EKSKLUSIVT

Toft Madsen har øjnene rettet mod verdensrekorden
11. januar 2018 20:00 af Andy PedersenFoto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Danmark har fået en ny rekordindehaver af timerekorden. Martin Toft Madsen gik benhårdt efter at slå Mikkel Bjergs danmarksrekord, og det lykkedes. Med 52,324 kilometer på den ene time er han dermed Danmarks bedste på banen.

Inden han kørte på banen i Ballerup, talte Feltet.dk med Martin Toft Madsen. Her havde han en klar plan over, hvordan timen skulle gå, og efterfølgende siger han, at det gik som han havde håbet

 

”Mere eller mindre som jeg regnede med. De første tyve minutter går egentlig meget fint og man føler sig rimelig ovenpå. Så er det lige som om, at den begynder at nive lidt efter 20-25 minutter, og så bliver den rigtig hård indtil 45-50 minutter. Når der så er 10-15 minutter tilbage, så kan man se sig hjem,” siger han i et interview med Feltet.dk.

 

Ved at køre konservativt i den første del af timen fik han sparet kræfterne op til den sidste og meget afgørende del. Her kunne han udnytte energireserverne til at give den ekstra meget gas, hvilket betød at hans omgangstider faldt hen mod afsluntingen.

 

”Derefter skal man bare give den det sidste og alt man har. Der har jeg heldigvis lidt tilbage i posen, så jeg kan øge den lidt og komme foran Mikkel [Bjerg red.], så det gik egentlig ret meget som forventet, men det var super hårdt. Sådan er det og sådan skal det være,” siger han.

 

Kigger op mod Bradley Wiggins
Men perfektionistisk som Martin Toft Madsen er, har han allerede på forhånd øjnene rettede mod næste mål. Han kigger op mod den britiske Tour de France-vinder Bradley Wiggins, som på nuværende tidspunkt er indehaveren af verdensrekorden med hele 54,526 kilometer på en time.

 

Dermed kommer dagens resultat i Ballerup også som et godt resultat. Grundet vejrforholdene og banens opbygning, regnes danske baner ikke blandt de bedste i verden, når det kommer til aerodynamik. Man skal gerne godt op i højden, og det har Toft Madsen naturligvis regnet ind i de kommende planer - han kigger nemlig på tallene ud for Wiggins’ navn.

 

”Det er selvfølgelig rigtig fedt, for jeg har et halvt øje på verdensrekorden og de andre tider, som bliver sat rundt omkring i verden. Det er også derfor jeg gør det, for at vise jeg er med deroppe, hvor det er rigtig sjovt. Jeg håber også at kunne køre lidt længere. Jeg kigger også på forskellige baner for at se hvor man kan hente nogle flere meter,” siger han.

 

Rekorden kan findes i udlandet

Derfor rejser han allerede i næste uge til Schweiz for at kigge på baneforholdene dernede. Banen i Schweiz ligger 400 meter over havhøjde, hvilket kan give en fordel. Alternativt kan Toft Madsen dog blive nødt til at kigge mod Mexico.

 

”Hvis alt går godt så om to til tre måneder. Det kræver nok også, at Schweiz er det hurtigere, så man ikke skal til Mexico. Der er en del planlægning og logistik. Der er en del træning og nogle sponsorkroner der skal findes. Jeg kan godt lide at arbejde med fremtidsplaner. I næste uge efter Schweiz, sætter jeg mig sammen med mit hold, og dem der skal hjælpe mig, og så ser vi på, hvad vi tror der kan lade sig gøre i forhold til verdensrekorden,” siger han.

 

OBS: Oprindeligt lød meldingen, at Toft Madsen havde kørt 52,574 kilometer. I en pressemeddelelse fra DBC kl. 22.59 samme aften blev dette justeret ned til 52,324, hvorfor artiklen er blevet ændret. Ligeledes er han altså ikke længere hurtigere end Rohan Dennis, hvilket ikke var oplyst ved artiklens tilbliven.

 

Hør herunder det fulde interview med Toft Madsen, hvor han blandt andet også fortæller, at der er andre parametre, han nu vil forsøge at eksperimentere og regne på, for at finde de godt to kilometer op til Bradley Wiggins:

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien

Uimodståelige Moscon sejrer igen

MPCC mener ikke Froome skulle have kørt Giro

Mitchelton sikrer sig italiensk tempomaskine

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo

Bora kaprer Schachmann fra Quickstep

Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast

Dansker-duo får mere ansvar på Cervélo-Bigla fra næste sæson

Trek-Segafredo kaprer Ciccone

Continuum Sports snupper Wiśniowski hos Team Sky

Ny agent skaber tvivl om Sosas Trek-kontrakt

Løbsberetning: Hærvejsløbet 2018

TIRSDAG

BMC jagter endnu en VM-medalje

Landa stadig uklar til VM

Lasse Norman skifter til belgiske Corendon-Circus

Richie Porte optimistisk forud for VM

De Gendt forsvarer sin Vuelta-bjergtrøje mod landsmands udmelding

Optakt: Giro della Toscana

Optakt: Omloop van het Houtland Lichtervelde

Dimension Data klar til italienske endagsløb