Teuns vinder på toppen af La Planche des Belles Filles - Ciccone i gult
11. juli 2019 17:28Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Dylan Teuns (Bahrain-Merida) vandt i dag 6. etape af Tour de France, da han var første mand på toppen af La Planche des Belles Filles. Belgieren vandt foran Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) og Xandro Meurisse (Wanty Gobert).

Highlights: Teuns tog etapesejren, mens Siccone tog den gule trøje

se mere cykling på

Dylan Teuns tog i dag sin første etapesejr i Tour de France, da han i finalen henviste italienske Giulio Ciccone og landsmanden Xandro Meurisse til de sekundære placeringer på den uhyre stjele La Planche des Belles Filles-stigning.

 

Teuns var en del af dagens 14 mands store udbrud, der i finalen var reduceret til fire ryttere. Ciccone, Meurisse, Teuns og Tim Wellens tog hul på den afsluttende stigning samlet, men det stod hurtigt klart, at dagens etapevinder enten hed Ciccone eller Teuns.

 

På den sidste grusbelagte kilometer opad stigningen var Teuns et niveau stærkere end sin italienske udbrudsmakker, hvorfor han kunne fortsætte de gode takter fra årets Criterium du Dauphiné. Ciccone sikrede sig dog den gule førertrøje med bare seks sekunder.

 

Blandt favoritterne blev der også kørt seværdigt cykelløb i finalen. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) lancerede et eksplosivt angreb på den sidste kilometer, og ingen kunne følge ham i første omgang. Franskmanden gik dog helt i stå kort før målstregen, hvorfor Geriant Thomas (Team INEOS) passerede ham og tog få sekunder på mange af favoritterne.

 

Jakob Fuglsang (Astana) kørte i mål på en niendeplads ni sekunder efter Thomas, mens dagens store tabere var Romain Bardet (AG2R), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) og Enric Mas (Trek-Segafredo).

 

Etapereferat:

160,5 kilometer fra Mulhouse til toppen af La Planche des Belles Filles var i dag på menuen, da rytterne tog hul på 6. etape af Tour de France. Undervejs på etapen skulle rytterne op over hele seks stigninger, inden La Planche des Belles Filles (7 km - 8,7 % i snit) ventede i finalen. I alt bød dagens etape på 3944 højdemeter, hvorfor der var lagt op til en meget seværdig affære.

 

175 ryttere tog starten i Mulhouse, da newzealandske Patrick Bevin (CCC), som den første rytter i årets Tour de France, måtte udgå inden etapen. Fra start var der stor angrebslyst, og det lykkedes en stor gruppe på 14 mand at komme afsted i dagens udbrud. Rytterne var Benoit Cosnefroy (AG2R), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Serge Pauwels (CCC), Julien Bernard og Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Nikias Arndt (Sunweb), Natnael Berhane (Cofidis), Thomas De Gendt og Tim Wellens (Lotto Soudal), Fabien Grellier (Total Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Xandro Meurisse og Andrea Pasqualon (Wanty Gobert) og André Greipel (Arkea-Samsic).

 

Nede i feltet var Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) sat på arbejde i føringsarbejdet for at kontrollere udbruddets forspring. Danskeren stabiliserede forspringet på omkring syv minutter, mens Pasqualon vandt den indlagte pointspurt foran Politt og Greipel.

 

Udbruddet kørte ind på etapens første kategoriserede stigning Le Markstein (10,8 km - 5,7 % i snit) med et uændret forspring på omkring de syv minutter. På toppen var der naturligvis bjergpoint at køre om, og her sikrede Wellens sig maksimum point foran Ciccone og Meurisse.

 

Lige efter Le Markstein-stigning tog udbruddet hul på kategori 3-stigningen Grand Ballon (1,3 km - 9% i snit). Igen var det en Lotto Soudal-rytter, der var først over toppen, men denne gang var det De Gendt. Udbryderkongen høstede fem point, mens Ciccone fulgte efter og tog de resterende tre point.

 

Asgreen fører stadig an i et defensivt felt

Kort inden toppen af Grand Ballon styrtede Warren Barguil, men den nykåret franske mester var hurtig på cyklen igen og satte jagten ind på at skabe tilslutning til feltet igen på nedkørslen. I mellemtiden var det stadig kun Asgreen, der stod for føringarbejdet i feltet. Danskeren holdte fortsat udbruddets forspring på omkring de syv minutter.

 

Efter en lang nedkørsel tog det store udbrud hul på kategori 2-stigningen Col du Hunsdruck (5,3 km - 6,9 % i snit). De Gendt satte tempoet for Wellens, imens Pasqualon havde defekt. Wellens så ud til at tage maximum bjergpoint på toppen, men Cofidis-rytteren Berhane angreb få meter før toppen og snød belgieren. Lotto Soudal-rytteren tog sig dog af andenpladsen, mens Ciccone indtog tredjepladsen. Samtidig kom Pasqualon op til resten af udbruddet igen.

 

Kort inden kategori 1-stigningen Ballon d’Alsace (11 km - 5,8 % i snit) blev Asgreen afløst i fronten af feltet af Lampaert. Forspringet til udbruddet var steget til over otte minutter med under 70 kilometer til mål. Derfor ventede alle hold på, at Team INEOS satte sig frem for at sætte tempo for deres kaptajner Egan Bernal og Geriant Thomas.

 

Greipel slipper i udbruddet - Movistar øger farten i feltet

Oppe i udbruddet kunne Greipel ikke længere følge med, hvorfor den store tyskers udbrudseventyr var slut. I mellemtiden var Asgreen igen kommet til fronten af feltet, hvor koldinggenseren atter skulle i arbejdstøjet. Franske Nicolas Edet (Cofidis) udgik også af dagens etape, hvorfor to ryttere nu var ude af den franske Grand Tour.

 

Med lidt under 60 kilometer til mål tog Team INEOS del i føringsarbejdet i feltet. Det britiske hold satte Luke Rowe frem for at hjælpe Asgreen og Lampaert, men det var ikke en helhjertet indsats. I stedet valgte hele Movistar-holdet at sætte sig frem og gøre alvor af føringsarbejdet.

 

I udbruddet lykkedes Wellens med at tage maksimum bjergpoint på toppen af Ballon d’Alsace foran Meurisse og Ciccone. Movistars forcering i feltet betød, at udbruddets forspring igen var faldet til omkring syv minutter. Bora-hansgrohe hjalp også til med føringsarbejdet for deres kaptajn Emmanuel Buchmann, og det opskruede tempo resulterede i, at feltet blev splittet på nedkørslen fra Ballon d’Alsace.

 

De Gendt går egne veje

Næste udfordring for udbruddet var kategori 3-stigningen Col des Croix (3,3 km - 5,4 % i snit). Her tog De Gendt to point, mens Wellens sikrede sig det ene point. De Gendt angreb kort før toppen og fortsatte efterfølgende på egen hånd, som han har gjort så mange gange før. Den udbrudsstærke belgier kørte solo ind på næste sidste stigning, Col des Chevréres (3,5 km - 9,7 % i snit), med et forspring på bare fem minutter og 10 sekunder.

 

I forfølgergruppen kunne Pasqualon, Arndt og Greillier ikke længere følge med, da Bernard førte hårdt for Ciccone. De Gendt havde fortsat et forspring på 24 sekunder, selvom franske Bernard satte et hårdt tempo. En kilometer fra toppen blev Lotto-rytteren dog hentet af Bernard, der leverede et fantastisk stykke arbejde for Ciccone.

 

Bernards høje tempo betød, at det nu kun var Ciccone, Wellens, Teuns og Meurisse tilbage helt i front med et forspring på omkring fire minutter til feltet på toppen af stigningen.   

 

I feltet begyndte prominente navne som Greg Van Avermaet (CCC), Rui Costa (UAE Team Emirates) og Wout Poels (Team Ineos) at blive hægtet af grundet det høje tempo på stigningen, hvorfor omkring 30 ryttere tog hul på nedkørslen inden La Planche des Belles Filles ventede i finalen.

 

Ciccone og Teuns alene i front

De fire ryttere i frontgruppen kørte ind på La Planche des Belles Filles med et forspring på fire minutter, hvorfor alt tydet på, at dagens etapevinder skulle findes i udbruddet. Herefter begyndte det taktiske spil, hvilket betød, at samarbejdet begyndte at virke usammenhængende.

 

Alejandro Valverde (Movistar) førte feltet an ind på de første kilometer af La Planche des Belles Filles i et højt tempo. Med fem kilometer til mål slog verdensmesteren ud, hvorfor Landa og Quintana var på egen hånd i den sidste del af finalen.

 

Ciccone satte et så højt tempo oppe i udbruddet, at både Wellens og Meurisse måtte strække gevær. Derfor var duellen om etapesejren mellem Teuns og Ciccone.

 

Teuns stærkest i scenarisk finale - Ciccone er i gult

Første angreb fra feltet stod Barguil for, da han kørte væk med lidt over tre kilometer til mål. I første omgang satte ingenefter den franske mester, der inden dagens etape også var langt tilbage i klassementet. Et øjeblik senere valgte Landa at sætte efter Barguil, der dog måtte se sine kræfter slippe op og falde tilbage til feltet.

 

Med to kilometer til toppen havde Teuns og Ciccone et forspring på to minutter og 30 sekunder ned til feltet, hvor Groupama-FDJ nu satte farten for Pinot. Landa havde skabt sig et forspring på omkring ti sekunder, og dermed tydet det ikke på den store tidsgevinst for spanieren.

 

På de sidste stejle meter gik Ciccone helt i stå, hvorfor Teuns kunne krydse den grusbelagte målstreg på toppen af La Planche des Belles Filles i ensom majestæt.

 

I favoritgruppen angreb Alaphilippe på den sidste kilometer af den afsluttende stigning, der var ren grusvej. Quick Step-rytteren så længe ud til akkurat at forsvare sin førertrøje, men på de sidste meter gik franskmanden helt i stå. I stedet kom Thomas op bagfra og sikrede sig en fjerdeplads og tog nogle få sekunder på sine konkurrenter.

 

Selvom det ikke blev til en etapesejr for Ciccone, så kunne Trek-rytteren glæde sig over at overtage den gule førertrøje med seks sekunder ned til Julian Alaphilippe.

 

Opdateres...

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Froome: Bernal er hjælper i Touren 2020

Lars Bak: Det er en drøm at slutte på denne måde

Asbjørn Kragh til start i Kina

Movistar henter talentfuld klatrer hos lukkende hold

Brenton Jones spurter sig til etapesejr i Kina

Caja Rural belønner stagiaire med kontrakt

Cecilie Uttrup skifter til franske FDJ

Mitchelton-Scott forlænger med talentet Hamilton

Vind billetter til Danish Bike Award

Banelandsholdet tror på EM-metal i Holland

Stem til Danish Bike Award - og vind billetter

Transferlisten 2019-2020 - WorldTour

Transferlisten 2019-2020 - ProTeams

Transferlisten 2019-2020 - DANSK

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Naesen: Glad for at slutte på podiet

Eli Iserbyt vinder første afdeling af Superprestige

Walleys glad for sejr efter hårdt år

Dries de Bondt vinder Memorial Rik van Steenbergen

Highlights: Jelle Wallays vandt Paris-Tours – Lars Bak tog imponerende afsked i sit sidste løb

Wallays vinder Paris-Tours - Bak i top 10

Pelucchi tager endnu en etapesejr i Kina

LIVE: Sidevinden raser i Kraghs titelforsvar

Nordmand: Jeg kan køre med om sejren i Lombardiet

QuickStep-boss: Viviani har været en fornøjelse

Sjetteplads: Jeg leverede et stærkt resultat

Tour-vinder: En tredjeplads er en succes for mig

Trek-manager: Nu er det op til Mads P

Optakt: Paris-Tours

Lars Bak: Jeg er misundelig på Mads P og Valgren

Froome har smidt krykkerne: Alt går i den rigtige retning

Ten Dam sluttede karrieren mens vennen vandt: Nærmest som et eventyr

Veteranen Valverde vil blive ved: Måske plads til overraskelse endnu

Fødselaren Woods blev overvåget: Ingen gaver til nogen

Fuglsang skuffet over fjerdeplads - stolt af karrierens bedste sæson

LØRDAG

Groenewegen: Jeg skal fejre det i aften

Roglic: De kørte for, at jeg ikke skulle vinde

Lykkelig Mollema: Jeg kan ikke tro det

Dylan Groenewegen vinder i regnvejr på hjemmebane

Bak før karrierestop: Det kan mærkes i kroppen

Mollema snyder alle favoritterne i Lombardiet Rundt

Highlights: Mollema tog karrierens største sejr i Lombardiet, mens Fuglsang blev firer

Ellingworth vil vinde Grand Tours med Bahrain-Merida

Knaven bag nyt U23-hold hos kvinderne

Søren Kragh skal jagte endnu en sejr i Paris-Tours

Waoo lukker - Riis og Seier en del af Dimension Data

Optakt: Tacx Pro Classic

VM-form skal sikre Küng topresultat i Paris-Tours

Degn om OL-mulighed: Skal forsøge at være den bedste

Spansk puncheur vender tilbage til Caja Rural

Rygte: Ung spanier har skrevet under med Movistar

Optakt: Il Lombardia

Plaza: Det var på tide at stoppe nu

Rolig Bernal tror på sig selv i Lombardiet

Medie: Israel Cycling Academy jagter Modolo og Brambilla

Supersprinter skifter til amerikanere

Woods: Roglic er manden der skal slås

Morabito takker af efter 14 år: At krydse stregen vil være vidunderligt

Spektakulær spurt: Newzealænder bryder forbandelse og vinder i Kina

Formstærke Benoot siger farvel til Lotto i Lombardiet

FREDAG

Hammer Stavanger afvikler næste år et kvindeløb

Valgren inden Lombardiet: Et af de smukkeste løb på kalenderen

Honoré inden Tacx Pro Classic: Viviani er motiveret

Colbrelli: Med Cavendish på holdet kan jeg blive en bedre sprinter

Schweizisk klatrer bliver professionel hos Israel Cycling Academy

Tidligere Lombardiet Rundt-vinder forlænger med Mitchelton-Scott

Oversigt: Disse ryttere indstiller karrieren

Spilak river kontrakt over med Bahrain-Merida og indstiller karrieren

Van Aert genoptager træning på landevejen efter voldsomt styrt i Touren

Belgisk WorldTour-rytter skifter til kontinentalhold

Fire danskere til start i Lombardiet Rundt

Ludvig Wacker trives i Sunweb-kollektivet

Pelucchi spurter sig til femte sæsonsejr i Kina

Coloquick genopbygger talentfabrikken - Henter Charmig og Changizi

TORSDAG

Dokumentar bringer nye oplysninger i sagen om Marco Pantanis død

Sarreau efter sejr: Ville gerne gøre det godt på hjemmebane

Peters: Jeg er gået et niveau op i år

Tidligt styrt kostede for Dan Martin i Gran Piemonte

Bernal efter sejr: Sosa var næsten stærkere end mig

Sarreau sejrer i Paris-Bourges

Velbesøgt åbningfest hos E-cycling Lab