Ung colombiansk tempospecialist til Astana
21. august 2018 21:38 af Mathias Høj Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

24-årige Rodrigo Contreras har brugt de sidste to år på kontinentalniveau, efter den unge colombianer tidligere har tørnet ud for Quick-Step på WorldTouren fra 2015 til 2016. Contreras gør fra næste sæson comeback på cykelsportens øverste hylda, da den colombianske tempospecialist skifter til Astana.

Colombias svar på en ung Fabian Cancellara tager skridtet op fra kontinentalniveau til WorldTouren, når Rodrigo Conteras trækker i den blå Astana-trøje fra næste sæson. Sammenligningen med schweiziske Cancellara er nok for højt sat, men Contreras har bestemt vist sine hæderlige resultater i kampen mod uret i denne sæson. For nyligt vandt Contreras en 42 kilometer lang enkeltstart ved Vuelta a Colombia, mens det også er blevet til sejre ved de sydamerikanske- og centralamerikanske mesterskaber i enkeltstart i indeværende sæson.

 

Den 24-årige tempospecialist ser nu frem mod næste sæsons skifte til Astana, hvor colombianeren håber på at hjælpe holdet til nye sejre, men også løbende at forbedre sit eget niveau.

 

”Dette er en enorm mulighed, som mit liv giver mig. Jeg går i en ny retning for at opnå nye mål og drømme. Først og fremmest håber jeg at være i stand til at gøre mit bedste for at hjælpe Astana-holdet til at opnår nye sejre og triumfer. Dernæst vil jeg vente på udvikling af individuelle egenskaber for dag efter dag at blive en stærke atlet og rigtig professionel cykelrytter,” siger Contreras.

 

Holdejer Alexandr Vinokurov er heller ikke i tvivl om den unge colombianers kvaliteter på enkelstartscyklen, hvorfor den kasakhstanske holdejer også forventer, at Contreras kan fortsætte sin udvikling på WorldTouren.

 

”Vi ved, at Rodrigo Contreras, som en rytter, har vist stort potentiale ved enkeltstarterne. Indtil nu har han vist stærke resultater på kontinentalniveau, og vi forventer, at han vil udvikle hans evner på WorldTouren også. I det mindste vil en rytter på vores hold få alt de nødvendige forhold for hans udvikling trin for trin. Jeg er optimistisk forud for Contreras ankomst til Astana,” forklarer Vinokurov.

DEL
KOMMENTARER