EKSKLUSIVT INTERVIEW

Uno-X-talent efter skuffende 2022: Det er det, man bliver stærk af
28. november 2022 15:55Foto: Andre Heggoe
af Mads Højvig Kring

Marcus Sander Hansens 2022 har været forstyrret af styrt og sygdom, men er klar på en bedre 2023-sæson. Her kan du læse vores interview med ham.

Annonce

“Der er en stærk tilfredshed i at være på holdet, og jeg har været enormt glad for at være her.”

 

Sådan lyder ordene fra 22-årige Marcus Sander Hansen efter debutsæsonen på det norske Uno-X-hold, da Feltet.dk ringer ham op i hans off-season.

 

Forud for sæsonen havde Sander Hansen store forventninger til sit sidste år som U23-rytter.

Uno-X angriber i sidevinden i Occitanie

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

“Mine egne forventninger forud for sæsonen var nok rimelig store i U23-klassen. Jeg kom fra et tredje U23-år, som var virkelig godt, og jeg fik ramt et højt niveau og kørte stærkt i U23-løbene og var med i finalerne, og jeg fik kørt nogle top fem-placeringer hjem. Da det kom til i år, havde jeg en målsætning om at skulle være med om sejren i de store U23-løb hele året,” udtaler Sander Hansen til Feltet.dk

 

Det blev dog ikke til en sæson, der levede op til forventningerne, tværtimod var den været domineret af skader og sygdom fra det første løb i den norske dragt.

 

“Jeg havde en god vintertræning, og det fungerede rigtig godt, og så skulle jeg køre Tour of Oman med Uno-X. Så startede jeg så sæsonen med en hjernerystelse dernede og var så ude af cykelløb i to måneder derfra,” fortæller den talentfulde dansker.

Annonce

 

Et styrt på sidste etape af Tour of Oman i februar gav ham en hjernerystelse og tvang ham væk fra cyklen i en periode.

 

“Jeg havde jo halvanden uge, hvor jeg slet ikke rørte cyklen overhovedet. Derfra havde jeg så en periode, hvor jeg cyklede på hometrainer stille og roligt, først en halv time og så en time, og forsøgte mig lidt i det der leje i et par uger, hvor jeg ikke rigtig cyklede så meget, men bare holdte mig lidt i gang.”

 

I sin iver efter at komme tilbage til cykelløb blev hovedet og kroppen presset. Nogle gange også lidt for meget.

 

“Så forsøgte jeg at skrue det lidt, og der var også et par gange, hvor jeg måtte erkende, at jeg var gået et skridt for langt og måtte tage et skridt tilbage, for at blive klar oppe i hovedet,” siger Sander Hansen.

 

Efter to måneder uden cykelløb vendte danskeren tilbage i det franske løb Paris-Camembert, og et par uger senere kørte han sæsonens bedste resultat hjem med en tredjeplads i 1.2-løbet PWZ Zuidenveld Tour.

 

Den uheldige sæsonstart gjorde dog, at han aldrig rigtig kom ordentligt i gang i foråret.

 

“Jeg har lidt været på bagkant hele sæsonen, hvor jeg skulle kæmpe mig lidt tilbage hele tiden for at blive klar til nogle cykelløb, og jeg stressede kroppen lidt ekstra i nogle perioder.”

 

Et farligt grusstykke

Henover sommeren lykkedes det dog Sander Hansen at finde formen med en syvendeplads på en etape i Tour Alsace og en sjetteplads i det svenske løb Skandis GP. Den form fik han dog kun lov til at udnytte indtil midten af august.

 

“Vi kører det der Baltic Chain Tour, som er et fire dages etapeløb, og på anden etape er der en rigtig god positionskamp, hvor vi kører ind mod et grusstykke, der lå meget spontant midt i løbet. Egentlig rimelig farligt, men det var så en del af det cykelløb,” fortæller han.

 

Den hidsige positionskamp giver flere styrt, og det går altså udover det 22-årige talent.

Annonce

 

“Idet vi rammer grusstykket, er der fuld kaos, og der er nogen, der bremser foran. Ved siden af mig er der en, der styrter og får fat i mit baghjul, og så ryger jeg bare ud over styret og slår mit knæ i jorden. Så var der ikke noget at gøre, jeg kunne slet ikke sætte mig på cyklen igen.”

 

Sander Hansen kan ret hurtigt mærke, at den ikke er helt god med knæet.

 

“Det var mildest talt fucked i knæet, jeg kunne slet ikke bøje det eller gå, så det var så slutningen på mit løb der,” lyder det fra en ærgerlig dansker.

 

Styrtet gjorde, at Sander Hansen måtte ligge stille i fem uger, mens knæet blev ved med at være hævet.

 

“Det var svært helt at sige, hvad der var galt. Men efterfølgende er de kommet frem til, at der var kommet en lille rotation i skinnebenet i venstre ben, som har resulteret i den der smerte i knæleddet.”

Annonce

 

“Den rotation har jeg så stadig i dag, så det er noget jeg stadig har fokus på at skulle genoptræne, så jeg ikke ender med at rive det op og få en endnu større skade, hvis jeg nu styrter på det igen. Så det ligger stadig i baghovedet, og det er noget jeg fokuserer på hen over vinteren, så jeg er stærk nok i knæet til en rigtig hård prof-sæson næste år,” forklarer Sander Hansen.

Marcus Sander Hansen under U23-VM i enkeltstart i 2021.

Marcus Sander Hansen under U23-VM i enkeltstart i 2021.

 

Trods en bøvlet sæson har Sander Hansen stadig det lange lys på og ser tilbage på 2022 med en vis optimisme. Særligt har holdet, hvor han har kontrakt til 2024, betydet meget.

 

“Jeg har generelt oplevet en stor organisation, som har hjulpet mig enormt meget, og som har været meget menneskelige omkring mine skader. De har givet mig tid og ro til at komme mig over min sygdom og skader, så jeg ikke går rundt og stresser over det. At have fokus på den lange udvikling, det har jeg været enormt glad for,” siger danskeren.

 

Skal hjælpe legenden

I 2023-sæsonen tager Marcus Sander Hansen permanent skridtet op på Uno-X’ professionelle hold, der kører på ProKonti-niveau, og det er stadig med udviklingen i fokus.

 

“Forventningerne for både mit og Uno-X’ vedkommende er, at jeg over de næste par år skal finde mit fodfæste på den professionelle scene. Det er ikke med et perspektiv om, at jeg skal op og lave de store resultater allerede næste år eller året efter. Det er, at jeg skal op og finde mit niveau og udvikle mig som cykelrytter og vise mit talent,” forklarer danskeren om næste års forventninger

Annonce

 

Indtil videre kommer Sander Hansens udvikling ikke til at blive specialiseret i én retning, men han skal derimod kunne dække et bredt spektrum af cykelløb.

 

“Jeg ved jo lidt, hvad jeg kan som ryttertype, og det er jo sådan lidt af hvert. Jeg kan både afslutte i mindre grupper, og jeg kan køre op ad mindre stigninger og køre gode enkeltstarter, så jeg har ligesom et bredt repertoire. Det er jo godt for mig, for de næste par år kan jeg blive en rigtig stærk hjælper for stjernerne på holdet i en stor diversitet af løb,” siger Sander Hansen.

 

En af de stjerner bliver fra næste år den norske legende Alexander Kristoff, der har skrevet kontrakt med Uno-X Pro Cycling Team til og med 2025. Det samarbejde ser Sander Hansen meget frem til.

 

“Jeg kan sige det sådan, at første gang jeg nogensinde så Flandern Rundt, det var det år, hvor Kristoff vandt foran Niki Terpstra (i 2015). Så det var jo kæmpe stort for mig at skulle møde ham som person, men også skulle hjælpe en stjerne som ham, så det er jo vildt fedt,” fortæller en glad dansker.

 

Trods en storslået karriere med Tour de France-etaper, monument-sejre og 86 professionelle sejre render Kristoff dog på ingen måde rundt med stjernenykker, ifølge Sander Hansen.

Annonce

 

“Vi har haft noget kick-off med holdet, hvor vi snakkede sammen alle sammen, og selvom han er en stor stjerne, så er han helt nede på jorden og vil bare gerne udvikle holdet og blive stærkere og skabe en professionalisme på Uno-X, som tager os til det næste skridt,” fortæller det 22-årige talent om den 35-årige legende.

 

Den unge dansker er altså klar på 2023-sæsonen og på at bevise sit værd på det norske hold.

 

“Cykelryttere skal jo også have nogle dårlige sæsoner en gang imellem, og det er jo også de sæsoner, man bliver stærk af i sidste ende. Og det må jeg jo tage med, så det er ikke en helt spildt sæson alligevel," slutter en optimistisk Marcus Sander Hansen.

INFO
Marcus Sander Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 04. februar 2023

Se Puck Pieterses vilde VM-fejring
Cross
VM-oversigt: Programmet, resultaterne og medaljetabellen
Cross
VM-guldvinder havde luret en særlig deltaje
Cross
Optakt: 4. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Optakt: VM Cyklecross - Herreelite
Cross
Storfavoritten blev U23-verdensmester
Cross
Søstre endte på VM-podiet sammen: Vores far er dansker
Cross
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Landevej
Canadier vinder spektakulært junior-VM
Cross
Legende hylder VM-rute
Cross
Norsgaard-kaptajn: Det var ret nemt
Landevej
Vindende italiener beskriver hektisk finale
Landevej
Tre kaptajner: Ineos planlægger Tour-triumf
Landevej
Kritikken jagter stadig Pidcock
Cross
Video i artiklenKragh ringede til Holm med vigtig besked - men "fik kolde fødder"
Video
Feltet Femme: Det nye kuld er på vej
Landevej
Kometen erkender: Var sat af
Landevej
Optakt: VM Cyklecross - Dameelite
Cross
Eksklusivt interviewLandstræner inden cross-VM: Der er ingen mudder
INTERVIEW Cross

Fredag den 03. februar 2023

Optakt: 4. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
Landevej
Eksklusivt interviewGregaard fortæller sin version af vild finale
INTERVIEW Landevej

Annonce

Video i artiklenSe dansker spurte om sejren
Video
Pogacar med maveproblemer
Landevej
Eksklusivt interviewKim A. afslører karrierestop: Dét bliver mit sidste løb
INTERVIEW Landevej

Annonce

Konkurrent forklarer danskers finaleuheld
Landevej
Velasco dedikerer sejr til afdød massør
Landevej
Eksklusivt interviewOffensiv dansker vandt stjernernes respekt: Gået over alt forventning
INTERVIEW Landevej

Annonce

Gregaard laver topresultat
Landevej
Skjelmose i angreb da juvel vandt igen
Landevej
Consonni vinder i ørkenen - Dansker sikrer sig trøje
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 5. etape af Saudi Tour
Video
Efter dramatisk styrt: Jeg panikkede
Landevej
Suveræn hjemmesejr i første VM-disciplin
Cross
Van der Poel før VM: Nåede ikke det niveau jeg ville
Cross
Optakt: 3. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
Landevej
Optakt: 3. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Uttrup afslører løbsprogram og ambitioner for 2023
Landevej
Oversigt: Syv danskere til start i stort etapeløb
Landevej
Dansk hold scorer belgiske invitationer
Landevej
Optakt: 5. etape af Saudi Tour
Landevej
Flere ryttere udgår af Etoile de Bességes
Landevej
Rytter hang ud over bro - nu reagerer redningsmanden
Landevej
Stortalent brækker kravebenet: Misser EM
Landevej
Italiensk stjerne savner respekt på vejene: Det er alt for farligt
Landevej
Video i artiklenAsbjørn Kragh har lavet "drastisk skifte"
Video

Torsdag den 02. februar 2023

Grand Tour-vinder deklasseret – Charmig rykker frem i klassementet
Landevej
Cort fortæller om dramatisk neutralisering
Landevej
Forslået fransk profil kunne ikke bremse
Landevej
Kontroversiel supermand colombiansk mester i enkeltstart for første gang nogensinde
Landevej
Efter sejr i Spanien: Holdet er kvalitet over kvantitet
Landevej
Uno-X-dansker i ungdomstrøjen med topresultat: Snu italiener hurtigere end alle i Spanien
Landevej
Datter af afdød arrangør forklarer neutralisering af fransk løb
Landevej
Dramatiske scener: Fransk løb neutraliseret grundet styrt
Landevej
Kamp og Changizis hold skal køre UAE Tour
Landevej
Her er Danmarks ryttere til EM i banecykling
Bane
Klassementshåb udgår i debut
Landevej
Guerreiro: Jeg lukrerede på konkurrenterne
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Saudi Tour
Video
UAE smed det hele på gulvet i portugisisk debutsejr
Landevej
Medie: Monument foretager stor ændring
Landevej
Sprintertalent: Jeg skal ikke vinde
Landevej
Optakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
Landevej
Optakt: 2. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Optakt: 4. etape af Saudi Tour
Landevej
Storfavorit før VM: Har opnået alle mål i sæsonen
Cross
Kristoff troede han skulle bruge sommeren derhjemme
Landevej
Van Aert om regnbuetrøjen: Det er længe siden
Cross
Feltet Femme: De kan tage tronen tilbage
Landevej
Så mange watt skulle til for at besejre Mads P.
Landevej
Stjerner får debut
Landevej
Skjelmose følte sig ikke velkørende i fransk åbner
Landevej
Danske stjerner mister hjælper
Landevej
Mads P. reagerer på topplacering
Landevej
Feltet Femme: Fem løb du skal huske at se
Landevej

Onsdag den 01. februar 2023

Neo-pro som 30-årig: Mange havde givet op
Landevej
Vild pengepræmie på spil til VM
Cross
Jumbo-profil efter andenplads: Han er den fortjente vinder
Landevej
Holdejer lokker Alaphilippe: Hvorfor ikke?
Landevej
VIS FLERE

Annonce