Urørlig Van der Poel triumferer i Norge
16. august 2018 17:35 af Stefan Bjerre Slothuus

Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) vandt 1. etape af Arctic Race of Norway efter en imponerende acceleration på den afsluttende bakke.

Van Der Poel vinder efter vanvittigt punch!

se mere cykling på

Ingen kunne måle sig med Mathieu Van der Poel på den afsluttende stigning op mod mål til Kirkenæs i det nordlige Norge, da han vandt 1. etape af Arctic Race of Norway foran Sergei Chernetski (Astana) og Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen - Baloise).

 

Med sejren er hollænderen også i førertrøjen før morgendagens 2. etape.

 

Etapereferat:

Der ventede rytterne 184 kilometer på 1. etape af Arctic Race of Norway. Rytterne blev sluppet løs på en smuk solskinsrig dag i Vadsø, og der blev lagt hårdt fra land. 25 mand rev sig løs fra feltet med flere prominente navne, som eksempelvis Warren Barguil (Fortuneo - Samsic), der også høstede bjergpoint undervejs på ruten.

 

Efter en hel dags jagt fra feltet, så blev det samlet igen med omkring 20 kilometer til mål, hvorefter der var adskillige angreb på den hårde omgang ved Kirkenæs, og det var svært at kontrollere i feltet.

 

På trods af flere ihærdige angreb i finalen, så formåede favoritterne dog at hente de sidste udbrydere på den sidste bakke op mod mål. Der var dog ingen, der havde det samme ryk som den hollandske mester, Mathieu van der Poel. Med en imponerende forcering satte han resten til vægs, og kunne sikkert juble over den flotte sejr. Sergei Chernetski blev toer, mens Benjamin Declercq indtog tredjepladsen.

 

Dermed kunne van der Poel altså træde op på det øverste trin, efter han i weekenden blev nummer to til EM i Glasgow efter Matteo Trentin. Van der Poel fører også løbet samlet efter sin sejr.

DEL
KOMMENTARER