Teuns vinder på toppen af La Planche des Belles Filles - Ciccone i gult
11. juli 2019 17:28 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Dylan Teuns (Bahrain-Merida) vandt i dag 6. etape af Tour de France, da han var første mand på toppen af La Planche des Belles Filles. Belgieren vandt foran Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) og Xandro Meurisse (Wanty Gobert).

Highlights: Teuns tog etapesejren, mens Siccone tog den gule trøje

se mere cykling på

Dylan Teuns tog i dag sin første etapesejr i Tour de France, da han i finalen henviste italienske Giulio Ciccone og landsmanden Xandro Meurisse til de sekundære placeringer på den uhyre stjele La Planche des Belles Filles-stigning.

 

Teuns var en del af dagens 14 mands store udbrud, der i finalen var reduceret til fire ryttere. Ciccone, Meurisse, Teuns og Tim Wellens tog hul på den afsluttende stigning samlet, men det stod hurtigt klart, at dagens etapevinder enten hed Ciccone eller Teuns.

 

På den sidste grusbelagte kilometer opad stigningen var Teuns et niveau stærkere end sin italienske udbrudsmakker, hvorfor han kunne fortsætte de gode takter fra årets Criterium du Dauphiné. Ciccone sikrede sig dog den gule førertrøje med bare seks sekunder.

 

Blandt favoritterne blev der også kørt seværdigt cykelløb i finalen. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) lancerede et eksplosivt angreb på den sidste kilometer, og ingen kunne følge ham i første omgang. Franskmanden gik dog helt i stå kort før målstregen, hvorfor Geriant Thomas (Team INEOS) passerede ham og tog få sekunder på mange af favoritterne.

 

Jakob Fuglsang (Astana) kørte i mål på en niendeplads ni sekunder efter Thomas, mens dagens store tabere var Romain Bardet (AG2R), Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) og Enric Mas (Trek-Segafredo).

 

Etapereferat:

160,5 kilometer fra Mulhouse til toppen af La Planche des Belles Filles var i dag på menuen, da rytterne tog hul på 6. etape af Tour de France. Undervejs på etapen skulle rytterne op over hele seks stigninger, inden La Planche des Belles Filles (7 km - 8,7 % i snit) ventede i finalen. I alt bød dagens etape på 3944 højdemeter, hvorfor der var lagt op til en meget seværdig affære.

 

175 ryttere tog starten i Mulhouse, da newzealandske Patrick Bevin (CCC), som den første rytter i årets Tour de France, måtte udgå inden etapen. Fra start var der stor angrebslyst, og det lykkedes en stor gruppe på 14 mand at komme afsted i dagens udbrud. Rytterne var Benoit Cosnefroy (AG2R), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Serge Pauwels (CCC), Julien Bernard og Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Nikias Arndt (Sunweb), Natnael Berhane (Cofidis), Thomas De Gendt og Tim Wellens (Lotto Soudal), Fabien Grellier (Total Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Xandro Meurisse og Andrea Pasqualon (Wanty Gobert) og André Greipel (Arkea-Samsic).

 

Nede i feltet var Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) sat på arbejde i føringsarbejdet for at kontrollere udbruddets forspring. Danskeren stabiliserede forspringet på omkring syv minutter, mens Pasqualon vandt den indlagte pointspurt foran Politt og Greipel.

 

Udbruddet kørte ind på etapens første kategoriserede stigning Le Markstein (10,8 km - 5,7 % i snit) med et uændret forspring på omkring de syv minutter. På toppen var der naturligvis bjergpoint at køre om, og her sikrede Wellens sig maksimum point foran Ciccone og Meurisse.

 

Lige efter Le Markstein-stigning tog udbruddet hul på kategori 3-stigningen Grand Ballon (1,3 km - 9% i snit). Igen var det en Lotto Soudal-rytter, der var først over toppen, men denne gang var det De Gendt. Udbryderkongen høstede fem point, mens Ciccone fulgte efter og tog de resterende tre point.

 

Asgreen fører stadig an i et defensivt felt

Kort inden toppen af Grand Ballon styrtede Warren Barguil, men den nykåret franske mester var hurtig på cyklen igen og satte jagten ind på at skabe tilslutning til feltet igen på nedkørslen. I mellemtiden var det stadig kun Asgreen, der stod for føringarbejdet i feltet. Danskeren holdte fortsat udbruddets forspring på omkring de syv minutter.

 

Efter en lang nedkørsel tog det store udbrud hul på kategori 2-stigningen Col du Hunsdruck (5,3 km - 6,9 % i snit). De Gendt satte tempoet for Wellens, imens Pasqualon havde defekt. Wellens så ud til at tage maximum bjergpoint på toppen, men Cofidis-rytteren Berhane angreb få meter før toppen og snød belgieren. Lotto Soudal-rytteren tog sig dog af andenpladsen, mens Ciccone indtog tredjepladsen. Samtidig kom Pasqualon op til resten af udbruddet igen.

 

Kort inden kategori 1-stigningen Ballon d’Alsace (11 km - 5,8 % i snit) blev Asgreen afløst i fronten af feltet af Lampaert. Forspringet til udbruddet var steget til over otte minutter med under 70 kilometer til mål. Derfor ventede alle hold på, at Team INEOS satte sig frem for at sætte tempo for deres kaptajner Egan Bernal og Geriant Thomas.

 

Greipel slipper i udbruddet - Movistar øger farten i feltet

Oppe i udbruddet kunne Greipel ikke længere følge med, hvorfor den store tyskers udbrudseventyr var slut. I mellemtiden var Asgreen igen kommet til fronten af feltet, hvor koldinggenseren atter skulle i arbejdstøjet. Franske Nicolas Edet (Cofidis) udgik også af dagens etape, hvorfor to ryttere nu var ude af den franske Grand Tour.

 

Med lidt under 60 kilometer til mål tog Team INEOS del i føringsarbejdet i feltet. Det britiske hold satte Luke Rowe frem for at hjælpe Asgreen og Lampaert, men det var ikke en helhjertet indsats. I stedet valgte hele Movistar-holdet at sætte sig frem og gøre alvor af føringsarbejdet.

 

I udbruddet lykkedes Wellens med at tage maksimum bjergpoint på toppen af Ballon d’Alsace foran Meurisse og Ciccone. Movistars forcering i feltet betød, at udbruddets forspring igen var faldet til omkring syv minutter. Bora-hansgrohe hjalp også til med føringsarbejdet for deres kaptajn Emmanuel Buchmann, og det opskruede tempo resulterede i, at feltet blev splittet på nedkørslen fra Ballon d’Alsace.

 

De Gendt går egne veje

Næste udfordring for udbruddet var kategori 3-stigningen Col des Croix (3,3 km - 5,4 % i snit). Her tog De Gendt to point, mens Wellens sikrede sig det ene point. De Gendt angreb kort før toppen og fortsatte efterfølgende på egen hånd, som han har gjort så mange gange før. Den udbrudsstærke belgier kørte solo ind på næste sidste stigning, Col des Chevréres (3,5 km - 9,7 % i snit), med et forspring på bare fem minutter og 10 sekunder.

 

I forfølgergruppen kunne Pasqualon, Arndt og Greillier ikke længere følge med, da Bernard førte hårdt for Ciccone. De Gendt havde fortsat et forspring på 24 sekunder, selvom franske Bernard satte et hårdt tempo. En kilometer fra toppen blev Lotto-rytteren dog hentet af Bernard, der leverede et fantastisk stykke arbejde for Ciccone.

 

Bernards høje tempo betød, at det nu kun var Ciccone, Wellens, Teuns og Meurisse tilbage helt i front med et forspring på omkring fire minutter til feltet på toppen af stigningen.   

 

I feltet begyndte prominente navne som Greg Van Avermaet (CCC), Rui Costa (UAE Team Emirates) og Wout Poels (Team Ineos) at blive hægtet af grundet det høje tempo på stigningen, hvorfor omkring 30 ryttere tog hul på nedkørslen inden La Planche des Belles Filles ventede i finalen.

 

Ciccone og Teuns alene i front

De fire ryttere i frontgruppen kørte ind på La Planche des Belles Filles med et forspring på fire minutter, hvorfor alt tydet på, at dagens etapevinder skulle findes i udbruddet. Herefter begyndte det taktiske spil, hvilket betød, at samarbejdet begyndte at virke usammenhængende.

 

Alejandro Valverde (Movistar) førte feltet an ind på de første kilometer af La Planche des Belles Filles i et højt tempo. Med fem kilometer til mål slog verdensmesteren ud, hvorfor Landa og Quintana var på egen hånd i den sidste del af finalen.

 

Ciccone satte et så højt tempo oppe i udbruddet, at både Wellens og Meurisse måtte strække gevær. Derfor var duellen om etapesejren mellem Teuns og Ciccone.

 

Teuns stærkest i scenarisk finale - Ciccone er i gult

Første angreb fra feltet stod Barguil for, da han kørte væk med lidt over tre kilometer til mål. I første omgang satte ingenefter den franske mester, der inden dagens etape også var langt tilbage i klassementet. Et øjeblik senere valgte Landa at sætte efter Barguil, der dog måtte se sine kræfter slippe op og falde tilbage til feltet.

 

Med to kilometer til toppen havde Teuns og Ciccone et forspring på to minutter og 30 sekunder ned til feltet, hvor Groupama-FDJ nu satte farten for Pinot. Landa havde skabt sig et forspring på omkring ti sekunder, og dermed tydet det ikke på den store tidsgevinst for spanieren.

 

På de sidste stejle meter gik Ciccone helt i stå, hvorfor Teuns kunne krydse den grusbelagte målstreg på toppen af La Planche des Belles Filles i ensom majestæt.

 

I favoritgruppen angreb Alaphilippe på den sidste kilometer af den afsluttende stigning, der var ren grusvej. Quick Step-rytteren så længe ud til akkurat at forsvare sin førertrøje, men på de sidste meter gik franskmanden helt i stå. I stedet kom Thomas op bagfra og sikrede sig en fjerdeplads og tog nogle få sekunder på sine konkurrenter.

 

Selvom det ikke blev til en etapesejr for Ciccone, så kunne Trek-rytteren glæde sig over at overtage den gule førertrøje med seks sekunder ned til Julian Alaphilippe.

 

Opdateres...

DEL
DELTAG I DEBATTEN

LØRDAG

Klein erobrer førertrøjen efter dagens to halvetaper i BeNe Ladies Tour

Barguil: Jeg angreb lidt for tidligt

Optakt: 15. etape af Tour de France

Bennett: Kruijswijk kan bestemt vinde Touren

Bernal: De sagde over radioen, at jeg ikke skulle hjælpe Thomas

Buchmann imponerede: Havde gode ben lige fra start

Valverde: Quintana fortalte os ikke, at han havde en dårlig dag

Fuglsang: Jeg led virkelig

Se video: Groupama-FDJ boss i vild jubel

Alaphilippe: Tanken om førertrøjen i Paris strejfer mig oftere

Landa var færdig fem kilometer fra stregen

Mørkøv: Vi havde været glade for bare at beholde trøjen

Tour de France-analyse: Franske missiler mod svækket bristisk panser

Følg Tourens sidste etape i Pyrenæerne

Quintana efter tidstab: Nu fokuserer vi på Landa og Valverde

Kruijswijk: Jeg kan helt sikkert slutte på podiet

Geraint Thomas: Jeg følte mig ikke klar

Pinot: En af mine største sejre

Gaudu om sin kaptajn Pinot: Han er genial

Castroviejo: Movistar var virkelig stærke på første stigning

Contadors hold sejrer i d'Aosta - Belgier konsoliderer føring

Pinot sejrer på toppen af Tourmalet - Fuglsang og Thomas taber tid

Quintana ryger af efter stort Movistar-initiativ

Van Aert ude i to måneder - Landevejssæsonen er ovre

Adam Yates i store problemer på Col du Soulor

Bilbao og Landa rygtes til Bahrain-Merida

Kampen er ikke ovre for Yates

Ofre allerede på første bjerg - Bardet faldet fra

#AskSagan: Backstage inden podiet

Siggaard efter sejr: Det var en meget hektisk etape

Uttrup Ludwig: Vos var bare for stærk på dagen

Benoot: Ineos blev bange for Alaphilippe

Falden Tour-stjerne: Skal genfinde mit niveau

Dansk stortalent blander sig i toppen

Flere danskere måtte give fortabt i Italien

Overblik: Udgåede ryttere i årets Tour de France

Jumbo-kaptajn: Resten af Touren bliver spændende

Efter 13. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Sagan: Jeg krydser fingre for Alaphilippe

Wout Van Aert bliver på hospitalet et par dage

Mr. Top 20 siger stop: Min tid som klassementsrytter er ovre

Test: isolés Charles High Summer vindvest

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Optakt: 14. etape af Tour de France

Fuglsang: Havde håbet på et mindre tidstab

Porte: Nu skal vi til at vinde tid tilbage

Landa: I morgen er min favoritetape

Historiens Vingesus: Drømmeknuseren Col du Tourmalet

Mas: Ungdomstrøjen bliver en krig mellem Bernal og mig

Tour de France-analyse: Mirakeludsigt eller eksposionsvarsel?

Thomas: Jeg følte, at jeg blev overophedet

Alaphilippe efter sejr: Overrasket over mine evner på de sidste kilometer

Schachmann udgår med knoglebrud i hånden

Fuglsang kørte en fin enkeltstart og sluttede som nummer 12

Alaphilippe laver overraskelsen og vinder enkeltstarten i Pau

Wout Van Aert ude af Touren efter voldsomt styrt

Dansk etapesejr på dagens etape i BeNe Ladies Tour

Vos: Det er en helt speciel følelse

Van Aert: Geraint Thomas er favoritten i dag

Kraftpræstation af Asgreen: Direkte i hot seat

Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830

Tony Martin om van Aert: Han har mere talent end Sagan

Kruijswijk om enkeltstartsrute: Den ligner enkeltstarten i Dauphiné

UCI-præsident: Vi håber på et kvindeligt Tour de France

Bouhanni kommer ikke med til Vuelta a España

Mollema: Jeg vidste noget var galt med Cobo

Uttrup treer i La Course - Brølstærk Vos vinder overbevisende

Alaphilippe inden enkeltstart: Ruten passer mig godt

Kryptisk Dennis: Min beslutning var den rigtige

Naesen: Fra lørdag bliver det for hårdt til mig

Tysk sejr på prologen i BeNe Ladies Tour

Starttiderne til enkeltstarten i Tour de France (13. etape)

CCC har mistet to mand: Man bliver mere en familie

Efter 12. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Status quo for de danske juniorer i Canada

Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel

Dansk mekaniker giver indblik i enkeltstartens optakt

TORSDAG

Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL

Etapesejren glippede for Bilbao: Jeg havde ikke mere energi

Optakt: 13. etape af Tour de France

Mühlberger manglede det sidste: At følge Yates tog på kræfterne