Ulissi vinder ottende etapesejr - Honoré nummer fem
16. oktober 2020 22:11Foto: BORA-hansgrohe/BettiniPhoto
af Andy Joachim Pedersen

Diego Ulissi tog sin ottende etapesejr i Giro d’Italia efter en tæt spurt med Patrick Konrad og Joao Almeida. Danske Mikkel Honoré blev nummer fem på etapen.

Annonce

Bora-hansgrohe satte feltet under stort pres på dagens første stigning, Roccolo, hvor sprinterne blev sorteret fra i hovedfeltet. Herefter kørte favoritterne hårdt til for at holde sprinterne væk, mens udbruddet blev hentet på dagens sidste stigning.

 

Peter Sagan, Ben Swift, Davide Cimolai og andre hurtige folk kom ikke op til frontgruppen med Jakob Fuglsang og de andre favoritter, som dermed kunne afgøre sejren imellem sig.

 

I en målfotospurt var det Diego Ulissi, der trak sig sejrrigt ud af opgøret med Joao Almeida og Patrick Konrad. Dermed fik han sin ottende etapesejr.

Diego Ulissi vinder 13. etape efter tæt spurt

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Etapereferat:
Der var masser af gang i feltet fra starten af dagens etape, hvor mange ryttere gerne ville med i udbruddet. Der skulle gå lidt tid, før et udbrud kom afsted, men så kom de til gengæld også afsted.

 

Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale), Simon Pellaud (Androni), Simone Ravanelli (Androni), Rodrigo Contreras (Astana), Alessandro Tonelli (Bardiani), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) og Lorenzo Rota (Vini Zabu-KTM) udgjorde morgenudbruddet på dagens etape.

 

Nede i feltet var det ikke overraskende Bora-hansgrohe, der tog ansvar i feltet. Sammen med Israel Start-Up Nation sørgede de for, at udbruddet ikke sejlede alt for langt væk. Udbruddets maksimale føring nåede ikke tre minutter.

Annonce

 

Demare spurtede for ét point
Ved den første indlagte spurt godt halvvejs på dagens etape vandt Simon Pellaud spurten efter et mindre angreb. Arnaud Demare (Groupama-FDJ) tog kampen for det ene overskydende point i feltet seriøst og vandt feltets spurt uden kamp.

 

På vej hen mod dagens første af to stigninger, som lå sent på etapen, skruede feltet endnu engang op for tempoet for at holde udbruddet indenfor de to minutter.

 

Des tættere på stigningen, feltet kom, des mere var det Team INEOS, der trykkede til under ledelse af temporytterne Rohan Dennis og Filippo Ganna.

 

Bora-hansgrohe trykkede til på Roccolo
Kort inden stigningen var dagens anden indlagte spurt, hvor Pellaud for anden gang stak tidligt og sørgede for at hive de ti point hjem til spurtkonkurrencen. Da først udbruddet ramte stigningen, fald Pellaud og Contreras straks fra og lod sig falde tilbage til feltet.

 

På Roccolo-stigningen kørte Ravanelli kontra på de tilbageværende dele af udbruddet, mens Bahrain-McLaren satte sig frem for at presse feltet en smule, før Bora-hansgrohe endeligt satte sprinterne under pres med en forcering.

Annonce

 

Den forcering sorterede mange sprintere fra, herunder Arnaud Demare (Groupama-FDJ), som ikke kunne komme med hjem.

 

Demare kæmpede for at komme tilbage
Jakob Fuglsang (Astana) var i baghjulet på Peter Sagan (Bora-hansgrohe) over stigningen, og han så ikke yderligere besværet ud. Samtidig forsøgte Groupama-FDJ at køre Arnaud Demare tilbage til fronten og ind i kampen om etapesejren.

 

Bouchard og Tonelli sad til sidst alene helt forrest på Roccolo, hvor franskmanden noterede sig for sejren i den første bjergspurt.

 

Efter nedkørslen fra Roccolo kæmpede Groupama-FDJ hårdt for at kæmpe Demare tilbage, og det lykkedes inden dagens sidste stigning Calaone, som var en mindre stigning på kun to kilometer med stejl hældning til gengæld.

 

Ulissi og Honoré åbnede ballet
På Calaone var det UAE Team Emirates og INEOS Grenadiers, der satte et højt tempo. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) angreb sammen med Mikkel Honoré (Deceuninck-QuickStep). Tao Geoghegan Hart (INEOS) lukkede dog hullet umiddelbart bagefter, og feltet knækkede midt over.

Annonce

 

De sidste to udbrydere blev hentet på Calaone, og herefter var det feltet, der tog fronten. Tao Geoghegan Hart og Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling) forsøgte et angreb, som igen skar flere ryttere fra i det noget decimerede frontfelt.

 

Guerreiro fik et mindre hul, mens Deceuninck-QuickStep lukkede det hurtigt. Herefter var det James Knox (Deceuninck-QuickStep) og Hart, der holdt fronten kørende.

 

Sagan-gruppen kæmpede forgæves
Et felt på kun 20 ryttere hastede derefter mod målstregen, mens Peter Sagan og en gruppe af ryttere jagtede frontgruppen. Fabio Felline (Astana) styrtede i den absolutte finale og kom ikke med Jakob Fuglsang hjem.

 

Deceuninck-QuickStep med Mikkel Honoré lykkedes med at holde de hurtige folk bag sig hele vejen til finalen, og dermed skulle etapevinderen findes i frontgruppen.

 

Det belgiske mandskab forsøgte at sætte spurten op for den lyserøde førertrøje, men det gjorde Brandon McNulty (UAE) ligeledes for Diego Ulissi. Det var en direkte duel mellem Diego Ulissi, Joao Almeida og Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) i en tæt spurt, som skulle afgøres på målfotoet.

Annonce

 

Mikkel Honoré tog en flot femteplads efter at have kæmpet for sin kaptajn hele dagen, mens Jakob Fuglsang blev nummer syv på etapen. Almeida er stadig i førertrøjen.

 

HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Joao Almeida
Nyheder
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vind en Merida cykel til værdi af 40.000 kroner

Landevej

Eksklusivt interviewEg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion

Landevej

Video i artiklenSi o No: Sover man godt efter en Grand Tour-etape?

Video

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Annonce