Uno-X fortsætter støtten til dansk cykelsport
19. november 2020 10:40
af Jesper Johannesen

De seneste tre år har cykel-Danmark oplevet medvind med et nyt og ambitiøst samarbejde mellem Danmarks Cykle Union og energiselskabet Uno-X. Et tæt samarbejde, der nu forlænges til og med 2024. Ambitionen er, at løfte dansk ungdoms- og elitecykling yderligere og give de danske talenter endnu bedre forudsætninger for at udvikle sig sportsligt og menneskeligt - ligesom Uno-X i det nye samarbejde også sætter et øget fokus på U19-ryttere, e-cykling og kvindecykling.

Annonce

Danmarks Cykle Union og storsponsoren Uno-X har de seneste år haft et succesfuldt samarbejde og et fælles mål om at løfte dansk ungdoms- og elitecykling og bidrage til at Danmark fortsat har international succes. Det samarbejde forlænges nu frem til og med 2024.
 

”Hos Uno-X ved vi, at fortsat succes for dansk cykelsport kræver energi i form af langsigtet opbakning og de rette økonomiske ressourcer. Med udvidelsen af vores samarbejde med Danmarks Cykle Union ønsker vi at støtte de sportslige betingelser for Danmarks nuværende og kommende cykelstjerner”, siger Jørgen Lindemann, COO hos Uno-X Danmark.
 

Hos Danmarks Cykle Union vækker den nye aftale glæde over det nye, udvidede samarbejde, der skal sikre endnu bedre rammer for cykelsporten - både for eliten, de unge talenter og e-cykling.
 

“Dansk cykelsport er inde i en fantastisk udvikling, og vi er utroligt glade for samarbejdet med Uno-X. At Uno-X viser tillid til vores arbejde og organisation er med at give os arbejdsro. Uno-X deler vores værdier og passion i forhold til cykelsporten, og sammen får vi mulighed for at styrke vores talentudvikling yderligere,” siger Danmarks Cykle Unions kommercielle chef, Lars Moss.


 

Nyt fokus - spotlight på kvindelige cykeltalenter, e-cykling og WorldTouren
I den nye kontraktforlængelse har Uno-X et øget fokus på at styrke unge kvindelige cykeltalenter og træder for alvor ind for at støtte op om deres professionelle og personlige resultater - et fokus, der har stor betydning for de mange danske kvindelige talenter.
 

“Vi ønsker at give de unge ryttere de bedste forudsætninger for at udvikle sig sportsligt og menneskeligt. Og det gælder både drenge og piger. Derfor har vi også indgået en aftale med det danske juniorhold Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk og sigter efter, sammen med Uno-X i Norge at have et WorldTour mandskab for kvinder klar i 2022 på samme niveau og vilkår som herrernes Uno-X Pro Team,” fortsætter Jørgen Lindemann. 
 

Med den nye aftale sætter Uno-X et øget fokus på e-cykling og e-cyklings-landsholdet, der har haft en strålende udvikling over de seneste år. Dette sker blandt andet ved at afvikle 8 e-cykling Cups hen over vintermånederne, som vil blive afviklet i januar og februar.


MOT skal udvikle de unge talenter
Formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen er også begejstret over den nye aftale.
 

”Som en del af det udvidede samarbejde, får det såkaldte MOT-projekt igen en yderst afgørende rolle, i det vigtige og værdiskabende arbejde frem til 2024”.

Dette vil blandt andet ske via de såkaldte Uno-X Talent Camps, hvor nogle af de største talenter deltager. Det stærke samarbejde glæder Henrik Jess Jensen. 


 

"Hos Danmarks Cykle Union har vi et kontinuerligt langsigtet perspektiv, når vi arbejder med udvikling af de danske talenter. Med Uno-X’s og MOT’s støtte, sikrer vi de nødvendige sportslige, økonomiske og mentale betingelser for de nuværende og kommende cykelstjerner, hvilket er altafgørende for de kommende års arbejde med at sikre international succes indenfor cykelsporten. Et af vores store pejlemærker er OL i Paris i 2024, som vi ser meget frem til,” slutter Henrik Jess Jensen.
 

Energiselskabet Uno-X står også bag det norske prokontinentale cykelhold Uno-X Pro Cycling Team, der har flere danske og norske talenter på holdet. Det tæller blandt andet danske Niklas Larsen, der vandt Postnord Danmark Rundt i 2019, samt sprinteren Frederik Rodenberg og den nykårede U23 danmarksmester Julius Johansen, der begge var med på holdet, da de vandt VM i banecykling - og satte ny verdensrekord i år.

INFO
Uno-X Junior Cup
Nyheder
DCU
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce