Prøv vores nye app
Test: PRO Gravel bags og styr
16. januar 2019 06:00
af Thomas Rosenquist

PRO Bikegear, som er en del af Shimano, er kommet med en serie af tasker til Gravel / Adventure brug, samt to nye gravel styr.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Gravel vinder så meget indpas på markedet i denne tid, at det nærmest kan karakteriseres som en produktkategori efterhånden, så vi har i efteråret og hen over den tidlige vinter haft muligheden for at teste produkterne.

 

Fakta:

Producent: PRO Bikegear (Shimano)

Mærke: Discover

Farve: Grå

 

Produkter

 - Styrtaske

 - Top Tube Bag

 - Saddeltaske

 - Rammetaske

 - PRO PLT Discover styr

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Test

Taskerne og styret er testet hen over den indledende del af vinteren.


Saddel-, styr- og rammetasker er blevet brugt i forbindelse med ture med en enkelt overnatning. Overrørstasken har været i fast brug på pendlerture.

 

Modtagelse og udpakning

Taskerne kommer med en fin lille manual, så man er guidet godt på vej, når taskerne skal monteres korrekt på de forskellige steder på cyklen.


Det meste er nu lige til, selvom man kan komme lidt i tvivl om hvordan en enkelt af taskerne lukkes bedst.

 

Jeg har brugt min ’gamle’ crosscykel som Gravel-cykel og monteret både styr og tasker på denne, og det har fungeret rigtig godt. Der var lige lidt tilpasning på remmene i forbindelse med placering af ramme- og overrørstaske, men mere herom senere.

Annonce

 

Hvordan fungerer det så? Læs med for en nærmere gennemgang af de enkelte dele.

Styrtaske

Feltet.dk's vurdering:

Styrtasken består af to dele: En holder (i daglig tale kaldet harness), som du spænder på styret, og en DrySack som du ligger dine ting ind i.

 

Jeg kan godt lide, at man har separeret de to ting. Der er flere forskellige løsninger på dette, og typisk ser man, at styrtasken bare er én del.

 

Men med de to dele så er det langt mere praktisk at både pakke posen og langt lettere at bruge, når man er ankommet til sin destination.

 

 

Montering af harness’en er enkel. Den sidder godt med en smule nødvendig afstand til styret, så man stadigvæk kan have greb øverst på styret. Velcrobåndene fungerer også rigtigt godt, de sidder godt og stabilt sammen med afstandsholdere.

 

DrySacken har ligeledes en fin størrelse og passer godt til de mindre ture. Jeg fik uden problemer plads til min sovepose, ekstra indlæg til soveposen samt liggeunderlang og lige et par lange underbukser.

 

Man skal dog lige spænde efter et par gange, for ellers så rammer DrySack’en forhjulet.

 

Det har fungeret rigtig godt i brug og er også glad for de ekstra elastikker på toppen. Man har altid brug for lidt ekstra plads til at lægge forskellige småting fra sig under kørsel.


Tasken har siddet helt stabilt og jeg har heller ikke haft problemer med, at mit udstyr er blevet vådt i DrySack’en.

 

Dette på trods af den har siddet i tætte vandstråler oven på et forhjul uden skærm.

 

Endelig så har PRO også lavet en fin lille ekstra detalje med velcobånd på ydersiden af DrySack’en og indersiden af harnesset, så DrySack’en bliver hold godt på plads ved kørsel.

 

Vejledende udsalgspris: 509,- kroner

Overrørstaske

Feltet.dk's vurdering:

 

Dette er tasken som man typisk placerer for enden af overrøret mod styret. Den er ikke stor, men stor nok til at indeholde de fleste småting, som man gerne vil have lige ved hånden: Telefon, energibarer, slange/dækjern eller batteri.

 

PRO har lavet en taske som både kan sættes fast med beslag eller med stropper. PRO har endda været forudset, at de fleste som vil bruge denne taske, ikke har beslag på overrøret til montering. Så der er også et par propper med til at sikre, at tasken ikke får vand ind nedefra.


Desuden har de lavet en lille åbning foran på tasken, så der kan trækkes en ledning eller lignende ud. Dette er især praktisk, hvis du kører med lygter, som har eksternt batteri. I min bog er dette en lille genialitet og jeg har heller ikke oplevet, at det har gået ud over vandtætheden.

 

Ellers er den rimelig standard og enkel, men den taske som jeg har kørt med fast på cyklen i testperioden. Den har gjort min montering af batterierne til cykellygterne lidt mere elegant, og så har jeg haft plads til et par andre småting.

 

Vejlende udsalgspris: 309,- kroner

Rammetaske

Feltet.dk's vurdering:

Tasken som kommer som one-size, sidder i indersiden i rammen.

 

Den sættes fast med super gode velcrobånd; to på overrør og et på saddelrør, så tasken sidder helt fint og stabilt. Der er lynlås i både højre og venstre side, og med en fin strop på lynlåsen, så den er nem at åbne og lukke.


På samme måde som overrørstasken har PRO også lavet en lille åbning foran, så man kan trække et kabel eller slange ud. Heller ikke her har jeg oplevet, at det har haft betydning for, at der skulle trænge vand ind denne vej.

 

Der er højre og venstre rum i denne taske og egentlig godt med plads. Men man skal passe på med at fylde for meget i den. Tasken holdes godt nok sammen på midten af et indvendigt velcobånd, men tasken har det efter min mening med at blive lidt for bred. Jeg har haft problemer med at få tilpasset tasken nok, så jeg ikke støder på med knæene, når jeg cykler.

 

 

Tasken passede fint ind i min ramme (str. 56), og jeg kunne også have en drikkedunk nedenunder. Men rammen skal ikke være meget mindre, før det bliver et problem at kunne have drikkedunke inden i rammen, hvis man også samtidig vil køre med rammetaske.

 

Jeg har typisk haft lidt reservedele, samt lidt tøj og mad liggende i denne taske.

 

Vejledende udsalgspris: 429,- kroner

Saddeltaske

Feltet.dk's vurdering:

Saddeltasken ligner til forveksling rigtig meget konkurrenternes, men alligevel er der lidt små forskelle. Nogle på plussiden og andre på minussiden.

 

På plussiden er, at PRO har også her løst monteringen af tasken til topkarakter.

 

Den monteres på saddelpinden og under sadlen, så den sidder rigtig godt og stabilt uden at svinge, når man står op i pedalerne.  

 

 

Den har et stort rum og der er godt med plads (15 liter). Når tasken er pakket, lukkes tasken med klikstropper og spændes godt til. Især lukningen af saddeltasken har givet mig nogle udfordringer.

 

Tasken lukkes godt nok med velcro, men ikke hele vejen igennem. Så jeg har forsøgt at rulle tasken på samme måde som en dry-sack, da jeg ville sikre, at den bliver lukket godt til, så der ikke kommer vand og mudder ind. En lukkemetode som andre producenter også bruger.

 

Hvis jeg har kørt uden at rulle tasken, men blot foldet den, så ville der komme vand og mudder ind i den øverste del af tasken, og det er selvsagt ikke særligt praktisk, når man skal have sit tøj og udstyr ud denne vej. Det er fungeret fint, når jeg har rullet enden af tasken et par gange, men det har været lidt besværligt at få det til at sidde ordentligt.

 

 

Vejledende udsalgspris: 509,- kroner

PRO PLT Discover styr

Feltet.dk's vurdering:

PRO har lavet to nye gravelstyr i serien også.
 

Ét med 12 grader og ét med 30 graders vinkel på droppet. Styret kommer også i tre bredder (40, 42 og 44 centimeter). Styret er i aluminium og er Di2 kompatibelt.

 

Jeg var lidt en kylling og valgte styret med 12 graders vinkel. Jeg har ikke kørt med denne type gravel-styr før, så jeg syntes, at de 30 grader virkede for voldsomt.


Måske skulle jeg have gået linen ud og været lidt mindre konservativ, men de 30 grader må blive i en anden test.

 

PRO har hygget sig på ’drejebænken’ og også lavet en fin bukning på undersiden af styret for at give et mere behageligt greb, når man ikke lige sidder på bremsegrebne eller nede i droppene.

 

 

Umiddelbart var jeg lidt kritisk overfor, om det nu også fungerede, når jeg fik sat styrtape på, men det fungerer faktisk rigtig godt. Jeg har siddet med et rigtigt godt og afslappet greb og har bestemt kunne mærke en markant positiv forskel i forhold til mit originale styr.

 

Da jeg satte mine bremsegreb på, var jeg overrasket over, hvor meget det betød for styrets egenskaber med de 12 grader. Jeg var med det samme stor fan. En signifikant forskel i komfort. Den ændrede vinkel gør bare det lidt mere afslappet. Har egentlig aldrig tænkt over det, men det virker at få drejet håndleddene lidt.

 

Det har heller ikke påvirket køreegenskaberne. Jeg syntes, at jeg har fuldt ud lige så meget kontrol over cyklen, som da jeg kørte med det normale styr – nu er det bare lidt mere afslappet.

 

Det er helt sikkert, at jeg fremover skal have sådan et styr, når jeg kører mine Gravel ture.

 

Vejledende udsalgspris: 429,- kroner

Konklusion

PRO er kommet med en utrolig spændende serie af tasker til Gravel brug. Taskerne fungerer generelt rigtigt godt, og de er bestemt rigtig gode til prisen. Jeg er især rigtig begejstret for de løsninger PRO har lavet for at fastspænde taskerne til cyklen. Det virker bare og er væsentlige bedre end tasker fra konkurrence produkter.

 

Lukning af saddeltasken og af DrySack’en til styret blev jeg aldrig helt rigtig ven med. Her kunne der godt finpudses lidt inden det blev til helt topkarakterer hele vejen rundt.

 

Styret fungerede bare. Skal du køre gravel – så bør du investere i PRO’s gravel styr. Det giver en helt anden komfort end almindeligt racerstyr.

 

 

Sådan er udstyret testet

Taskerne og styret er blevet testet i det sene efterår / tidlige vinter. De har været brugt på korte ture (20-50 kilometer) og længere ture (+ 150 kilometer) med en enkelt overnatning, og brugt i både sol og regn. Udstyret er blevet testet i temperaturer fra -3 til + 10 grader.

 

Kort om mærket

PRO Bikegear er et selskab i Shimano-koncernen. De producerer high-end produkter til både landevej, MTB og Triathlon.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Denmark

INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Gravel
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Følg Lunds trøjeforsvar og det schweiziske bjergslag
Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

Annonce

Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025

Annonce

Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle

Annonce

Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Annonce

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl

Annonce

Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
VIS FLERE

Annonce