Annonce

EKSKLUSIVT

Tobias Aagaard: Set-uppet er bare mega stort på Uno-X
14. januar 2021 17:00Foto: WordUp Projects
af Joachim Alexander Farshøj

Feltet.dk har talt med stortalentet Tobias Aagaard Hansen, der i år skal køre for Uno-X Dare Development Team, om livet på træningslejr med et storsatsende norsk cykelprojekt og fremtidens OL-ambitioner.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

se mere cykling på

Go Big or Go Home.

 

Der findes to slags projekter i denne verden: dem, man blev tvunget til at fremlægge i biologitimen uden rigtigt at have forberedt sig, og dem, hvor man går all in på at få det absolut ypperste ud af det. Uno-X Pro Cycling Team tilhører den sidste kategori.

 

Det norske cykelprojekt, der for alvor fik luft under vingerne i 2017, virker kun til at blive større og større, og i år har de som bekendt udvidet med et helt nyt talenthold: Uno-X Dare Development Team. På det hold skal hele tre danskere tørne ud i 2021, nærmere bestemt Anthon Charmig, Robin Skivild og Tobias Aagaard Hansen, og Feltet.dk har talt med sidstnævnte, der har inviteret os med bag kulisserne på den kæmpe træningslejr, Uno-X i øjeblikket holder på Mallorca.

 

”Det hele er ret fedt hernede. Det er selvfølgelig også nyt, og det er første gang, jeg møder nordmændene. Der en rigtig god stemning på holdet, og set-uppet er bare mega stort. Vi blander nordmændene og danskerne meget, selvom vi i starten var delt op i to grupper (på grund af Covid-19, red.), men nu er vi delt op i flere grupper alt efter hvad vi træner. Personligt er jeg sammen med Frederik Rodenberg, Niklas Larsen og Robin Skivild, samt fire normænd,” fortæller Tobias Aagaard, der også slår fast, at der Covid-19-situationen bliver taget meget alvorligt på holdet.

 

Alle ryttere og staff-medlemmer blevet bedt om at selvisolere en uge op til træningslejren, og de er efterfølgende blevet testet alverdens gange. Derudover kan det nævnes, at de selvfølgelig holder sig for sig selv på Mallorca, hvor de i øvrigt også bor alene i et renoveret kloster på toppen af et bjerg.

 

Generelt kan der ikke sættes en finger på set-uppet, og det er ikke svært at se, at Uno-X-koncernen har lommen fuld af norske kroner:

Annonce

 

”Vi fløj i privatfly herned, så det er rimelig cool. Vi er så også cirka 60 mand på det her kloster, der er lavet om til hotel. Vi har fire grupper, som vi er delt op i, og alle grupper har en bil med tre-fire staff-medlemmer (under træningsturene, red.), og så er der fem soigneurs og fem mekanikere. Lars Bak og Kurt Asle Arvesen er blandt andet med i bilerne. Der er mange spændende personligheder inde over.”

 

Mange timer, mange kilometer, mange kendte ansigter

Følger man Aagaard eller andre Uno-X-ryttere på den populære app Strava, står det med det samme klart, at det ikke er småture, de er på under den mallorcinske sol. Kilometerne og højdemeterne er mange, men det er der en klar idé bag:

 

”Det bliver taget rimelig stille og roligt, og vi kører ikke så mange intervaller, i hvert fald ikke nogen, der simulerer cykelløb. Der er stort fokus på base og volumen.”

 

”På en typisk dag kører vi fire-fem timer. Vi står op 7.40 og spiser morgenmad, og så bliver vi delt op i grupperne, som bliver sendt afsted forskudt. Man kører for eksempel 9.45, og så kommer man hjem igen fem timer senere. Derefter er det ind at spise, og så slapper vi egentlig bare af eller får massage. Jeg bor på værelse på Robin (Skivild, red.), så det er selvfølgelig meget rart at have en dansker som værelseskammerat.”

 

Skivild og Aagaard har begge en fælles fortid i Cykling Odense, så de har naturligvis kendt hinanden længe, men Skivild er ikke den eneste på Uno-X, Tobias Aagaard allerede kender. I slutningen af 2020 var han nemlig også på Mallorca med banelandsholdet, så folk som Julius Johansen, som han i øvrigt også har kørt parløb med, er ikke ukendte ansigter.
 

”Det er meget cool (allerede at kende en del, red.). Vi snakker sammen på tværs til maden og ikke bare i gruppen, og det er da fedt, at dem fra banelandsholdet er med. Det er lidt som at lære sine idoler at kende.”

Annonce

 

Slutteligt åbner Tobias Aagaard også lidt op for sine egne ambitioner i 2021 og årene efter, og der skal ikke lægges skjul på, at en OL-deltagelse i Paris i 2024 ses klart gennem kikkerten:

 

”I år vil jeg gerne tage et step op, blive lidt mere etableret på banelandsholdet og prøve at gå ind i A-kæden. Det er nok snart den nye generation, der skal op på A-kæden og udvikle en gruppe og kultur frem mod OL i Paris. Vi er blandt andre mig, Matias Malmberg, William Blume, Carl Frederik Bévort, Frederik Wandahl og Robin (Skivild, red.),” lyder det fra Tobias Aagaard Hansen, der stadig kan se frem til en hel uge mere på Mallorca sammen med resten af Uno-X-gutterne.

INFO
Tobias Aagaard
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mads P-holdkammerat skuffet efter Trek-kollaps

Landevej

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med flot fjerdeplads i hjemmebanesejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Annonce