UCI skal betale millionstor VM-støtte tilbage
23. december 2020 15:00Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

UCI har modtaget et tilbagebetalingskrav fra den schweiziske stat som følge af aflysningen af VM i Aigle, der i stedet blev afholdt i italienske Imola.

Annonce

Der bliver jongleret med store beløb hen over julen hos Den Internationale Cykelunion, UCI, som er blevet bedt om at betale 11,8 millioner schweizerfranc tilbage.

 

Om det så decideret betyder krisetider hos UCI, er der dog ikke noget, der peger på lige nu. UCI fik nemlig også offentlig støtte fra den italienske stat til Imola, og da schweizerne ikke fik noget mesterskab, har de nu krævet pengene tilbage.

 

De schweiziske myndigheder er ikke tilfreds med udsigten til, at UCI skulle tjene en stor sum skatteborgerbetalte penge på et produkt, som schweizerne aldrig fik noget ud af.

9 hurtige til Cecilie Uttrup

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Derfor har de bedt om, at pengene skal tilbagebetales med omgående virkning, og det kan vist kun gå for langsomt, hvis man skal tro dem.

 

”Vi forsøger at presse dem. Det er en presserende sag for os. Det handler om skattepenge,” siger Markus Pfisterer fra myndighederne ifølge Wielerflits.nl.

 

Aflysningen af VM kom i kølvandet på, at de schweiziske myndigheder nedsatte forsamlingsforbuddet i forbindelse med sportsaktiviteter til 1000 mennesker i september, hvilket i praksis gjorde det umuligt at rulle så stor et mesterskab ud.

Annonce

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Wildcard hold trækker sig fra Giro d’Italia

Landevej

Optakt til Demin Cup og Ladies Cup

Landevej

Honoré på hospitalet efter styrt

Landevej

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Video i artiklenFølg kongeetapen i Tyrkiet og sidevindsetapen i Spanien

Landevej

Jumbo-Visma-rytter diskvalificeret i Brabantse Pijl

Landevej

Annonce