UCI vil motordoping og krænkende adfærd helt til livs
07. juni 2021 15:30Foto: Sirotti
af Benjamin Blirup Cilleborg

En ny form for røntgenteknologi skal hjælpe UCI i kampen mod motordoping, mens kampen mod krænkende adfærd i cykelsporten får nye tiltag. Nye straffe og informationsvideoer er de nye redskaber i værktøjskassen. 

 

Annonce

Kampen mod motordoping fortsætter ufortrødent.

 

Først blev magnetisk tablets indført, siden mobil røntgenfotografering. Nu har UCI fået ny teknologi, der skal hjælpe i kampen mod mekanisk snyd.

 

Det drejer sig om det nye tilbagespredning-teknologi, som skulle give mere præcise billeder af indmaden på et menneske eller objekt. Metoden er ved at blive indført i lufthavne, og nu også i cykelsporten.

Se de sidste fem kilometer fra Paduns anden sejr i Dauphine

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Med en form for kamera, der kan tage billeder med tilbagespredningsteknologi, vil kommisæren ved hvert løb have et nyt værktøj, der hurtigt kan sende informationen videre.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Nye tiltag mod krænkende adfærd

Også i kampen mod krænkende adfærd er der lavet ændringer.

Annonce

 

Et af UCI’s organer, Den Etiske Kommission, har fået fuld beføjelse til at sanktionere anklagede personer, der findes skyldige. Førhen skulle kommissionen referere til Den Disciplinære Kommission, men må nu selv give en straf, for at skabe en kortere og knap så kompliceret proces.

 

Den Etiske Kommission har altså nu beføjelse til at lave ‘midlertidige sanktioner, forebyggende og/eller tvangsforanstaltninger for at undgå interessekonflikter og suspenderede sanktioner, der kan ledsages af uddannelsesmæssige foranstaltninger’.

 

Derudover vil både anklageren og den anklagede få rettigheder og procedurer at vide, hvor det førhen kun var den anklagede, ligesom begge parter vil få resultat og beslutningsgrundlag at vide efter en sag.

 

For at forebygge og hjælpe atleter i kampen mod krænkende adfærd vil UCI lancere en hjemmeside til september. Her vil ryttere og ‘alle, der arbejder med sporten’ kunne finde et rapporteringssystem, hvor man anonymt kan anmelde en person, der udviser upassende adfærd.

 

Ligeledes vil unionen i samarbejde med Den Internationale Olympiske Komité lave lettilgængelig information - eksempelvis videoer - der forklarer, hvor og hvordan man finder informationer og procedurer angående krænkende adfærd.

Annonce

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Ny funktionsstilling skal uddanne i passende adfærd

Som det sidste led i kampen mod krænkende adfærd vil UCI lave en ny funktionsstilling, navnlig en integritet- og uddannelsesleder, senest i slut september. Denne funktion skal hjælpe til at håndhæve de nye tiltag.

 

Denne person har ansvaret for at informere interessenter i passende adfærd. Personen skal undervise og lave en informationskursus til disse interessenter.

 

Præsidenten for UCI, David Lappartient, understreger, at upassende adfærd ikke hører hjemme i cykelsporten.

 

“Det er fundamentalt for UCI at sikre atleternes trivsel, det være sig deres sikkerhed, fysiske sundhed eller mental sundhed,” siger Lappartient i en pressemeddelelse. 

Annonce

 

“Med de stærke beslutninger, der er truffet for at bekæmpe alle former for misbrug i cykling gennem forebyggelse, uddannelse og forbedring af procedurer (...) har UCI bevæbnet sig med effektive værktøjer til bekæmp denne plage,” fortæller præsidenten.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

INFO
UCI
Nyheder
Motordoping
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Bevort rydder bordet ved DM

Landevej

Annonce

ANNONCE