Prøv vores nye app
Transferanalyse: Hvordan gik det for Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux?
17. december 2021 19:00Foto: A.S.O. / Fabien Boukla
af Emil Axelgaard

Som sædvanlig vil vi i januar måned bringe store analyser af de 19 WorldTour-hold frem mod den kommende sæson, men da transfersæsonen stort set er overstået, vil vi denne gang tyvstarte og over 18 dage bringe en analyse af transferudbyttet for hvert af den kommende sæsons 18 WorldTour-hold.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vanligvis har vores holdoptakter bestået af en indledende transferanalyse, inden vi har analyseret holdets muligheder i den kommende sæson. Sådan vil det også være i år, når vi i januar indleder serien, men denne gang bringer vi altså transferdelen endnu tidligere som en appetizer til det, der venter senere.

 

Over 18 dage bringer vi en vurdering af transfersæsonen for hvert af de 18 hold, der i 2022 vil udgøre WorldTouren. Analyserne bringes i den omvendte rækkefølge af UCI-ranglisten. I dag lægges der ud med Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux, der endte som nr. 13 blandt WorldTour-holdene i 2021.

 

Du kan finde holdoptakten til deres 2021-sæson her.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Ryttere, der bliver på holdet

Jan Bakelants, Aimé de Gendt, Theo Delacroix, Tom Devriendt, Biniam Ghirmay, Quinten Hermans, Jan Hirt, Louis Meintjes, Andrea Pasqualon, Simone Petilli, Baptiste Planckaert, Lorenzo Rota, Rein Taaramae, Taco van der Hoorn, Corné van Kessel, Kevin van Melsen, Boy van Poppel, Loix Vliegen, Georg Zimmermann

 

Nye ryttere

Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates), Adrien Petit (Team TotalEnergies), Dimitri Claeys (Team Qhubeka NextHash), Sven Erik Bystrøm (UAE-Team Emirates), Gerben Thijssen (Lotto Soudal), Kobe Goossens (Lotto Soudal), Barnabas Peak (Team BikeExchange), Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling Team), Laurens Huys (Bingoal Pauwels Sauces WB), Hugo Page (Equipe continentale Groupama-FDJ)

 

Ryttere, der forlader holdet

Danny van Poppel (BORA-hansgrohe), Maurits Lammertink (?), Odd Christian Eiking (EF Education-Nippo), Pieter Vanspeybrouck (stopper karrieren), Jonas Koch (BORA-hansgrohe), Riccardo Minali (?), Wesley Kreder (Cofidis, Solutions Crédits), Ludwig de Winter (stopper karrieren), Jeremy Bellicaud (?), Alexander Evans (?), Jasper de Plus (stopper karrieren)

Annonce

 

Hvordan gik transfersæsonen?

Intermarché blev kastet lidt hovedkulds ind på WorldTouren forud for denne sæson, da coronakrisen fik skovlen unde CCC-mandskabet, som med kort varsel efterlod en ledig licens. Det lykkedes for manager Jean-Francois Bourlart at få fingre i den eftertragtede plads blandt de 19 fineste mandskaber, men det skete også så sent, at der ikke rigtigt var tid til at opbygge en WorldTour-trup. Holdet erkendte da også helt ærligt, at 2021 ville blive et overgangsår, indtil man kunne få bedre tid og plads til at sammensætte den trup, man gerne ville.

 

I det lys har det været imødeset med spænding, hvordan Bourlart ville gribe transfersæsonen an. Han har nemlig stadig et af de mindste budgetter, og der er derfor grænser for, hvor meget man kan spænde over. Der har skullet foretages nogle klare prioriteringer, og udfaldet er blevet, som man kunne forvente. Som et belgisk hold har Intermarché klassikerne nært deres hjerte, og derfor er det ikke helt uventet, at holdet i alt væsentligt er gået efter styrke klassiker- og sprintersiden.

 

Der gås også til stålet. 2021-truppen var som sagt lidt af en nødløsning, og derfor kan det ikke komme bag på mange, at der er blevet plads til hele ni nyerhvervelser. De består stort set alle af lidt tungere ryttere, der skal sikre, at holdet tager næste skridt i særligt endagsløbene og spurterne efter et 2021, der gik over forventning, men hvor det smertede for Bourlart at være vidner til et meget tamt forår, der først gav den første sejr under Giroen i maj måned.

 

I lyset af den forventede oprustning var det ventet, at holdet ville jagte et større navn, og valget er faldet på Alexander Kristoff, der efter et par år på UAE, hvor han i stigende grad blev kørt ud på et sidespor under Pogacar-regimet kan se frem til at komme til et hold, hvor han er den store stjerne. Det er imidlertid lidt af et sats fra Bourlarts side. Siden hans fabelagtige 2015-sæson er Kristoff langsomt kommet længere og længere væk fra sit højeste niveau, og 2021-sæsonen var vel hans hidtil værste. I klassikerne var han - delvist grundet sygdom - helt anonym, og det lykkedes ham ikke at rejse sig væsentligt i efteråret, selvom han fik to sejre i Deutschland Tour.

 

Den slags vækker bekymring for en mand, der til sommer fylder 35 år. Bourlart kan i hvert fald ikke føle sig helt tryg ved, at Kristoff vil genfinde et konkurrencedygtigt niveau i de største løb, men han kan finde lidt håb i, at det trods alt kun er et år siden, at nordmanden endte som nr. 3 i Flandern Rundt. Desværre er det resultat efter et skidt 2021 allerede nu af ældre dato, og der har heller ikke været meget opmuntring at hente i spurterne, der vil være det andet satsningsområde. Kristoff har aldrig været en mand til de store massespurter, men særligt i år var han meget langt fra sprintereliten. Man kan håbe, at der er mere i de aldrende ben, men det indebærer åbenlyst en risiko at bygge meget af truppen op om en mand, hvis bedste resultater ligger noget tid tilbage.

 

Kristoff har endda nogle sko at fylde ud. I det overordnede perspektiv når Danny van Poppel ikke i nærheden af nordmanden, der har haft en glorværdig karriere, men ser man alene på 2021, er det indiskutabelt, at hollænderen var bedst. Faktisk nåede Van Poppel et fornemt niveau i den forløbne sæson, hvor han var leveringsdygtig i en nærmest endeløs serie af topresultater, og selvom mange af dem - men ikke alle - var i mindre løb, har det en enorm værdi for et belgisk hold, der stadig tillægger de mindre belgiske endagsløb stor betydning. Det må gøre ondt, at Van Poppel nåede at skifte hold, inden han for alvor fik hul på bylden, og nu i stedet kan se frem til en lead-out-rolle i stedet for at bygge videre på den fremragende sæson.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

I det hele taget bliver der ikke meget tilbage af sidste sæsons sprintertrup. Holdets anden rigtige sprinter, Riccardo Minali, blev efter en resultatfattig nemlig vejet og fundet for let og må nu atter engang forsøge at redde en karriere, der synes at være i fare - en beslutning, der virker helt forståelig. Det bliver også et farvel til Jonas Koch, der heller aldrig har haft farten til at begå sig i de rigtige spurter og mest har ageret lead-out man. Det samme har erfarne Pieter Vanspeybrouck, der efter et år med klare tegn på pensionsmodenhed hopper direkte ind i sportsdirektørbilen.

 

Sportsdirektør Aike Visbeek har begrundet Minalis manglende kontraktforlængelse med, at holdet kan klare sig med tre sprintere. I tillæg til Kristoff og Andrea Pasqualon, der bliver i truppen, har man nemlig skrevet kontrakt med Gerben Thijssen. I forhold til den stagnerede Minali må det regnes som et skifte med perspektiv i. Det kan godt være, at den unge belgier har haft problemer de seneste år, men det skyldes i vidt omfang mange styrt. I sidste års Vuelta nåede han at bekræfte takterne fra U23-tiden, og der er bestemt potentiale for, at han kan gøre det godt i rollen som andensprinter bag Kristoff. I sidste øjeblik har holdet også hentet Barnabas Peak til en lead-out-rolle, men nogen meget markant forstærkning er det ikke.

 

Kristoffs andet fokus er som sagt klassikerne, og her han man lagt sig i selen for at finde nye ryttere, der kan støtte ham. Således er Sven Erik Bystrøm, Adrien Petit og Dimitri Claeys alle hentet til holdet med netop det sigte, og det er en mission, der er lykkedes med blandet succes. Petit har i hvert fald været ganske langt fra fordums styrke, og på det seneste har han været overordentligt langt fra at blande sig med de bedste. Ganske vist er han også tiltænkt en rolle i toget, hvor han har en vis erfaring, men hans gradvise niveaufald igennem nu ganske mange sæsoner kan skabe bekymring.

 

Så er der mere perspektiv i Claeys. Det kan godt være, at han i 2021 ikke helt nåede højderne fra 2020, hvor han blev nr. 5 i Flandern Rundt, men den erfarne belgier blev stadig nr. 13 i det belgiske monument og nr. 19 i E3. For et hold, der i år var alt for anonyme i brostensløbene, er det derfor et skifte med perspektiv i - særligt fordi han er en plan B, hvis Kristoff fejler, og allerede kender holdet fra et tidligere ophold. Desværre er han ikke en mand, man kan regne med, for hans karriere viser, at han er præget af alt for store udsving.

Annonce

 

Bystrøm er uden de samme resultater i brostensløbene, men han har tilsyneladende et uudforsket potentiale. Han har i hvert fald vist store fremskridt i 2020 og 2021, hvor han har været ganske overbevisende ved de få opgaver, hvor han har fået en personlig chance. Dem er han blevet lovet mange flere hos sit nye hold, og det virker ikke helt umuligt at tro, at han vil kunne blomstre op i en mere fri rolle.

 

Klassement i etapeløb og ardennerklassikere har spillet en mindre dominerende rolle for mandskabet, selvom holdet havde pæn succes med at bringe Louis Meintjes tilbage på et fornuftigt spor i 2021. Den proces fortsætter i 2022, men desværre sker det uden den rytter, der fik allermest opmærksomhed i årets grand tours. Det forrygende efterår betød nemlig, at Odd Christian Eiking fik en større chance hos EF, og det er utvivlsomt et tab. Det kan godt være, at hans topniveau har været set alt for sjældent igennem karrieren hidtil, men det er en skam at miste ham, netop som man begyndte at kunne ane lidt stabilitet. Desværre er det altid et vilkår for et mindre hold, at ryttere, der leverer resultater, får opmærksomhed fra andre.

 

Skal man pege på erstatninger, er det Kobe Goossens og Laurens Huys, der begge stadig er ganske unge, men har stiftet ret omfattende bekendtskab med store løb. Goossens er etapeløbsrytter, der har gjort det hæderligt i sin første tid hos Lotto, men i skrivende stund er der ikke meget, der tyder på, at han bliver andet end en solid bjerghjælper. Huys har hos Bingoal været præget af en skræmmende ustabilitet, hvor hans bundniveau har været bekymrende, og hvor hans topniveau har været en alt for sjælden gæst. Man kan håbe, at et holdskifte bringer den spinkle klatrer tilbage på det spor, vi så i begyndelsen af 2020, men efter et svært 2021 er der et stykke vej, inden man kan forvente resultater.

 

Endelig har holdet brugt pausen på at rydde lidt ud i de ryttere, der ikke rigtigt havde niveauet til WorldTouren - et levn fra deres nylige tid som ProTeam - og at satse på de talenter, der skal sikre fremtiden. Således siges der farvel til Ludwig de Winter, der måtte sande, at højeste niveau var en anelse for skrapt, og det samme gælder for de unge Jeremy Bellicaud, Jasper de Plus og Alexander Evans, hvoraf kun sidstnævnte i sin U23-tid havde givet løfter om en lovende karriere. Lidt anderledes er det med tabet af Wesley Kreder, der faktisk blev headhuntet af sin gode ven, Guillaume Martin, men selvom han har været en loyal hjælper med en plads i holdets tog, er det ikke et uoverstigeligt tab. Mere ærgerligt er det med Maurits Lammertink, der ganske vist var i kraftig tilbagegang, men stadig var en hæderlig puncheur. I skrivende stund er det stadig muligt, at han fortsætter på holdet, men det sker kun, hvis lægerne giver ham grønt lys efter hans grimme uheld i juni. Og sker det, kan man frygte for, at han ikke længere vil have samme niveau.

 

Som erstatning er der blevet plads til to unge talenter, nemlig Julius Johansen og Hugo Page. Johansen har jo fra en ung alder skabt sig megen omtale, både i Danmark og internationalt, hvor han som junior blev et stort navn. Han kom også stærkt i gang på landevejen, men i de senere år, hvor banen har haft prioritet, har vi ikke set meget til ham. Det potentiale, han blandt andet beviste med sin flotte kongeetape i Danmark Rundt i 2018, hvor han også tog den samlede sejr i det store Olympia’s Tour, er imidlertid ikke forsvundet, og det er ikke uden grund, at Visbeek har udtrykt stolthed over, at de fik fingre i det danske talent. Med sit fokus på klassikerne kommer Johansen også til et hold, der er rettet ind mod lige præcis de løb, hvor hans evner synes størst, og han kommer i sit første år også til skulle spille en fast rolle som lead-out man for Thijssen. Page er knap så profileret og ombejlet, men er som tempostærk klassikertype af samme støbning som Johansen, og derfor passer også han godt ind på holdet, selvom han stadig har en del af bevise.

Annonce

 

Samlet set har transfersæsonen været en blandet landhandel for belgierne. På papiret sikrer erhvervelsen af Kristoff, at der er tale om en styrkelse, men det er også klart, at den erfarne nordmand er så meget et sats, at det med tabet af den i 2021 så flyvende Van Poppel faktisk kan ende som et dårligt bytte. Også Thijssen, Bystrøm og Claeys tilfører imidlertid nogle muligheder til holdet, ligesom man med særligt Johansen har fået fat i en spændende talentmasse også. På afgangssiden er det Van Poppel og Eiking, der gør ondt, men holdet kan i hvert fald tillade sig at tro på, at de ikke står svagere i 2022 end i 2021. Og hvis man betænker, at de fik fingre i kometen Biniam Ghirmay så sent, at han kun kørte et halvt meget succesrigt år på holdet, har holdet sikret sig en diamant, der ville gøre transferkampagnen til en ubetinget succes, hvis han havde talt med som en ny rytter til den kommende sæson.

INFO
Optakter
Nyheder
Intermarche - Wanty Gobert
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

Annonce

Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr

Annonce

Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche

Annonce

Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker

Annonce

Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce