ANNONCE

Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
08. juni 2021 07:51Foto: Jesper Skovbølle
af Rasmus Brandt

I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Annonce

Et nyt cykelfællesskab er sprunget op i København, og det er med et ganske kompetent ejerskab.

 

I Nordhavn har to danske cykelryttere efter at have prøvet kræfter med sportens hårdeste løb valgt at slå dørene op for Café Palmarés.

 

Ejerne hedder Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin, og efter at have kørt flere år på Kontinental- og ProKontinental-niveau tilbringer de nu tilværelsen på det storsatsende DCU-hold CO:PLAY-Giant, hvor de i weekenden begge kørte sig på podiet i henholdsvis GP Herning og Fyen Rundt.

 

I takt med skridtet til DCU-niveau åbnede Café Palmarés sidste sommer, og her har de to fundet plads til deres ambitioner, der er meget større end bare cappuccino og croissanter.

 

”Vi har haft et trænings-firma sammen siden 2015, men vi ville gerne have mere end det. Vi ville have et sted, hvor folk kan komme ned og ved, at vi har styr på det hele. At man kan få det bedste bikefit, det bedste gear, det bedste træningsprogram og den bedste kop kaffe. Derudover ville vi også gerne opbygge et fællesskab, om det så er for at tage med på group-rides eller sidde i caféen og få en kop kaffe," fortæller den ene halvdel af ejerskabet Rasmus Bøgh Wallin, da Feltet.dk lagde vejen forbi Café Palmarés.

 

Træn med profferne

Det er træning, test og fællesskab samlet under et tag, som de to unge ryttere har fået op at stå i det rolige kvarter i Nordhavn.

Annonce

 

Dette har blandt andet udmøntet sig i et stadigt voksende trænings-fællesskab, da der hver uge kører grupper afsted fra caféens matrikel. 

 

Disse group rides' succes er kommet bag på Bøgh Wallin, der har set dem vokse markant henover de seneste måneder.

 

"Det startede med, at der kom fem-ti stykker, og nu er der over 30 på de gode dage," fortæller han glad, inden han uddyber turenes natur. 

 

“Vi kører typisk i tre grupper. En kører stærkt, den anden kører semi-hurtigt, og så er den tredje social ride. Det har været en populær ting, at vi har haft social rides. Her har alle kunne køre med, og det har blandt andet fået en del kvinde-ryttere til at køre med, da det virker mindre intimiderende," forklarer Bøgh Wallin.

 

Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin har taget hul på en ny drøm, og den hedder Café Palmarés. Foto: Jesper Skovbølle

Annonce

 

Ifølge Rasmus Bøgh Wallin skyldes deres træningstures succes også, at proffer, A-ryttere og andre af de to ejeres personlige venner fra Københavns-området, har det med at kigge forbi og trille en tur.

 

"Både Andreas Stokbro (Qhubeka Assos), Andreas Kron (Lotto Soudal), Louis Bendixen (Team Coop) og Rasmus Quaade (Riwal Cycling) har været forbi, og det er jo folk, der kan træde. Det er generelt ofte, at der har været af A-rytterne med," fortæller Bøgh Wallin om deltagelsen fra øverste hylde.

 

Her i sommerhalvåret afgår der group rides fra caféen onsdag og lørdag.

 

Lørdag er der afgang fra caféen klokken 9:45, og der køres traditionelt mellem 60 og 120 kilometer. 

 

Om onsdagen køres der en kortere tur omkring 60 kilometer med afgang klokken 17. Caféen vil være længe åbent onsdag, så der kan rundes af med sodavand eller øl i caféen efter turen.

Annonce

 

Ønsket om fællesskab

Netop det, at motionister kan møde cykelryttere, er præcis det fællesskab, man kan være en del af hos Palmarès. Der er plads til alle.

 

At kunne køre træningsture med folk, der med Bøgh Wallins beskedne ord "Godt kan træde," har været en god oplevelse for deltagerne, der har kunne møde deres forbilleder på en unik måde.

 

"Folk har synes, det er sjovt at køre med nogen, der er så gode. Det er ret unik for cykelsporten, at folk har haft mulighed for at køre imod nogen, der er blandt verdens bedste. I de fleste andre sportsgrene kan man slet ikke træne med de bedste. Det er ret unikt for cykelsporten," fortæller Bøgh Wallin, der synes, det er en af sportens forcer.

 

"Jeg synes, det er sindssygt fedt. Vi prøver på at skabe et fællesskab på tværs af A-ryttere og motionister, så man på tværs af grupperne sagtens kan snakke sammen, selvom man måske ikke kører lige stærkt,"

 

Artiklen fortsætter under billedet

Annonce

 

Medejer Magnus Bak Klaris i samtale med blandt andre Andreas Stokbro (Qhubeka Assos). Foto: Jesper Skovbølle.

 

Se cykelløb i godt selskab

Udover Group rides rundt på Sjælland er der også rigeligt med hygge inde i caféens lokaler i Nordhavn.

 

Caféen er ifølge ejerne fortsat under udvikling, og dermed er der stadig rig mulighed for, at du kan komme med bidrag og dermed præge Palmarés.

 

"Vi prøver at anspore til, at folk kommer med gode idéer. Vi er åbne, for det er vigtigt at skabe et miljø, hvor alle føler, de har noget at sige," forklarer Bøgh Wallin.

 

Udover en månedlig fredagsbar byder Palmarés også på masser af cykelløb i TV. Så du kan sagtens lægge vejen forbi, hvis du vil se en Tour-etape i godt selskab.

Annonce

 

"Vi viser samtlige etaper fra de store løb, og særligt under Touren er det oplagt, hvor vejret er bedst. Vi håber på at se en masse mennesker hernede," fortæller Bøgh Wallin.

 

Få optimeret din position med et bikefit

Udover at være et godt sted for træning og fællesskab, er Palmarés også stedet, hvor du finder en stor kompetence i bikefits i form af Rasmus Bøgh Wallin.

 

Igennem sin karriere, der blandt andet gav ham to sæsoner som professionel hos Riwal, udviklede han en fascination for emnet, som han i dag hjælper motionister såvel som proffer med.

 

"Jeg har altid haft en stor interesse for at få folk til at sidde godt på cyklerne. Selvfølgelig var det vigtigt, da jeg selv var prof og prøvede at optimere min egen position for at blive mest mulig aerodynamisk og få flest watt ud i pedalerne," fortæller Bøgh Wallin.

 

Efterhånden lærte han dog, at det ikke kun er den professionelle rytter, der har gavn af en optimering af såvel cykel som rytter.

Annonce

 

"Jo mere jeg er dykket ned i det, jo mere har jeg indset, hvor vigtigt det kan være for motionisten at sidde rigtigt for at undgå skader. I starten når man finder ud af, at cykling er det fedeste, kører man gerne, indtil man får ondt i knæet eller ryggen. Det er vigtigt at få justeret på de ting, før det sker," forklarer Bøgh Wallin.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Blandt andre Andreas Kron (Lotto Soudal) har været forbi til et bikefit hos Rasmus Bøgh Wallin. Foto: Jesper Skovbølle.

 

Et Bikefit hos Palmarés og Bøgh Wallin tilbydes typisk til 1500 kroner, hvilket er omkring 500-1000 kroner under standardprisen. Der sættes to og en halv time af til hvert fit. Her tager man sig tid til at lære den enkelte rytters behov og krop at kende, forklarer den efterhånden erfarne bikefitter.

 

"Det er en dialog imellem bikefitter og rytter. Mange tror, man bare lige går ind og får justeret cyklen hurtigt, men det handler om at forstå dem, man har inde, og forstå deres behov og historik,"

Annonce

 

Udover bikefit, tilbyder Palmarès også personlig cykeltræning, hvor du kan vælge mellem 3 forskellige abonnementer hhv. 1799, 1299 og 699 kroner. Udover målrettet træning kan du også få det sidste nye skrig i cykelgarderoben hos Palmarès, da butikken har et samarbejde med det australske mærke Black Sheep, hvilket betyder at de er den eneste forhandler i Danmark.

 

"Da vi stod og skulle åbne en cykelcafé, synes vi, det var oplagt at have de store produkter, som vi generelt har. Vi vil altid have de ting, vi selv synes er det bedste, og det gælder også tøjet. Vi har selv kørt i alverdens mærker i vores karrierer, så vi ledte efter et tøjmærke, hvor kvaliteten var høj, og det fandt vi med Black Sheep,” fortæller den tidligere Riwal-rytter.

 

Intet lader dermed til at være overladt til tilfældighederne hos de to perfektionistiske sportsfolk.

 

Så hvis du mangler et nyt trænings-fællesskab, har brug for et bikefit eller bare ønsker et sted, hvor du kan se cykelløb sammen med andre nørder, skal du slå vejen forbi Café Palmarés, hvor de to top-ryttere har sat deres hjertebarn i søen.

 

Caféen har åbent hver dag fra 8:30.

Annonce

INFO
Magnus Bak Klaris
Nyheder Profil Resultater Statistik
Rasmus Bøgh Wallin
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE