Annonce

Tour de Normandie aflyst
23. januar 2021 09:20Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Andreas Würtz Adamsen

Den verserende pandemi har krævet endnu et offer på løbskalenderen. Ligesom det var tilfældet sidste år, har arrangørerne af Tour de Normandie set sig nødsaget til at aflyse årets udgave, der ellers skulle have været udgave nummer 40.

Radio Tour, sæson 2, episode 36: Belgien-special med Tim Harris på telefonen

se mere cykling på

Årets Tour de Normandie skulle have været den 40. udgave af løbet, men det traditionsrige løb må nu vente endnu et år, før de kan fejre at have afviklet løbet 40 gange. Arrangørerne af det nordfranske løb har således valgt at aflyse løbet som konsekvens af COVID-19 pandemien:

 

”Organisationskomitéen ønsker ikke, at ryttere og personale fra de 25 udvalgte hold skal tage nogen som helst risici. Vores organisationen består af frivillige, der investerer en masse i løbet af dén uge, men det må ikke blive til en risikabel uge,” fortæller Arnaud Anquetil, der er præsident for komitéen.

 

Løbet skulle have været afviklet fra den 22. til den 28. marts med start i Ouistreham lidt nord Caen, hvor sidste etape slutter. Selvom årets udgave som bekendt skulle have været nummer 40, har løbet en del flere år på bagen end 40 år.

 

 

Allerede i 1939 blev Tour de Normandie kørt for første gang, men straks efter fulgte en pause på femten år, inden løbet igen blev afviklet mellem 1956 og 1959. Mellem 1960 og 1980 blev der igen ikke kørt Tour de Normandie, men siden 1981 er løbet blevet kørt hvert år lige indtil sidste år, hvor man altså måtte aflyse.

 

Hvornår jubilæumsudgaven af Tour de Normandie endelig kan få lov at blive afviklet står endnu uvist. 

Annonce

 

Annonce

INFO
Tour de Normandie
Nyheder Profil Resultater
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce