Prøv vores nye app
Transferanalyse 2023: Hvordan gik det Team Arkea Samsic?
01. december 2022 09:00Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Som sædvanlig vil vi inden sæsonstarten i midten af januar bringe store analyser af de 18 WorldTour-hold frem mod den kommende sæson, men da transfersæsonen stort set er overstået, vil vi tyvstarte og over 18 dage bringe en analyse af transferudbyttet for hvert af den kommende sæsons hold i den højeste division.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vanligvis har vores holdoptakter bestået af en indledende transferanalyse, inden vi har analyseret holdets muligheder i den kommende sæson. Sådan vil det også være i år, når vi senere indleder serien, men denne gang bringer vi altså transferdelen endnu tidligere som en appetizer til det, der venter senere.

 

Over 18 dage bringer vi en vurdering af transfersæsonen for hvert af de 18 hold, der i 2023 ventes at udgøre WorldTouren, selvom den endelige bekræftelse på deres licenser først ventes at komme midt i decemver. Analyserne bringes i den omvendte rækkefølge af UCI-ranglisten. I dag fortsætter vi med Team Arkea Samsic, der endte som nr. 13 på ranglisten i 2022.

 

Du kan finde en oversigt over alle transferanalyserne, hvor der også gemmer sig en gennemgang af 10 lovende transfers til den kommende sæson.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

BEMÆRK:Team Arkea Samsic har ikke officielt præsenteret truppen for 2023. Med 28 ryttere på plads er der således en lille mulighed for, at der kommer en eller to ryttere mere. Den endelige transferanalyse vil blive bragt i holdoptakten.

 

Ryttere, der bliver på holdet

Warren Barguil, Louis Barré, Maxime Bouet, Nacer Bouhanni, Amaury Capiot, Anthony Delaplace, Nicolas Edet, Elie Gesbert, Donavan Grondin, Thibault Guernalec, Simon Guglielmi, Hugo Hofstetter, Kevin Ledanois, Matis Louvel, Daniel McLay, Lukasz Owsian, Laurent Pichon, Michel Ries, Alan Riou, Clement Russo, Kevin Vauquelin, Alessandro Verre

 

Nye ryttere

Clement Champoussin (AG2R Citroën Team), Cristian Rodriguez (TotalEnergies), Jenthe Biermans (Israel-Premier Tech), David Dekker (Jumbo-Visma), Mathis Le Berre (nyprofessionel), Ewen Costiou (nyprofessionel)

Annonce

 

Ryttere, der forlader holdet

Nairo Quintana (?), Romain Hardy (stopper karrieren), Winner Anacona (Colombia Pacto por Deporte), Connor Swift (Ineos Grenadiers,) Christophe Noppe (Cofidis), Dayer Quintana (Colombia Pacto por Deporte), Benjamin Declercq (?), Miguel Edoardo Florez (?), Markus Pajur (?)

 

Hvordan gik transfersæsonen?

Man forstår godt, hvis Arkea-manager Emmanuel Hubert kniber sig lidt i armen i disse dage. I den kommende sæson kan han nemlig krone en ganske imponerende bedrift, han startede i 2014. Dengang overtog han ansvaret for et ganske beskedent mandskab, der helt tilbage i 2005 blev grundlagt af Jean Floc’h, der var en bretonsk erhvervsdrivende. Ved siden af sine erhvervsmæssige aktiviteter drev han i flere et beskedent kontinentalhold med bretonske rødder, i starten under navnet Bretagne-Jean Floc’h, og i de første år var der næppe mange, der havde drømt om, at holdet nogensinde skulle blive et af sportens større mandskaber.

 

Langsomt steg det imidlertid i graderne. I 2011 fik holdet sin første licens som ProTeam, og derfra begyndte de også at deltage i WorldTour-løb. I 2014 overtog Hubert så ansvaret, og han satte med det samme kursen mod WorldTouren. Det var en lang og sej vej, der skulle vise sig at strække sig over ni sæsoner, men med stor succes lykkedes det ham at sikre den finansiering, der skulle til for at bringe holdet til toppen. Sponsorer som Fortuneo, Oscaro, Samsic og Arkea var alle undervejsmed op holdet, og de bidrog til, at holdet med signingen af Warren Barguil forud for 2018-sæsonen for første gang kunne hente et større navn til holdet. Et forøget budget betød, at André Greipel kom til et år senere, og efter endnu en sæson kom så den helt store opgradering, da man på én gang fik fingre i både Nacer Bouhanni og Nairo Quintana.

 

Det var nok. På samme tid startede det nye op- og nedrykningssystem, og med Quintana som den helt store pointmaskine lykkedes det efter en flot 2022-sæson for holdet at nå Huberts forjættede drøm. I 2023 vil det engang så beskedne Bretagne-mandskab, der blev grundlagt 18 år tidligere være en del af sportens øverste division.

 

Desværre har det ikke udsigt til at blive nogen dans på roser for Hubert. Han kommer formentlig allerede med det samme til at skulle tænke på at sikre sig point nok til at overleve, når de næste licenser deles ud efter de næste tre sæsoner, for der er ingen tvivl om, at hans hold er et af WorldTourens klart svageste. Sidste år blev det ganske vist til en flot placering som nr. 13, hvilket vil placere holdet på sikke afstand af nedrykning, hvis det niveau kan holdes de kommende år, men det er meget tvivlsomt, om det vil lykkes.

 

Det har nemlig ikke været nogen god transfersæson for Hubert, og det er der kun én årsag til. Det kan godt være, at Quintana ikke er den rytter, han var, da han vandt Giroen og Vueltaen samt blev nr. 2 i Touren, men han er stadig en pokkers god cykelrytter. I sine tre år på holdet vandt han ikke færre end 11 cykelløb, herunder fem samlede sejre i etapeløb, og selvom han fik frataget sine point for sin 6. plads i årets Tour grundet den ærgerlige tramadolsag, har han suverænt været holdets største bidragyder på pointkontoen. Der var da også udsigt til, at det lykkelige ægteskab skulle fortsætte efter en 2022-sæson, hvor Quintana med sin flotte kørsel i Paris-Nice, Catalonien og ikke mindst Touren vel var bedre, end han har været i lang tid, men det fik selvsamme tramadolsag som bekendt sat en stopper for. Kontraktforlængelsen, der ellers var offentliggjort, var åbenbart ikke underskrevet, og begge parter blev enige om, at den anden uheldige medicinske sag var én for meget.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Det efterlader et gigantisk hul i Huberts trup, og selvom man skulle mene, at der er blevet frigjort ganske mange penge via det pludselige exit, har han ikke gjort noget for at lukke det. Det skyldes formentlig det sene tidspunkt, hvor de fleste interessante etapeløbsryttere allerede havde fundet et nyt hold, men uanset årsagen er det i hvert fald en kendsgerning, at vi næppe kommer til at se et Arkea-hold ende som nr. 6 i Touren, nr. 5 i Paris-Nice og nr. 4 i Catalonien samt at vinde etapeløbene i Provence og Var i den kommende sæson, som Quintana gjorde det i 2022. Der er nemlig ikke umiddelbart nogen klar til at tage over.

 

Det betyder dog ikke, at Hubert ikke har forsøgt, og han har skam gjort et pænt arbejde med at styrke gruppen af klatrere. Mest interessant er det, at han har fået fingre i Clement Champoussin, der særligt i 2020 og begyndelsen af 2021 lignede en kommende fransk grand tour-stjerne. Efter mere end halvandet år, hvor det trods Vuelta-etapesejr har været halvsløjt, er Champoussins stjerne imidlertid falmet ganske betragteligt, og det er ikke længere selvindlysende, at han bliver en bragende succes for sit nye hold. Han kommer i hvert fald ikke til at gentage Quintanas resultater, men kan de bringe ham tilbage på det spor, han havde i begyndelsen af sin karriere, vil han være en stor, stor gevinst. Potentialet kan trods alt ikke være helt væk.

 

Den anden del af erstatningen for Quintana er Cristian Rodriguez, og det er bestemt heller ikke noget dårligt valg. Spanieren er stadig kun 27 år, og han opnåede vel sit hidtil flotteste resultat, da han tidligere i år blev nr. 2 i et meget stærkt besat Ruta del Sol. Niveauet rækker næppe til at køre i top 10 i WorldTour-etapeløbene, men kan han holde det niveau, han har haft hidtil, er han i stand til at fortsætte med at levere flotte klassementsresultater i de bjergrige 2.1- og 2.Pro-løb, som han har gjort flere gange. Måske kommer han ikke til at bidrage meget på sejrskontoen, men han vil kunne udfylde lidt af det pointtomrum, som Quintana efterlader.

 

Hubert benytter også lejligheden til at fjerne det hele colombianske element i sin trup og dermed rydde yderligere ud i gruppen af klatrere. Quintanas tro følgesvende, Winner Anacona og lillebror Dayer Quintana, får ikke forlænget deres kontrakt, og selvom de begge har leveret flotte resultater tidligere i deres karrierer, har de i deres tid hos holdet været så milevidt fra fordums styrke, at det ikke er noget reelt tab. Mere ærgerligt er det måske at sige farvel til Miguel Edoardo Florez, som de hentede, da han med sin sejr på kongeetapen i San Juan måske lignede en mand med et vist potentiale, men han indledte sin tid på holdet med et voldsomt styrt, som han aldrig er kommet ordentligt tilbage fra. Derfor har han intet bidraget med, og hvis den trend ville være fortsat i de kommende år, er hans exit ganske ubetydelig.

Annonce

 

Det er det til gengæld ikke, at holdet styrkes ganske markant på sprintersiden. Det gør de i kraft af erhvervelsen af David Dekker. Hollænderen var jo regnet som et af de helt store sprintertalenter, da han blev professionel på Jumbo, og han forrygende start i UAE Tour bekræftede blot det store potentiale. Siden er det blevet til det rene ingenting, men det skyldes formentlig den enorme mængde uheld, han har været udsat for. Kan Hubert bringe ham tilbage på sporet, kan han potentielt have sikret sig en sprinterdiamant. Ender det, som det har gjort på det seneste, kan det til gengæld også blive en fiasko.

 

Dekker er også en robust type, der burde kunne køre visse brostensløb - hans første helt store resultat var jo en 3. plads i en knaldhård udgave af Le Samyn - men på klassikerfronten står holdet desværre svækket tilbage. Det skyldes tabet af Connor Swift, som holdet lykkedes med at gøre en succeshistorie ud af, og som bidrog med flotte sejr på gruset i Tro-Bro Leon og i Poitou-Charentes i sin tid på holdet. Han fik imidlertid et for godt tilbud hos Ineos, og selvom han på et større hold aldrig ville være mere end hjælper, vil hans farvel efterlade et tomrum hos Arkea, der ikke vader i solide ryttere som ham.

 

Nogen erstatning er der ikke fundet, men måske kan Jenthe Biermans lukke lidt af hullet. Belgierens karriere har været temmelig svingende, men han havde faktisk et ganske godt efterår, hvor han rejste sig efter en svær tid og sikrede sig hele fire top 7-placeringer i mindre endagsløb. Som en halvhurtig og robust herre er han på samme måde som Swift et glimrende kort i de belgiske og franske 1.1-løb, hvor holdet skal jagte mange af sine resultater, og man kan håbe, at han med resultater i stil med dem, vi så i år, vil kunne bidrage til kontoen.

 

I tillæg til Swift er der flere lidt tungere fok på tabslisten, men det er bestemt tab, der kan overleves. Christophe Noppe, der mest af alt har ageret lead-out man, rejser videre, og det er en skam, når nu holdet får en ekstra sprinter at servicere. Biermans har imidlertid også en del lead-out-erfaring, og han kan forhåbentlig overtage en del af Noppes ansvar. På samme måde har Markus Pajur i sin korte tid på holdet ikke bidraget med meget andet end lead-out-opgaver, men han viste sig desværre aldrig rigtigt at slå til og vil ikke blive savnet meget.

 

Langt mere ærgerligt er det med Benjamin Declercq. Da han skiftede til holdet, var han en yderst lovende puncheurtype med flere ganske flotte resultater, men han er aldrig kommet tilbage efter de mange helbredsproblemer, han har været ramt af. I det lys er det ikke mærkeligt, at Hubert valgte ikke at forlænge hans kontrakt, men hvis han vitterligt skulle vise sig i stand til at genfinde sit niveau fra 2018 og 2019, er det en ærgerlig rytter at sige farvel. Som type minder han lidt om veteranen Romain Hardy, der har bidraget med en del resultater gennem årene, men som også til sidst måtte sande, at han havde sine bedste år bag sig, hvorfor hans karrierestop bestemt ikke er nogen katastrofe.

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Endelig har Hubert det som en mission at udvikle bretonske talenter, og han henter i den kommende sæson to nye navne til holdet. Faktisk kan man med nogen ret sige tre, for Louis Barré blev allerede hentet til holdet d. 1. august. Han i er i virkeligheden også den mest løfterige af de tre og faktisk en uhyre interessant puncheurtype, der viste særdeles lovende takter i 2022, både i sin tid på Nantes-holdet og i sin tid hos Arkea, hvor han blandt andet kom imponerende langt i Tre Valli Varesine. Med en ganske god spurt og evner i mellemkuperet terræn er han i hvert fald en mand, der skal holdes øje med.

 

Det er Mathis Le Berre også. Også han er en puncheurtype, der dog umiddelbart fremstår lidt tungere end Barré og mere er rettet mod brostensklassikerne, og han har haft en fornem sæson med samlet sejr i Normandiet og en 3. plads i Bretagne - to af de største franske 2.2-løb. Også hans 2. plads på gruset i U23-udgaven af Paris-Tours vidner om evnerne, og ligesom Barré er han en rytter, der på sigt burde være ganske interessant og i stand til også at bidrage med resultater.

 

Ewen Costieu er nok det mindst interessant af de nye navne. Som type synes han at minde en del om Le Berre, men resultaterne er ikke helt så overbevisende. Han tog dog en flot solosejr på en etape i Bretagne, og blandt hans pæne resultater er også en 2. plads bag det store talent Paul Pënhoet i Mediterranean Games. Tiden vil vise, om han vil blive til mere end blot en hjælper, men vi skal nok i hvert fald give ham tid til at finde sig til rette på det højere niveau.

 

Det er jo i virkeligheden en skam. Hvis Hubert skal undgå, at han rykker ned igen om tre år, skal der point på kontoen, og det er lidt svært at se, hvem der skal udfylde det enorme hul, Quintana efterlader. Kan han genfinde sit potentiale, er Champoussin en markant forstærkning, og Dekker kan også vise sig at være en fremragende investering, ligesom også Biermans og Rodriguez vil kunne bidrage med noget. Med undtagelse af Swift er tabene også beskedne, og man har tillige fået fingre i nogle fine talenter, ikke mindst Barré, selvom han officielt er en del af sidste sæsons transferkampagne. Havde det ikke været for Quintana, havde der således været et klart plus på kontoen, men da der indløb besked om colombianeres positive test for Tramadol og kontraktforlængelsen blev smidt i skraldespanden, ændrede hele billedet sig desværre til det negative for den ellers så succesrige Hubert.

INFO
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

Annonce

Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr

Annonce

Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche

Annonce

Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker

Annonce

Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce