EKSKLUSIVT INTERVIEW

Uno-X-dansker klar til sæsonstart: Hvem vil ikke gerne køre Touren?
29. januar 2023 19:00Foto: Uno-X Procycling
af Julian Suhr

Jacob Hindsgaul Madsen var flyvende fra start i sidste sæson med den samlede sejr i Tour of Antalya, men danskeren håber, at han kan starte sæsonen i år roligere ud, så han kan toppe senere.  Det forklarer Uno-X-rytteren i et interview med Feltet.dk, hvor han også fortæller om drømmen om Tour de France.

Annonce

Mandag starter danske Jacob Hindsgaul Madsen sæsonen, når han og resten af Uno-X Pro Cycling Team står på startstregen til 1. etape af Saudi Tour.

 

Danskeren føler sig klar til sæsonstarten, men han håber, at han har timet formen bedre i år. Samtidig ser han frem til Ardennerne, og han drømmer om Tour de France. Det fortæller han i et interview med Feltet.dk

 

Hindsgauls hold, Uno-X, har i de seneste uger fået wildcards til de største løb. Liege-Bastogne-Liege, Paris-Roubaix og ikke mindst det største løb af alle, Tour de France. Noget, der har givet mere motivation til det norske hold.

Se afslutningen på Trofeo Palma

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Vi er supermotiverede. Efter vi fik wildcard til Touren, er alle virkelig motiverede til sæsonstarten, for hvem vil ikke gerne køre touren? Alle vil jo gerne se, om det er deres chance for at få en plads der. Der er rigtig mange store løbsinvitationer i år udover touren. Det er et superfedt program, vi får, så alle har uppet deres game en smule, og jeg tror, at det bliver en god sæson generelt for holdet,” forklarer danskeren til Feltet.dk

 

Drømmen om Tour de France

Uno-X skal til sommer deltage i Tour de France for første gang nogensinde. Et stort skridt for det norske hold, der i år har hentet den rutinerede nordmand Alexander Kristoff. Måske netop for at styrke holdet til en Tour-deltagelse.

 

Der er flere muligheder for at få dansk deltagelse på det norske hold. Blandt andet er Jonas Gregaard og Niklas Eg nævnt som mulige Tour-ryttere. Hindsgaul drømmer om Touren, men han er også realistisk. Han forventer ikke noget.

Annonce

 

”Jeg har ikke løbsprogram efter Liege endnu. Selvfølgelig er der da noget i mig, der vil gøre alt for at få en udtagelse til Touren. Men der er sindssyg hård konkurrence om det på holdet, og der er rigtig mange stærke ryttere,” siger Hindsgaul.

 

Tour-holdene skal ofte træffe en beslutning før Touren om, hvad de vil satse. Hvis man vil gå efter etapesejre i massespurterne, skal der hjælperyttere med til et leadout. Modsat skal man have bjergryttere med, hvis man vil begå sig i klassementet. Det kommer også til at have indflydelse på Hindsgauls muligheder.

 

”Det kommer også lidt an på, hvilken retning holdet vil gå i forhold til spurt og bjergterræn. Hvilket hold de vil sammensætte. Men det har selvfølgelig også givet mig utrolig meget motivation for at udfylde den rolle i forskellige cykelløb, som jeg får, for at bevise, at jeg er en plads værdig, men igen der er sindssyg hård konkurrence,” forklarer Uno-X-rytteren til Feltet.dk og fortsætter:

 

”Det er ikke noget, jeg forventer kommer til at ske. Der skal helt sikkert bevises en masse ting for, at det er muligt. Det er bare at arbejde hårdt for det.”

 

Læs også
Kuss vil hjælpe Vingegaard på ny måde i Tour de France

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Jacob Hindsgaul vinder 3. etape af Tour of Antalya 2022 Foto: Tour of Antalya

 

Bedre klar til store WorldTour-løb end sidste år

Sidste år blev en lærerig sæson for Hindsgaul, der for første gang kørte et WorldTour-etapeløb og fik debut i store klassikere. Forårssæsonen i år byder på nogenlunde samme program som 2022-sæsonen, men han håber, at formen er timet bedre i år. Han vil toppe, når feltet rammer Ardennerne.

 

”Som det er lige nu, så kører jeg Saudi her. Så har jeg nogle franske løb, inden jeg skal køre Catalonien Rundt efterfulgt af Brabantse Pijl, Fléche Wallone og Liege. Der kan selvfølgelig komme ændringer, men sådan ser det ud lige nu,” siger Hindsgaul.

 

Danskeren havde en blandet sæson sidste år, hvor han kørte godt i starten af sæsonen med etapesejr og samlet sejr i etapeløbet Tour of Antalya. Senere på foråret deltog Hindsgaul i både Fléche Wallone og Liege-Bastogne-Liege.

 

Han var også til start i Catalonien Rundt som hjælperytter for holdkammeraten Tobias Johannesen, der tog en samlet syvendeplads i det spanske WorldTour-etapeløb.

 

Hindsgauls gode form i foråret varede dog ikke for evigt, og da de ramte de største løb, var han allerede træt, før løbet overhovedet var startet.

Annonce

 

”Jeg har ændret lidt på opbygningen til sæsonstarten i år og kørt lidt mindre intensitet og holdt det lidt nede. Jeg var jo rigtig god i sæsonstarten sidste år, og da vi rammer Ardennerne, der var jeg flad. Der var formen feset lidt af. Så da jeg stod på startstregen i Liege, var det med trætte ben allerede fra start af. Så jeg håber på at kunne time det lidt bedre i år. Det har i hvert fald været målet med træningen i år,” forklarer Uno-X-danskeren.

 

Selv med trætte ben formåede Hindsgaul dog at være i udbrud i hele 185 kilometer i det belgiske monument, der blev vundet af verdensmesteren, Remco Evenepoel.

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Jacob Hindsgaul står som samlet vinder af Tour of Antalya 2022 Foto: Tour of Antalya

 

Læs også
Colbrelli med dybtfølt besked til Van Hooydonck

 

Ambitioner til sæsonstarten

Mandag går sæsonstarten altså i Saudi-Arabien, men det skal ikke starte langsomt for Uno-X. De møder op med ambitioner om både etapesejre og klassement. Hindsgaul føler sig klar, men det er aldrig nemt at vide, inden man sidder i feltet.

 

”Det er lidt svært at vide i det første løb af sæsonen, hvordan folk står. Nogen, der er lidt tidligt i form, og nogen, der måske ikke lige er i super form. Det er også lidt svært at sige, hvor man selv står. Men selvfølgelig møder vi op med nogle ambitioner. Vi har et par gode fyre med til spurterne og et rigtig godt leadout-tog med til dem,” siger danskeren.

Annonce

 

Han nævner selv hurtige Erlend Blikra og kæmpetalentet Søren Wærenskjold som de beskyttede ryttere på de flade etaper. Når det går opad, er sagen dog en anden. Her skal Hindsgaul selv forsøge sig, men der er ikke mange klatreevner til start for Uno-X.

 

”Jeg skal umiddelbart selv forsøge, om jeg kan gøre noget i det samlede klassement. Der er umiddelbart to etaper, der kommer til at afgøre klassementet. Vi har egentlig ikke rigtig et hold med specifikt til det. Det er mest til spurterne, men jeg får lov til at prøve mig selv af på de to etaper, hvor det mere er mit terræn,” forklarer Hindsgaul til Feltet.dk

 

Sidste år blev Saudi Tour vundet af belgiske Maxim Van Gils fra Lotto-Dstny, mens Hindsgauls holdkammerat, danske Anthon Charmig, sluttede som sekser. Colombianske Santiago Buitrago tog sig af andenpladsen sidste år og må vurderes til at være favoritten i år.

 

Saudi Tour starter mandag og køres over 5 etaper i den arabiske ørken. Danske Marcus Sander Hansen, der ligeledes er fra Uno-X, stiller også til start.

INFO
Jacob Hindsgaul Madsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 21. september 2023

Lettede franskmænd efter guld: Troede ikke, det ville gå vores vej
Landevej
Hurtig spanier med intraspansk skifte
Landevej
Gigatalent tog suverænt guld: Troede det ville blive svært
Landevej
Lige ved og næsten for Jumbo-talent: Jeg må blive stærkere
Landevej
Video i artiklenStor diskussion om Jumbos Vuelta: Jeg bryder mig ikke om det
Video
Optakt: 3. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Følg Kraghs trøjeforsvar på kongeetapen i Luxembourg
Landevej
Lykkelig belgier: Kragh åbnede meget tidligt
Landevej
Mads P. og Skjelmose får 'Traktoren' på holdet
Landevej

Annonce

Verdensmestrene skuffer - Frankrig tager guld
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Tour de Luxembourg
Video
Kragh snydt på målstregen - kører sig i førertrøjen
Landevej
Video i artiklenVingegaard giver Evenepoel en ordentlig øretæve, forudser Brian Holm
Video

Annonce

Oversigt: EM i landevejscykling 2023
Landevej
Italienske juniorer vinder guld
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Sygdomsramt fransk profil melder afbud til EM
Landevej
Lidl-Trek vil være verdens bedste hold efter vild oprustning
Landevej
Vuelta-stjerne åbner op for nye ambitioner
Landevej
Bernal: Jeg føler mig stadig som en vinder
Landevej
Amstel Gold Race får ny arrangør
Landevej

Annonce

Video i artiklenRadio Tour diskuterer fremtiden for Groves
Video
Video i artiklenHolm roser Quick-Steps dominans i Slovakiet
Video
Ewan vil ikke gå: Jeg har stadig en kontrakt
Landevej

Annonce

Holdet giver melding på Küng efter voldsomt EM-styrt
Landevej
Sportsdirektør forklarer stjerners tidlige exit
Landevej
Kuss vil hjælpe Vingegaard på ny måde i Tour de France
Landevej

Annonce

17-årigt multitalent skriver speciel WorldTour-kontrakt
Landevej
Starttider: EM i holdstafet
Landevej

Onsdag den 20. september 2023

Rørt Van Aert begræder Van Hooydoncks karrierestop: Det er unfair
Landevej
Test: Scott Road RC-landevejssko
Udstyr og test
Europamester dedikerer sejren til afdød holdkammerat
Landevej
Bahrain snupper talent med mellemlanding
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Detroniseret mester ser lovende perspektiv i EM-sølv
Landevej
Særlig mangel adskiller fransk profil fra verdenstoppen
Landevej
Video i artiklenSe Kragh blive slået på 1. etape af Tour de Luxembourg
Video
Van Aert indrømmer fejl, der kostede ham sølvet
Landevej
Ung belgier henter fjerde sejr i år - dansk niendeplads
Landevej
Video i artiklen19-årig blev europamester: Følte mig svagere end ved VM
Video
Video i artiklenSe afgørelsen på EM-enkeltstarten
Video
Video i artiklenMister medaljen: Stjerne hamrer ind i barrieren
Video
Britisk teenager høster guld - Bjerg firer
Landevej
Video i artiklenKraghs overmand reagerer på sejr
Video
Fuglsangs holdkammerat sejrer foran Søren Kragh
Landevej
Van Hooydonck stopper karrieren efter biluheld
Landevej
U23-herrer indløste egne forhåbninger ved EM
Landevej
Video i artiklenSærlig omstændighed gør sejren endnu sødere for Reusser
Video
Video i artiklenUttrup Ludwig efter EM i enkeltstart: Vinden gjorde det hårdt
Video
Fuglsang og franske stjerner er udgået på 1. etape
Landevej
Video i artiklenSe afgørelsen på kvindernes EM i enkeltstart
Video
Schweizer fortsætter sin dominans – danskerne udenfor top 10
Landevej
Optakt: EM – enkeltstart
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Optakt: Omloop van het Houtland Lichtervelde
Landevej
Optakt: Tour de Luxembourg
Landevej
Dansk fænomen reagerer på ny guldmedalje: En vanvittig sæson
Landevej
Dansk konti-hold får aftale på plads med ”kulturbærer”
Landevej
Danmark høster to nye EM-medaljer
Landevej
Ewan døjer med skade – dropper sprinterløb
Landevej
Nykåret sjællandsk mester rykker et niveau op
Landevej
Purung komet udraderer al modstand på EM-enkeltstart
Landevej
Dansk megatalent gør det igen: Smadrer rivalerne og bliver europamester
Landevej
22-årig Leopard TOGT-rytter indstiller karrieren
Landevej
Dansker med fremme på EM-enkeltstarten i italiensk favoritsejr
Landevej
Eksklusivt interviewElitechef vurderer medaljehåb og føler sig sikker på flere ting
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewBjerg udpeger ambitiøst EM-mål på rute, ”hvor du næsten bliver blæst af cyklen”
INTERVIEW Landevej
Dansker færdig på WorldTour-hold
Landevej
Video i artiklenHård kritik fra Holm: Nu må I simpelthen stoppe
Video
Starttider: EM i enkeltstart
Landevej
De tre Grand Tours i euro: Jumbo-Visma smadrer rivalerne
Landevej

Tirsdag den 19. september 2023

Van Aert udpeger EM-favoritten og fortæller om sygdom
Landevej
EF Education henter britisk kæmpetalent
Landevej
Dansk sprinter skal kæmpe mod de bedste – Ung stagiaire udtaget igen
Landevej
Kuss siger stop: Glad for at være færdig
Landevej
Optimistisk Fuglsang udtaget til at køre klassement i hjemmebaneløb
Landevej
Belgisk WorldTour-hold irettesat af UCI
Landevej
Eksklusivt interviewDansk profil skal igen i kamp mod stjernerne: Ligger virkelig godt til mig
INTERVIEW Landevej
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
Landevej
VIS FLERE

Annonce