EKSKLUSIVT

Alpe-aktuelle Hulgaard: Vil gerne være mere komplet
19. april 2021 11:00Foto: WordUp Projects
af Benjamin Bisgaard - Interview: Rasmus Brandt

I dag bliver Morten Hulgaard kastet ud på dybt vand i Tour of the Alps, hvor han håber på at kunne hjælpe holdet i bjergene. Klassiker-danskeren arbejder på at blive mere komplet, så han oftere kan byde sig til. 

Annonce

Senere i dag ruller Morten Hulgaard sammen med resten af Uno-X-mandskabet ud på de italienske landeveje, når det fem etaper lange Tour of the Alps skydes afsted. 

 

Her kommer den unge dansker til at arbejde i holdets tjeneste, hvilket han fortæller Feltet.dk om inden etapeløbet.

 

“Det er hårde etaper, men vi har nogle ryttere med, som vi kan satse på. Jeg er nok i en hjælperolle på de fleste etaper, hvor jeg i bjergene bliver hjælper for de mindre ryttere,” udtaler Hulgaard til Feltet.dk

Uno-X-dansker i bjergdrama - se de sidste 5 km

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Tour of the Alps bliver endnu et løb, hvor 22-årige Hulgaard kan mærke, hvad det kræver at være med blandt verdenseliten. 

 

Selv ved han godt, hvor han gerne vil bygge på. 

 

“Jeg ser mig selv som en klassikeragtig type. Jeg trives i hårdt vejr, og har haft succes i det. Det er der tit i forårsløbene. Ellers håber jeg at blive en mere komplet rytter, og jeg vil fokusere på min enkeltstart og forhåbentlig gøre det godt i de mindre etapeløb.”

 

HAR DU FÅET SAT DIT MANAGERHOLD TIL ROMANDIET RUNDT?

Annonce

 

Vil arbejde sig ind i sæsonen
Det er Hulgaards andet år på Uno-X-mandskabet og dermed også ProTouren, og med sidste sæsons kalender in mente tager danskeren sine sæsonforventninger lidt efter lidt. 

 

“Det er jo en usikker sæson grundet corona, så umiddelbart er målet DM, hvor jeg går efter både linjeløbet og enkeltstarten. Ellers håber jeg på at komme godt ind i sæsonen og sidde med fremme i den sjove ende og arbejde mig ind i sæsonen stille og roligt.”

 

Sæsonen har allerede budt på løb i det belgiske og franske, hvor Hulgaard har kørt Nokere Koerse, Bredene Koksijde, Cholet - Pays de la Loire og La Roue Tourangelle. 


Jeg kom ind som reserve i Nokere Koerse, hvor jeg desværre styrtede halvvejs og udgik. I Bredene Koksijde var det et hårdt løb med sidevind, hvor jeg sad lidt på bagkant hele dagen. Det var dog rigtig godt at komme i gang, fortæller Hulgaard om sæsonstarten og uddyber:

 

“Det var en rigtig hård start, og det hårdeste var nok positionskampen i feltet, hvor man lige skulle vende sig mentalt til at sidde i feltet igen.”

 

Foruden et mål om DM, ligger der også et grundlæggende mål for Hulgaard i, at han sætter sin underskrift på en ny kontrakt. Står det til ham selv bliver den underskrift lagt foran danskerens nuværende arbejdsgiver.

Annonce

 

“Jeg er rigtig glad for at køre her, og det er et hold i udvikling, så det kunne være rigtig fedt at fortsætte,” slutter Hulgaard.

 

Du kan se Tour of the Alps fra i dag klokken 14 på Discovery+

INFO
Tour of the Alps
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce