EKSKLUSIVT

Til kamp mod uret: Asgreen med fokusskifte frem mod Touren
08. maj 2021 07:00Foto: Sirotti
af Interview: Christian Frese - Artikel af Andy Pedersen

Den danske mester i enkeltstart står overfor flere vigtige udfordringer i kampen mod uret i den kommende tid og specielt én enkeltstart ligger rigtig godt til Asgreen.

Annonce

Med klassikersæsonen i bakspejlet kan Deceuninck-QuickStep-profilen fokusere på en anden af hans spidskompetencer, og de evner skal bringes i spil til flere mål i den kommende tid.

 

Blandt andet har han fokuseret på enkeltstarterne i sommerens Tour de France, hvor han tidligere på måneden har lavet en rekognoscering af 20. etape i årets Tour.

 

Allerede i dag skal han dog igen i aktion på TT-cyklen, når den 20,3 kilometer lange enkeltstart i Algarve Rundt venter ham, og han glæder sig til det, der venter.

”Han er simpelthen et fænomen – en superstjerne” – Radio Tour diskuterer Kasper Asgreen-succes

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

”Det er klart, at enkeltstarterne henover sommeren generelt bliver rigtig vigtige. Der er en del af dem for en gangs skyld. I år er der mange fede enkeltstarter resten af sæsonen,” fortæller Asgreen.

 

”Jeg har brugt rigtig meget tid på min enkeltstartscykel siden Flandern Rundt, og jeg kan også mærke, at det begynder at give pote,” siger han ydermere.

Annonce

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Har arbejdet på både power og position

Før dagens enkeltstart i Portugal er det imidlertid kun blevet til én af slagsen tidligere på sæsonen for Asgreen. På sidste etape i Tirreno-Adriatico blev han nummer otte, og resultatet faldt ikke helt i koldingenserens smag og af en ganske særlig årsag.

 

”Jeg begynder at føle mig bedre tilpas på cyklen og kan bedre træde poweren,” fortæller han.

 

”Det kæmper jeg altid lidt med i foråret, hvor fokusset hovedsageligt er på klassikerne, fordi for mig er det så meget en anderledes position, at jeg virkelig skal bruge meget tid på cyklen, for at jeg kan køre stærkt på den,” fortsætter han.

 

”Det ser man også i enkeltstarterne i foråret, eksempelvis i Tirreno. Jeg kommer ikke rigtig derfra med noget prangende.”

Annonce

 

Foto: Sirotti

 

Positioneringen er han dog ved at have vænt sig til, så nu handler det om det andet vigtigt ben, en god enkeltstart står på, og det arbejder han fortsat med.

 

”Men jeg synes, at det begynder at gå fremad nu, så det er godt. Men der er stadigvæk meget arbejde, som der skal gøres, også formmæssigt, for at jeg virkelig kan træde den power, som der skal til for at vinde enkeltstarterne,” siger han.

 

”Jeg ved, hvad der skal til for at være med helt deroppe, men jeg ved også godt, at jeg ikke er der lige nu,” fortsætter han.

 

Da dagens enkeltstart er den første i kæden af et længere arbejde, forventer han ikke, at det ender med en sejr.

Annonce

 

”Så vi må se. Jeg forventer ikke at vinde enkeltstarten her i Algarve, men jeg forventer at køre alt, hvad jeg kan. Så må vi se, hvad det rækker til,” fortæller han.

 

Tour-enkeltstarten passer ham godt

2. maj var Kasper Asgreen ude at kigge på den 31 kilometer lange Tour de France-enkeltstart til Saint-Émilion, og sammenlignet med, hvad dagens rute i Portugal byder på, har han en klar favorit.

 

”Den er alligevel ret anderledes (fra Tourens 20. etape, red.). I Touren er der nogle ret lange powerstykker, hvor du bare kan træde og holde et højt tempo,” siger han og fortsætter:

 

”Her i Algarve er den rigtig teknisk - højre, venstre, accelerationer og op og ned. Det er to meget forskellige enkeltstarter, synes jeg.”

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

Annonce

 

At enkeltstarterne er så distinkte fra hinanden gør det heller ikke svært for Asgreen at pege på den, han finder bedst passende til hans ryttertype.

 

”Jeg vil klart sige Tour de France-enkeltstarten med nogle gode lange stykker, hvor man virkelig kan få noget fart i cyklen,” konstaterer han.

 

Sådan så det ud på 20. etape af sidste års Tour de France | Foto: A.S.O. / Alex Broadway

 

Efter Algarve skal danskeren forbi Criterium du Dauphine og DM, inden Tour de France venter og i kølvandet på det store franske løb også en OL-enkeltstart, hvor udtagelsen endnu ikke er officiel.

 

”Når jeg til sommer har fået lavet alt det arbejde, så håber jeg, at jeg kan køre med [fremme red.] på enkeltstarterne,” siger han.

Annonce

 

”Både den første og anden enkeltstart i Tour de France og derefter også OL. Forhåbentlig også til Dauphiné. Der er også en super fin enkeltstart,” uddyber han.

 

Direkte adspurgt om den stærke dansker kunne have andre etaper i tankerne til sommerens Tour de France, fortæller han, at han endnu ikke har kigget på resten af ruten i dybden endnu, men at der nok skal vente ham nogle spændende muligheder.

 

Sommerens Tour de France bliver det tredje i karrieren for 26-årige Asgreen, der på nuværende tidspunkt kører sin tredje sæson for Deceuninck-QuickStep.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Volta ao Algarve
Nyheder Profil Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Annonce

ANNONCE