Tour-holdpræsentation bliver i Tivoli
11. oktober 2021 12:42Foto: Sirotti
af Jesper Johannesen

Parterne bag den danske Tourstart har indgået en aftale med Tivoli om, at holdpræsentationen for Tour de France 2022 afvikles på Plænen i den verdensberømte forlystelseshave. Onsdag den 29. juni inviteres der til folkefest med fejring af cykelrytterne og underholdning i verdensklasse.

Annonce

22 Tour de France-hold, 176 verdensklasse ryttere, tusindvis af publikummer på plænen i Tivoli og tv-seere fra hele verden

 

Onsdag den. 29 juni. to dage før den første etape starter i hjertet af København - kickstartes den danske Tour de France-feber med en folkefest i den historiske have.

 

”Med holdpræsentationen i Tivolis smukke forlystelseshave viser vi Danmarks cykelkultur og København - verdens bedste cykelby - frem for hele verden. Vi fejrer løbet og rytterne, og vi laver en folkefest for tusindvis af danske tourfans på plænen og de mange, som følger med på tv verden over. Det bliver en unik åbningsfejring af den danske tourstart.” siger Lars Weiss, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark i en pressemeddelelse.

Bastian Emil om Vingegaards Tour de France: Noget af det største nogensinde i dansk cykelsport

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Festen bliver også udenfor Tivoli

Festen omkring holdpræsentationen bliver også ført helt ud i byen, når holdene forventes at cykle en hyldestrunde i Københavns gader, inden de præsenteres på hovedscenen i Tivoli. Her vil københavnerne og de mange Tourfans langs den afspærrede rute kunne hilse på rytterne og tage del i folkefesten.
 

”Tivoli glæder sig til at byde tusinder af danske og udenlandske gæster velkommen til præsentationen af en verdens største sportsbegivenheder. Sammen med ryttere og de mange gæster vil vi i Tivoli sikre en festlig ramme, der også vil charmere millioner af mennesker verden over. I en tid, hvor hele Danmark har brug for at få turisterne tilbage, kunne timingen ikke være bedre. Det bliver en fest," siger Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch.

 

I aftalen med Tivoli indgår 10.000 gratis entrébilletter til Tivoli og holdpræsentationen, som vil blive uddelt til cykelfans i løbet af foråret 2022. 

 

De tre danske Tour de France etaper køres fra den 1. til den 3. juli 2022. 1. eatpe bliver en 13 kilometer lang enkeltstart i København, mens 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg over 199 km. Den sidste etape i Danmark køres fra Vejle til Sønderborg over 182 km. 

Annonce

 

Hele Tour de France ruten bliver præsenteret på torsdag.

.

 

Annonce

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE