Tidligere Quick-Step-talent stopper karrieren
12. oktober 2021 20:19Foto: Photopress.be
af Marcus Bjelskou

Petr Vakoč har i dag annonceret, at han indstiller karrieren efter sæsonen. Tjekken var tidligere udset som et stort talent, særligt i Ardennerklassikerne, men styrt og skader skabte forhindringer for en ellers lovende karriere.

Annonce

Sammen med den dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe debuterede Petr Vakoč på Etixx-Quick-Step i 2014, efter de begge havde imponeret, da de kørte på belgiernes udviklingshold året forinden. 

 

Vakoč viste hurtigt, at han havde et godt punch på de mindre bakker og vandt både etaper i Tour of Britain og Polen Rundt samt en samlet sejr i Czech Cycling Tour. 

 

I 2016 viste tjekken dog for alvor at talentet rakte langt, da han vandt den belgiske klassiker Brabantse Pijl og året efter blev nummer to i samme løb. 

Radio Tour vender dansk succes til EM i banecykling: Mere end en lille revanche for OL

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Men et voldsomt træningsstyrt i Sydafrika i starten af 2018 satte en stopklods i karrieren og han kørte ikke løb hele 2018-sæsonen, men vendte tilbage i 2019 for Quick-Step. Nu har han altså meddelt, at 2021 bliver sidste år som professionel. 

 

”Onsdag er Giro del Veneto mit sidste løb i sæsonen samt mit sidste som professionel cykelrytter. Efter grundig overvejelse har jeg besluttet, at det er tid til at komme videre og tackle nye udfordringer,” skriver han på Facebook. 

 

”Efter skaderne ved ulykken, hvor jeg blev ramt af en lastbil under en træningslejr i Sydafrika i januar 2018, var mit mål ikke kun at komme mig fuldstændigt, men også at køre på Tour de France igen. Jeg var heldig at få chancen for at komme mig fuldstændigt, og så arbejdede jeg med en ubarmhjertig beslutsomhed,” 

Annonce

 

Forud for 2020 skiftede han til Alpecin-Fenix, hvor han i år kørte Tour de France og var en del af det belgiske ProTeams succes, der mundede ud i to etapesejre og flere dage i den gule førertrøje.   

 

”At vende tilbage til det højeste niveau indenfor professionel cykling er, hvad jeg virkelig betragter som min største sejr af alle. At køre Tour de France i år var enormt følelsesladet for mig. Og hvilken Tour det var! 

 

Annonce

INFO
Petr Vakoc
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE