EKSKLUSIVT INTERVIEW

Trænes af Schleck: Riwal henter ungt stortalent
08. november 2021 08:10Foto: Riwal | Cyclingpix
af Andy Joachim Pedersen

Riwal Cycling Team fortsætter oprustningen frem mod den kommende sæson. Det danske mandskab har sikret sig et stort talent fra den luxembourgske scene, som kommer med gode referencer fra én af sportens tidligere stjerner.

Annonce

20-årige Loïc Bettendorff er blandt de største talenter på den luxembourgske scene, og til den kommende sæson tager han afsked med Leopard Pro Cycling. Han skal i stedet trække i den danske Riwal-trikot.

 

Den kommende tredjeårs U23-rytter, som i denne sæson både kørte EM og Tour de l’Avenir blandt andet, har valgt det danske hold af flere årsager.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

Vinderinterview med stolt Harrie Lavreysen: Jeg følte mig meget stærk

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Jeg synes, den danske mentalitet er virkelig god i cykelsporten. Jeg tror, at jeg kan lære meget af det. Der er mange forskellige stilarter,” siger Bettendorff.

 

”På Leopard var vi mange ryttere fra Luxembourg, og jeg har altid kendt dem, men på Riwal er der mange nye ryttere for mig. Det er vigtigt for min udvikling, at jeg får inputs fra andre ryttere. Det er noget, jeg godt kan lide,” siger han.

 

Bettendorff er på nuværende tidspunkt under vingerne hos den tidligere Bjarne Riis-profil Fränk Schleck, der træner det unge talent. Efter enighed med Schleck om, at et nyt hold skulle til, trådte netværket hos både det danske hold og den luxembourgske træner i kraft.

Annonce

 

”Jeg var i kontakt med min træner, Frank Schleck, og han spurgte, om der skulle en forandring til. Så kom vi i kontakt med Sebastian [Andersen, ledende sportsdirektør på Riwal red.] og også hans far Kim [Andersen red.].”

 

”Frank kender ham [Kim red.] ret godt, fra dengang de var på hold sammen. Vi kom i kontakt med dem, og så besluttede vi at mødes for at prøve noget nyt for mig og for at få et hold med sigte på fremtiden.”

 

I pressemeddelelsen fra det danske hold udtaler Schleck sig da også om udsigterne til, at ét af hjemlandets største talenter nu kommer til at friste en tilværelse på et dansk hold.

 

“Jeg kender Sebastian, og jeg tror på, at hans og den danske måde at drive et cykelhold på vil være godt for Loïc og få hans potentiale til at udfolde sig,” siger Schleck i pressemeddelelsen.

 

”Riwal Cycling Team arbejder meget seriøst og struktureret, og holdet gør et godt arbejde med at støtte unge ryttere, og jeg ved, Sebastian vil sammensætte et godt hold, hvor rytternes potential kommer frem,” fortæller træneren om sin rytters skifte.

 

Dermed siger Bettendorff farvel til sin base gennem de seneste to år. Leopard Pro Cycling, hvor han i øvrigt kørte på hold med danske Mattias Skjelmose i 2020, har givet ham en god bagage, som han nu ser frem til at bygge videre på.

 

”Jeg har lært meget af dem. Der var også virkelig erfarne ryttere, Jan Maas eksempelvis, og jeg fik masser af erfaring fra dem, også om hvordan jeg skal gebærde mig i løbene,” fortæller Bettendorff.

 

”Jeg synes, at det har været et godt sted at være i mine første to U23-år, og jeg er virkelig glad og taknemmelig over den mulighed, jeg har haft hos dem i to år.”

 

Skal vokse ind i rollen
I det kommende år skal Bettendorff dermed tage nye skridt i karrieren. Rollerne i den kommende sæson vil blandt andet blive at hjælpe de af holdets ryttere, der allerede har bevist deres høje niveau, og så er der et spirende håb i maven på Bettendorff om, at også han kan tage sin egen chance.

 

”Jeg tror, at jeg kommer til at hjælpe holdet, fordi sådan en som Eriksson er virkelig stærk. Jeg vil gerne tro, at jeg også får muligheden for at lede holdet eller få en større rolle. Jeg håber det,” siger rytteren.

Annonce

 

Foruden egne chancer ser han frem til at tage del i det løbsprogram, som Riwal Cycling Team har lagt for dagen. To højdepunkter er på listen over løb, han gerne vil køre.

 

”Jeg tænker måske ikke min egen chance, men jeg håber virkelig at få muligheden for at køre større løb som Tour of Norway eller PostNord Danmark Rundt. Det er også nogle mål for mig.”

 

”Derudover er de nationale mesterskaber på hjemmebanen og endagsløbene, hvor jeg kan få en friere rolle eller med chancen for at gå efter det. Det vil være fedt,” siger han.

 

Netop afvekslingen mellem at hjælpe holdet og egne chancer er ligeledes noget, som Schleck i pressemeddelelsen fremhæver som perspektivet i den kommende sæson for Bettendorff.

 

“Han skal lære at vokse ind i et hold og blive en god holdkammerat. Det er skridt på skridt, og så kan han forhåbentlig vokse ind i en position, hvor holdet kører for ham, og han får en kaptajnrolle.”

Annonce

 

”Jeg tror på, at han kan gøre det, men vi er nødt til at give ham muligheden for at bevise sit værd som en mester i fremtiden. Jeg kan helt sikkert se hans potentiale.”

 

Alsidig med fokus på punch
Rytterprofilen for den seneste tilføjelse hos Riwal Cycling Team bærer præg af, hvor Bettendorff kommer fra. Med bopæl i det centrale Luxembourg har han både adgang til bjergene nordpå, hvor der trænes punch, og det fladere sydlige Luxembourg, hvor der trænes enkeltstart.

 

Ledende sportsdirektør, Sebastian Andersen, er godt tilfreds med sin seneste tilføjelse, og han påpeger da netop evnerne som puncheur.

 

“Jeg elsker landet og den luxembourgske mentalitet omkring cykling. Ideen med at bringe Loïc ind på holdet er også at bringe denne mentalitet til holdet, som, jeg er sikker på, vil løfte os.”

 

”Foruden at være en super stærk puncheur, som allerede har vist glimt af gode resultater, så vil Loïc være med til at medbringe den luxembourgske x-faktor,” siger Andersen i holdets pressemeddelelse.

Annonce

 

For Bettendorff selv ser han ligeledes puncheur-rollen som værende blandt de vigtigste egenskaber, men det er dog ikke det eneste, han gemmer på.

 

”Nogle gange er jeg ret god i etapeløbene, men jeg synes, at jeg er mere en puncheur. Så endagsløb med korte og stejle stigninger passer ret godt til mig, men jeg kan også nogle gange komme over bjergene på en virkelig god dag med de første grupper,” siger rytteren til Feltet.dk.

 

”I en spurt i en lille gruppe har jeg en ret god chance for at vinde.”

 

Bettendorff kan hurtig gå hen at blive en attraktiv rytter for andre og større aktører i cykelsporten, men det er dog ikke noget, der fylder alt for meget. Han ser nemlig her og nu frem til at starte sin tørn hos sit nye danske mandskab.

 

”Først og fremmest vil jeg bare gerne have et godt år her med Riwal. Så må vi se, hvad der så venter. Jeg er stadig U23-rytter, og jeg tror da, at man kan overveje at tage et skridt op efter det, men alt vil komme til sin tid,” siger han til slut.

Annonce

 

Loïc Bettendorff har i denne sæson haft et større UCI-løbsprogram, der har sendt ham rundt i det europæiske landskab, og han har dermed, trods sin unge alder, en del UCI-erfaring, som han tager med sig ind til holdet.

 

Foruden 20-årige Bettendorff har Riwal indtil videre præsenteret forlængelser med Lucas Eriksson, Morten Nørtoft og Elmar Reinders, mens Jacob Eriksson, Mathias Bregnhøj og Alexander Salby slutter sig til holdet.

INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 04. februar 2023

Andenpladsen styrtede: Der var ikke mere at komme efter
Cross
Følg Skjelmose, Mads P., Cort og Charmig på søndagens finaleetaper
Landevej
WorldTour-kalenderen revses: Et stort rod
Landevej
Nuppede Charmigs ungdomstrøje, men erkender afgørende fejl
Landevej
Optakt: 5. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Britisk triumfator ærgrer sig over ”skuffende” jubelscene
Landevej
Skjelmose storroser Mads P. og forklarer sidevindsattentat
Landevej
Suveræn verdensmester: Det er en mærkelig følelse
Cross
Ineos kører brite frem til sejr - Charmig igen med fremme
Landevej
Skjelmose vinder vild kongeetape efter hjælp fra Mads P.
Landevej
Se Puck Pieterses vilde VM-fejring
Cross
Optakt: 4. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
Landevej
Jumbo-stjerne er ny verdensmester - Holland rydder podiet
Cross
VM-oversigt: Programmet, resultaterne og medaljetabellen
Cross
VM-guldvinder havde luret en særlig deltaje
Cross
Optakt: 4. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Optakt: VM Cyklecross - Herreelite
Cross
Storfavoritten blev U23-verdensmester
Cross
Søstre endte på VM-podiet sammen: Vores far er dansker
Cross
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Landevej
Canadier vinder spektakulært junior-VM
Cross

Annonce

Legende hylder VM-rute
Cross
Norsgaard-kaptajn: Det var ret nemt
Landevej
Vindende italiener beskriver hektisk finale
Landevej

Annonce

Tre kaptajner: Ineos planlægger Tour-triumf
Landevej
Kritikken jagter stadig Pidcock
Cross
Video i artiklenKragh ringede til Holm med vigtig besked - men "fik kolde fødder"
Video

Annonce

Feltet Femme: Det nye kuld er på vej
Landevej
Kometen erkender: Var sat af
Landevej
Optakt: VM Cyklecross - Dameelite
Cross
Eksklusivt interviewLandstræner inden cross-VM: Der er ingen mudder
INTERVIEW Cross

Fredag den 03. februar 2023

Eksklusivt interviewGregaard fortæller sin version af vild finale
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenSe dansker spurte om sejren
Video
Pogacar med maveproblemer
Landevej
Eksklusivt interviewKim A. afslører karrierestop: Dét bliver mit sidste løb
INTERVIEW Landevej
Konkurrent forklarer danskers finaleuheld
Landevej
Velasco dedikerer sejr til afdød massør
Landevej
Eksklusivt interviewOffensiv dansker vandt stjernernes respekt: Gået over alt forventning
INTERVIEW Landevej
Gregaard laver topresultat
Landevej
Skjelmose i angreb da juvel vandt igen
Landevej
Consonni vinder i ørkenen - Dansker sikrer sig trøje
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 5. etape af Saudi Tour
Video
Efter dramatisk styrt: Jeg panikkede
Landevej
Suveræn hjemmesejr i første VM-disciplin
Cross
Van der Poel før VM: Nåede ikke det niveau jeg ville
Cross
Optakt: 3. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
Landevej
Optakt: 3. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Uttrup afslører løbsprogram og ambitioner for 2023
Landevej
Oversigt: Syv danskere til start i stort etapeløb
Landevej
Dansk hold scorer belgiske invitationer
Landevej
Optakt: 5. etape af Saudi Tour
Landevej
Flere ryttere udgår af Etoile de Bességes
Landevej
Rytter hang ud over bro - nu reagerer redningsmanden
Landevej
Stortalent brækker kravebenet: Misser EM
Landevej
Italiensk stjerne savner respekt på vejene: Det er alt for farligt
Landevej
Video i artiklenAsbjørn Kragh har lavet "drastisk skifte"
Video

Torsdag den 02. februar 2023

Grand Tour-vinder deklasseret – Charmig rykker frem i klassementet
Landevej
Cort fortæller om dramatisk neutralisering
Landevej
Forslået fransk profil kunne ikke bremse
Landevej
Kontroversiel supermand colombiansk mester i enkeltstart for første gang nogensinde
Landevej
Efter sejr i Spanien: Holdet er kvalitet over kvantitet
Landevej
Uno-X-dansker i ungdomstrøjen med topresultat: Snu italiener hurtigere end alle i Spanien
Landevej
Datter af afdød arrangør forklarer neutralisering af fransk løb
Landevej
Dramatiske scener: Fransk løb neutraliseret grundet styrt
Landevej
Kamp og Changizis hold skal køre UAE Tour
Landevej
Her er Danmarks ryttere til EM i banecykling
Bane
Klassementshåb udgår i debut
Landevej
Guerreiro: Jeg lukrerede på konkurrenterne
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Saudi Tour
Video
UAE smed det hele på gulvet i portugisisk debutsejr
Landevej
Medie: Monument foretager stor ændring
Landevej
Sprintertalent: Jeg skal ikke vinde
Landevej
Optakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana
Landevej
Optakt: 2. etape af Etoile de Besseges
Landevej
Optakt: 4. etape af Saudi Tour
Landevej
Storfavorit før VM: Har opnået alle mål i sæsonen
Cross
Kristoff troede han skulle bruge sommeren derhjemme
Landevej
Van Aert om regnbuetrøjen: Det er længe siden
Cross
Feltet Femme: De kan tage tronen tilbage
Landevej
VIS FLERE

Annonce