Dagens vinder blev amerikanske Brandon McNulty foran Jay Vine og danske Mikkel Bjerg. Dermed blev det et rent UAE-podiet for hjemmebaneholdet.<\/p>","
N\u00e6stbedste dansker blev Johan Price-Pejtersen, der kom i m\u00e5l i syvende bedste tid.<\/p>","
Tirsdag var der d\u00f8mt enkeltstart, da 2. etape af UAE Tour l\u00f8b af stablen.<\/p>","
En pandekageflad rute med blot \u00e9n h\u00f8jdemeter var, hvad rytterne blev kastet ud p\u00e5, da dagens st\u00e6rkeste temporytter skulle findes.<\/p>","
Ej heller tekniske udfordringer var en del af dagens menu, der b\u00f8d p\u00e5 ganske f\u00e5 sving, og det stod dermed klart, at vinderen ville findes blandt feltets watt-monstre p\u00e5 dagens tonserrute.<\/p>
\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Første mand på startrampen var den italiensk sprinterveteran Elia Viviani. Uden forhåbninger om at kunne blande sig i sjove placeringer, kunne han trille i mål i tiden 14.49.
Første markante rytter, og en af dagens favoritter, var UAE’s Brandon McNulty. Allerede ved mellemtiden, der lå efter 5,7 kilometer, stod det klart, at amerikaneren var godt kørende.
I mål var han 49 sekunder hurtigere end Astana-rytteren Gleb Syritsa. De 12,1 kilometer blev altså kørt i tiden 13.27. Det svarer til knap 54 km/t i snit.
Pello Bilbao, der er kendt som en solid temporytter, startede kort efter McNulty. Han gjorde det da også fornuftigt, men kunne ikke stille noget om mod manden fra Phoenix og kom i mål 19 sekunder for sent til at erobre hot seat.
Adam Yates har de senere år forbedret sine tempoevner betragteligt, men det forventede alligevel, at han skulle forsvare sig på den flade enkeltstart. Briten formodes at bejle kraftigt til løbets samlede sejr, og derfor var det ikke en ubetydelig dag for ham.
Den 31-årige UAE-rytter kæmpede bravt og kunne krydse målstregen 28 sekunder efter den førende rytter. Samtidig står det klart, at stigningerne nok bliver der, hvor briten skal gøre forskellen i årets UAE Tour.
Emil Axelgaards favorit inden dagens etape var danske Mikkel Bjerg. Mange danske øjne var derfor rettet mod den tredobbelte u23-verdensmester i enkeltstart.
Det stod dog hurtigt klart, at det ville blive svært at vippe McNulty af pinden. Holdkammerat Bjerg var ni sekunder efter ved mellemtiden. Den danske tempokonge sluttede dog stærkt af og bragede i mål i tiden 13.31 - blot fire sekunder fra at have bedste tid.
UAE-festen i toppen fortsatte. Den tidligere australske mester i enkeltstart Jay Vine kørte nemlig også en flot enkeltstart. Sammen med sin sorte Colnago-cykel kunne han erobre andenpladsen snært efter McNulty. Watt-maskinen hentede næsten ni sekunder på amerikaneren fra mellemtiden og hjem.
Dermed var både Vine og McNulty, der begge er ganske klatrestærke, hhv. 26 og 28 sekunder foran kaptajn Yates efter dagens etape.
Blandt de først startende, var den eneste mand, der nærmede sig det arabiske hold var Rainer Kepplinger. Østrigerne indtog pladsen lige uden for podiet, da han på flot vis kom i mål 16 sekunder efter McNulty.
Der var flere danske ryttere til start med en glorværdig ungdomskarriere i tidskørsler bag sig. Mads Würtz Schmidt var til start, men blandede sig ikke i toppen.
Tjekkiske Jan Hirt kom med en frisk andenplads fra Oman i bagagen. Han har dog aldrig været ven på tempocyklen og kom i mål 1.12 efter bedste tid. Formen er dog god, og han må indhente det tabte, når procenterne skrues de kommende dage.
Brølstærke Bruno Armirail bryder sig mest om de længere enkeltstarter og kørte i mål på en niendeplads 20 sekunder efter den vindende rytter.
Den nye Ineos-rytter og tidligere verdensmester Tobias Foss vakte opsigt inden dagens enkeltstart, da det rygtedes, at han ville køre dagens etape med en 68-klinge. Det store gear indbragte nordmanden en godkendt fjerdeplads.
Der var mange klatrere, der fik sig lidt af en lussing. Einer Rubio smed 1.19, Patrick Konrad 0.48, Matthew Riccitello 1.02 og Emannuel Buchmann 1.03, mens det så bedre ud for Ben O’Connor, der kom i mål blot 19 sekunder efter McNultys tid.
En af vores andre tidligere u23-verdensmestre er Johan Price-Pejtersen. Den store temporytter var blandt de sidst startende ryttere. Ved mellemtiden var han 11. bedst. - 17 sekunder efter bedste tid. Dermed skulle han stramme sig an, hvis han skulle lande en World Tour-top-10.
Det gjorde han til gengæld også og fløj afsted på den sidste halvdel af ruten. Price-Pejtersen sluttede på en flot syvendeplads.
Ingen var dog hurtige end ’Captain America’. Brandon McNulty kunnlade sig hylde som dagens mest tempostærke rytter i, hvad der endte med at blive lidt af en UAE-fest på den arabiske hjemmebane.