UAE på vej med ny stor satsning
12. oktober 2021 15:30Foto: A.S.O. / Charly Lopez
af Mikkel Tofte Langerhuus

Fra næste sæson satser UAE Team Emirates på, at der vil være endnu et hold, der både har et herrehold og et kvindehold, hvis det lykkes UAE at starte et kvindehold med WorldTour-licens inden nytår. 

Annonce

Fra den 1. januar 2022 satser UAE Team Emirates på at have to cykelhold, da de udover deres stærke herrehold også håber at starte et kvindehold. Det fortæller holdet i en pressemeddelelse. 

 

"Vi er glade for at kunne meddele, at vi arbejder på at oprette et kvindeligt hold, der skal konkurrere på verdensscenen som en del af UAE's ambition om at udvikle cykelsporten til støtte for det globalle projekt, der startede tilbage i 2017," siger teamchef, Mauro Gianetti ifølge pressemeddelelsen. 

 

UAE Team Emirates' ambition er, at kvindeholdet også skal køre på en WorldTour-licens, hvorfor de nu samarbejder med UCI om at få detaljerne på plads. 

”Det gik meget bedre end forventet” - Andreas Kron fortæller om femtepladsen i Tre Valli Varesine

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Udover UCI samarbejder holdet fra De Forenede Arabiske Emirater også med et cykelhold fra Tadej Pogacars hjemby, Ljubljana.

 

"Sammen med Alè BTC Ljubljana Team har vi fundet den rigtige mulighed og tilgængelighed, vi ledte efter, og i samarbejde med UCI forbereder vi alle de nødvendige dokumenter til gennemførelse af erhvervelsen af World Tour -licensen fra den 1. januar 2022," fortæller teamchefen. 

 

Selvom intet er officielt endnu, er teamchefen fortrøstningsfuld om mulighederne for allerede at være repræsenteret på WorldTouren fra næste sæson. Den nyhed håber holdet på at kunne offentliggøre indenfor den nærmeste fremtid. 

Annonce

 

"I de kommende uger vil vi have styr på de endelige rammer, og vi vil være klar til at præsentere projektet," slutter Mauro Gianetti.

 

 

 

Annonce

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Annonce

ANNONCE