Tysk sprinter-es hurtigst på første etape af Slovenien Rundt
09. juni 2021 16:54Foto: Tdh.hu
af Joachim Alexander Farshøj

Phil Bauhaus kvitterede med en sejr efter fornemt forarbejde af Bahrain Victorious på første etape af Slovenien Rundt, hvor han akkurat vandt en tæt massespurt, der desværre bar præg af et stort styrt kort før stregen.

Annonce

Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) levede op til favoritværdigheden på første etape af årets Slovenien Rundt.

 

Den hurtige tysker var dagen igennem blevet sat fornemt op af Bahrain-mandskabet, og da det hele skulle afgøres i en klassisk massespurt, var tyskeren akkurat hurtigst, da han henviste Jon Aberasturi (Caja Rural-Seguros RGA) til andenpladsen.

 

Spurten blev desværre præget af et voldsomt massestyrt lige uden for tre-kilometer-porten, hvor flere ryttere, inklusiv en ColoQuick-dansker, var en tur ude i marken, og dette udmøntede sig i, at en ganske eksklusiv gruppe skulle spurte om sejren. Heri sad Sebastian Kolze Changizi som den ene af to ColoQuick-ryttere, og dagen endte derfor heldigvis ikke som en skuffelse for det unge danske hold, der hele vejen igennem gjorde en flot figur.

Küng tog enkeltstarten i Schweiz

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Phil Bauhaus vil naturligvis være at finde i førertrøjen på morgendagens etape.

 

 

Referat

Et længe ventet og historisk stærkt besat Slovenien Rundt blev i dag skudt i gang i Ptuj, hvor feltet, der blandt andet inkluderede den forsvarende Tour de France-vinder og hjemmebanehelt, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), samt de danske ColoQuick-drenge, rullede ud på den godt 150 kilometer lange første etape.

Annonce

 

Vejret var flot over Slovenien, og der blev med det samme lagt fra land i høj fart med mange udbrudsforsøg. Mere end 30 kilometer skulle der gå, før dagens morgenudbrud slap væk, og i det sad Luca Covili (Bardiani CSF Faizane), Dimitri Strakhov (Gazprom-Rusvelo), Aritz Baguez (Caja Rural - Seguros RGA), Jacob Scott (Canyon dhb Sunguard), (Mathijs Paasschens (Bingoal Pauwels Sauces WB), Antonio Sampdero (Euskaltel-Euskadi) og Jonas Hvideberg (Uno-X Pro Cycling Team).

 

Landskabet omkring rytterne var naturligvis præget af massevis af bjerge og utællelige højdemeter, men ikke desto mindre holdt løbet sig i dag i dalene, hvorfor der kun var en enkelt kategoriseret stigning på programmet, således at årets første bjergtrøje kunne uddeleles. Det betød også, at det var sprinterholdene, der skulle holde snor i udbruddet, og Bahrain Victorious var ikke bange for at tage ansvaret for deres tyske sprinter-es, Phil Bauhaus.

 

50 kilometer inde i løbet skulle der spurtes om årets første bjergpoint, og her var det hollandske Paasschens, der løb med pointene og dermed også bjergtrøjen, inden Jonas Hvidebjerg vandt den efterfølgende pointspurt. Samtidig var der dog desværre et lille styrt i feltet, hvor blandt andre Matteo Trentin (UAE Team Emirates) var en tur i asfalten og efterfølgende forbi lægebilen, men italieneren kunne heldigvis fortsætte etapen på trods af et betydeligt sår på højre balle.

 

Farten var generelt ikke specielt høj i feltet, særligt ikke efter udbruddets forspring blev barberet ned på under halvandet minut med mere end 70 kilometer til mål, og Bahrain-Victorious derfor følte sig nødsagede til at lade hullet vokse en smule igen for ikke at hente lykkeridderne for tidligt.

 

ColoQuick-rytter involveret i styrt kort før finalen

Med 35 kilometer til mål var udbruddets forspring igen barberet ned til lige under 90 sekunder, og størrelsen på frontgruppen blev også barberet en smule ned, da spanske Baguez kørte lige ud i et sving på en lille nedkørsel. Caja Rural-rytteren fortsatte direkte ud på en mark, men han lykkedes med at holde sig på cyklen og kunne kort efter melde sig tilstedeværende i udbruddet igen.

Annonce

 

Bagerst i feltet var der også problemer, og det gik blandt andet ud over ColoQuicks Nicolai Brøchner, der blev fanget midt i et styrt. Danskeren havde dog heller ikke problemer med at fortsætte og så også ganske uskadt ud, men styrtet havde alligevel, sammen med den efterfølgende nedkørsel, gjort en del skade i feltet, der var splittet i to, da vejen igen fladede ud. De zebrastribede danskere var næsten alle at finde i den forreste del, men de to grupper smeltede sammen igen efter ganske få kilometer, hvorefter roen fandt indfandt sig igen.

 

Med ti kilometer igen blev udbruddet endegyldigt hentet af det store felt, og dette fik en slovensk landsholdsrytter til at prøve lykken med et solohug. Den tidligere dopingdømte Kristijan Koren var manden bag forsøget, der dog ikke overraskende blev lukket ned efter blot få minutter, og med fem kilometer igen var alt samlet. En massespurt var på menuen.

 

Et stort styrt satte en stopper for festlighederne lige uden for tre-kilometer-mærket, og det ødelagde blandt andet finalen for flere ColoQuick-ryttere, samtidig med at Bahrain Victorious tog komplet kontrol over fronten af feltet med et næsten fuldt hold. Da først araberne ramte fronten, kunne intet hold passere dem, og Phil Bauhaus fik derfor det perfekte lead-out.

 

Tyskeren åbnede spurten 200 meter fra stregen, og selvom Jon Aberasturi kom meget hurtigt på de sidste 50 meter, lykkedes spanieren lige præcis ikke med sit foretagende, hvorfor Phil Bauhaus kunne løfte armene i triumf efter et kæmpe forarbejde af Bahrain Victorious.

 

Annonce

 

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Bevort rydder bordet ved DM

Landevej

Annonce

ANNONCE