EKSKLUSIVT

Træningslejr tændte gnisten hos Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk
15. juli 2020 06:00Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk
af Andy Joachim Pedersen

Det danske juniorhold Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk mødtes i sidste uge til den første træningslejr efter coronakrisen, og det gjorde godt for rytterne.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

se mere cykling på

Sæsonen starter snart op igen for Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, og derfor havde Morten Ravnkilde kaldt mandskabet til samling i Hirtshals, hvor hans ryttere mødtes for første gang i samlet flok siden coronakrisen satte hele sporten i stå.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Morten Ravnkilde fortæller til Feltet.dk, at det var en sand fornøjelse at få lov til at se rytterne an igen efter lang tid, hvor de ikke har kunne samles.

 

”Det var godt at være samlet i seks dage fremfor to dage. Det gavner også rigtig meget pigerne på humøret, og det med at få tændingen ind. Alle var ærlige om, at man ikke træner lige så hårdt derhjemme, da man ikke ved, hvad man træner efter,” siger han til Feltet.dk.

 

Længere pause krævede længere træningslejr
Den længere pause førte også til, at Ravnkilde på forhånd havde besluttet sig for, at rytterne skulle mødes over flere dage. En enkelt weekend samlet var ikke tilstrækkeligt, og derfor havde han kaldt til samling over seks dage.

 

”Modsat mange teams, hvor de har mødtes en lørdag eller søndag, eller i længste fald fra fredag til søndag, mødtes vi i længere tid. Det andet, synes jeg, i princippet var for lidt, da vi står overfor en stor opgave i forhold til motivation, energiindsprøjtning og fokus,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Her kunne han se, at hans ryttere blev mere motiverede, end da de kom. Det har ikke været lige nemt at holde sig motiveret, selvom træningen og tallene har været gode for hans ryttere.

 

”Der er ingen at træne med eller noget at køre hen mod. Man giver ikke sig selv lige så hårdt eller måske springer man en dag over, hvis man ikke lige har lyst. Der tror jeg, at seks intense dage, hvor vi virkelig får snakket om, hvad der er at se frem imod og får humør og energi på, har virkelig været godt,” siger han.

 

”Det var meget gavnligt. Pigerne er virkelig tændte og motiverede til det, der kommer nu her om lidt,” siger han yderligere.

 

Vejret var ikke med

Træningen blev afholdt i Hirtshals nær Hjørring i Nordjylland. Og da træningslejren var undervejs, var vejret ikke det bedste. Der var både vand fra oven og blæst fra siden, hvilket var med til at sætte en hård træningsstandard. Selve træningen var tilrettelagt i samarbejde med Rune Larsen, som er tidligere træner for Jakob Fuglsang og Astana.

 

”Det var lige det rigtige tidspunkt i forhold til det mentale og andre ting. Det var sgu fedt. Der var masser af hård træning, og som de fleste ved, har det været blæsende og så er det ekstra blæsende i Hirtshals, hvor der er ikke er meget beskyttelse for havet,” siger han.

 

Dog var det ikke et stort problem at vejret ikke var med. Selvom det blæste med op til 16 sekundmeter, var rytterne så glade for at møde hinanden og træne med hinanden igen, at den store brok om vejret udeblev.

 

”Vi fik trænet godt igennem i vind, regn og blæst. Det gav ekstra kolorit. De var så glade for at træne sammen igen og have nogen at træne med, at der ikke var nogen påvirkning i forhold til det dårlige vejr, vi kørte i,” siger han.

 

Blod på tanden
Det vigtigste tema på træningslejren var træningen i sig selv, og ikke mindst også at give pigerne en mulighed for at rykke tættere sammen. For Ravnkilde lykkedes træningslejren, hvor han så, at der fortsat skal arbejdes en smule for at blive klar til sæsonen, som jo først starter til næste måned.

 

”Det er selvfølgelig sådan, at fra hvor de plejer at være på denne tid af året, til hvor de er nu, er der en lille forskel. Det er acceptabelt, at man ikke er, hvor man har været, da man ikke har fået det her løbspres. Det var forventeligt, og seks dage ændrer heller ikke det store,” siger han.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Den hårde træning i de hårde omstændigheder gjorde, at rytterne var godt bruge efter de seks dage, men en gnist er tændt igen, og udsigten til cykelløb om lidt gør, at der nu er noget at se frem til.

 

”Med så mange timer vi fik på de seks dage, kunne vi se, at de var godt brugte, men det gav blod på tanden i forhold til at tage hjem og fortsætte. Pigerne presser jo hinanden, så nu kan de se, at de bare skal hjem og fortsætte den her hårde træning,” siger han.

 

Dertil fortæller han, at som forberedelse til de nationale mesterskaber blev der afholdt en intern enkeltstartskonkurrence på holdet. Af sociale meder fremgik det, at Victoria Lund trak sig sejrrigt ud af løbet.

 

Tætpakket program venter forude
Rytterne er nu sendt hjem på opgave, hvor de skal forbedre og forberede de sidste formmæssige detaljer, inden sæsonen starter igen. Det bliver også for juniorerne en kompakt én af slagsen, og det kræver, at man er klar.

 

”Vi er kendte for at have en god, fornuftig og hård træningskultur på holdet. De har trænet, og grundformen er stadig rigtig, rigtig god. Nu skal vi have de sidste med, så vi kommer op på løbsniveau. De sidste kommer op mod de næste uger her,” siger han.

 

I den nærmeste fremtid er nogle af rytterne i denne tid i Norge, hvor de træner løs, mens Randers Bike Week bliver starten på sæsonen for det danske mandskab.

 

”Vi sender nogle ryttere til Norge her, og så står den ellers på Randers Bike Week,” siger han.

 

Enkelte af hans ryttere kunne dog ikke komme med på træningslejren. Kajsa Eneroth og Miranda Hellberg blev hjemme i Sverige, mens den estiske rytter Elisabeth Ebras kørte løb i hjemlandet. Anniina Ahtosalo havde træningslejr med den lokale klub i hjemlandet, mens den nye rytter Julie Lillelund ikke deltog.

 

Retningslinjer fyldte en smule
Som det hører sig til i disse tider, havde holdet på forhånd forberedt en række retningslinjer, som de arbejder videre med i den kommende tid, da der køres mange løb, hvor retningslinjerne også skal i brug.

 

”Det bliver en ting, som vi som team fremadrettet arbejder med løbende i forhold til løbskalender. Nu skal man have lidt mere rettidig omhu for at beskytte hinanden også på et generelt plan,” siger han.

 

Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk

 

Når snakken falder på programmet, vil der i den kommende tid være RYTGER-trøjer at finde til danske løb, DM, andre mesterskaber og ikke mindst Nations Cup i Watersley i Holland, som er en samarbejdspartner til det danske hold.

 

”Sidst på måneden har vi de svenske mesterskaber i enkeltstart (25. juli red.). Så har vi Randers Bike Week 6-9. august. Der er DM i omnium den 14. august. Der er de norske landevejsmesterskaber. Så har vi Nations Cup i Watersley, og så kommer DM naturligvis også oveni,” siger han og understreger dermed, at der bliver travlt den kommende tid.

 

Dertil var holdet tilmeldt nogle løb i Holland, som de på nuværende tidspunkt må afvente en endelig konklusion på, da de hollandske omstændigheder endnu ikke er afklaret.

 

”Vi har nogle løb, der ligger og venter i Holland. Den hollandske kalender er lukket mere eller mindre til september, hvor de ikke må køre løb. Derfor venter vi på den, vi har nogle løb dernede, men vi er ikke blevet bekræftet i forhold til, at de ikke rigtig må gøre noget endnu,” siger han.

INFO
Morten Ravnkilde
Nyheder
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

ONSDAG

Eksklusivt interviewHonoré efter udbrud: Jeg kunne måske have kørt en super finale

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Criterium du Dauphiné

Følg slaget på Dauphinés hårdeste målbjerg

Bennett efter sejr: Jeg får kun frihed to gange i år, i dag var en af dem

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Egan Bernal efter tredjeplads: Det er ikke kun Ineos vs. Jumbo-Visma

Irgens: Prologen var lidt en sjov størrelse

Dumoulin efter leadout: Wout fuldendte arbejdet glimrende

Sjælden sejr til Bennett i tæt Gran Piemonte-afslutning

Video i artiklenSjælden sejr til Bennett i tæt Gran Piemonte-afslutning

Ung polak stryger til tops i Warszawa

Van Aert: Det gule tog motiverede mig til sejren

Van der Poel overrasket over Van Aert

Video i artiklenUrørlige van Aert tager første etape i Criterium du Dauphine

Tilbageholdende Bardet: Der skal ske noget nyt

Officielt: VM i Schweiz aflyst – UCI leder efter ny værtsby

Meurisse forlader Wanty: Vil på WorldTouren

Optakt: Gran Piemonte

Video i artiklenWout van Aert sætter ord på endnu en sejr – hør vinderinterviewet her

Fabio Jakobsen vender hjem til Holland

Video i artiklenWout van Aert fortsætter dominans og vinder 1. etape af Critérium du Dauphiné

Uno-X trækker sig fra polsk løb: Ikke styr på coronaregler

Woods skal være superhjælper for Froome i 2021

Komplette startlister til DM i Middelfart

Naesen byder van Avermaet velkommen

Danmark dropper EM for herreeliten

DM i sprint åbner for flere deltagere

SIDSTE CHANCE: Deltag i Dauphine-managerspillet

Evenepoel og van Avermaet i spidsen for belgisk EM-hold

Overblik: Efterårets store cykelløb

Eksklusivt interviewRYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk dominerede i Randers Bike Week

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 19: Fabio Jakobsens forfærdelige styrt og en gennemgang af ugens løb

Test: Assos Dyora RS Summer Bibs og jersey

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

Optakt: 1. etape af Criterium du Dauphiné

Optakt: Criterium du Dauphiné

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Transferlisten 2020-2021 – ProTour

Se hele startlisten: Flere danskere kører Gran Piemonte

Prudhomme til tilskuere: Bær ansigtsmaske overalt

Dumoulin: Jeg har aldrig kørt for et bedre hold

Italiensk rytter bytter hold midt i sæsonen

Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm går efter gode resultater i Polen

RCS Sport ændrer i Lombardiet Rundt-ruten

Knust Groenewegen vil gerne i kontakt med Jakobsen

CCC Team uden kaptajnprofil til Criterium du Dauphine

Synch-Giant henter øjeblikkeligt Bøgh Wallin og Bak Klaris

AG2R fortsætter oprustningen: Henter to franske profiler

Sunweb sender to danskere til fransk etapeløb

Pinot må undvære stortalent ved Dauphiné

Campenaerts frygter brækket ribben efter styrt i Tjekkiet

Jumbo bekræfter fantomhold til Dauphiné

Valgren officielt udtaget til Dauphiné: Håber at vise god form

Evenepoel om favoritværdighed i Lombardiet: Muligvis

Søren Kragh skal jagte etapesejre i Dauphiné

MANDAG

Mollema tæller ikke Froome som favorit til Touren

Vind lækre Garmin produkter

Overraskelse: Verdensmester på vej til Movistar

Se de vilde Dauphiné-line ups

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Officielt: Bretagne overtager Tourstart i 2021

Eksklusivt interviewTrek føler sig stærkere end i lang tid ifølge Eg

Bora udtager todelt hold til Dauphiné

Medie sender rutineret ester til Belgien

Holdlæge tror på at Jakobsen kan komme tilbage

INEOS udtager brølstærkt hold til Dauphiné

WorldTour-løbet Tour of Guangxi aflyses

Movistar skriver med García Cortina

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Van Avermaet og Schär skifter til AG2R

Fransk cykelstjerne skifter til Team Sunweb

Israel Start-Up Nation skriver med to nye ryttere

Reaktioner: 3. etape af Tour de l’ain

Evenepoel: Det bedste resultat er, at Fabio er i bedring

Fuglsang: Tilfreds med min præstation

Ballerini glad for første WorldTour gevinst

Eksklusivt interviewRasmus Byriel missede sidste etape på grund af sygdom

Eksklusivt interviewBrøchner efter sejr i Randers: En rigtig god dag

SØNDAG

Bernal tilfreds trods nyt Roglic-nederlag