Træt hollænder: Det var opslidende
27. september 2021 10:38Foto: Sirotti
af Emil S. Poulsen

Han sad med fremme langt henne ad vejen i gårsdagens VM-løb, men da Julian Alaphillippe sat sit vindende angreb ind, kunne Mathieu van der Poel ikke længere følge med. Det var derfor en opbrugt hollænder, der kørte over målstregen som nummer otte.

Annonce

Gårsdagens løb i Flandern blev kørt hårdt helt fra starten, hvilket resulterede i adskillige styrt og ryttere sat ude af spil, og feltet måtte derfor holde kæden stram hele vejen igennem.

 

Det gjaldt også den hollandske stjerne Mathieu van der Poel, der efter at have holdt sig med fremme det meste af dagen, var brugt op efter det udmarvende mesterskabsløb. Det forklarede han til det hollandske medie Nos efter gårsdagens løb.

 

”Det var ekstremt hårdt. Jeg led måske mere i første halvdel af løbet, end jeg gjorde i den sidste. Jeg kunne ikke helt komme ind i rytmen, og jeg sad for langt tilbage. Tempoet fra start var helt vildt. Jeg havde forventet, at der ville komme angreb langt udefra, men ikke allerede ved 180 kilometer. Det var opslidende,” forklarede van der Poel grinende.

Overbevisende Van der Poel i hopla i Antwerpen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Den hollandske superstjernes landsmand Dylan van Baarle havde til gengæld de rigtige ben skruet på under løbet, kunne og dermed udmanøvrere Michael Valgren, Jasper Stuyven og Neilson Powless i den afsluttende spurt og vinde sølv.

 

Mathieu van der Poel havde da også kun rosende tilovers for sin landsmand, der løbende konsulterede sig hos stjernen.

 

”Dylan kørte ned til mig og fortalte, at han følte sig godt kørende. Han spurgte, om han skulle køre for mig, og jeg fortalte ham, at han skulle køre sine egne chancer i stedet. Dylan kørte straks med det efterfølgende udbrud, og det var perfekt, fordi det netop var sådan et scenarie, vi havde forestillet os. Det er virkelig godt gået, at han har fået den sølvmedalje, og det synes jeg, at vi bør være tilfredse med,” fortalte den hollænderen.

Annonce

 

Mathieu Van der Poel sætter sig igen på cyklen på søndag, hvor han er at finde på startlisten i det legendariske Paris-Roubaix.  

 

Annonce

INFO
Mathieu van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
VM - Herrer
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Annonce

ANNONCE