliceret og regnvåd rute i Maldegem.

På trods af et dæk-eksperiment og regnvejr lykkedes det verdens bedste cyklecrossrytter, Mathieu van der Poel at løbe med sejren i belgiske Maldegem.

 

Ruten bød på massevis af kringlede sving og glatte stykker, hvilket tvang Van der Poel til at tage den lidt med ro visse steder, da Corendon-Circus-rytteren havde valgt et sæt utraditionelle dæk til regnvejret.

 

”Det var meget glat, hvilket gjorde det teknisk. Jeg startede bevidst med normale (normale til tørvejr, red.) dæk, så jeg var nødt til at tage den med ro i svingene, men jeg kunne spare nogle kræfter i starten af løbet,” forklarede Van der Poel umiddelbart efter sejren.

 

Van der Poel kom, som så mange gange før, alene til stregen, denne gang med et forspring på 15 sekunder til Michael Vanthourenhout og søndagens bronzevinder, Toon Aerts.

 

Sejren var ikke bare Van der Poels første i regnbuetrøjen siden 2016, men også den første sejr til en verdensmester i Maldegem i mere end ti år. Dette kunne måske have afskrækket den suveræne 24-årige på forhånd, men Van der Poel har kun et godt forhold til løbet:

 

”Jeg synes, det er et godt crossløb. Hvis det regner, kan du virkelig gøre forskellen,” afslutter Van der Poel.

DEL
DELTAG I DEBATTEN